Kaynarca’da istihdam artacak

Kaynarca için önemli bir istihdam sahasının önemli olduğuna vurgu yapan Başkan Türker, “Belediye Meclis Üyemiz Recep Dursun Bey ile Kaynarcamızda açılması planlanan Fabrikanın İstanbul’da bulunan Tesislerini ziyaret ettik” dedi.
Gerçekleştirilen ziyaret ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Türker, “Kaynarcamızda açılması planlanan Tekstil Fabrikasının İstanbul Arnavutköy‘de bulunan Tesislerinde Firma sahibi sayın Davut İkiz Bey’i ziyaret ettik. Davut Bey, 4 yıl önce Fabrikayı 1 milyon Euro bedel ile satın almış ve gerekli çalışmaları başlatmıştı. Fabrika toplam alanı 35 bin metrekare olup, bunun 17 bin 500 metrekaresi kapalı alandan oluşmaktadır. Özellikle, Avrupa Birliği Ülkeleri başta olmak üzere İhracat ağırlıklı çalışan Firma, Kaynarca’da yakında üretime başlayacak. Küresel Pandemi nedeni ile açılışı geciken Fabrikada makineler getirildi, su, kanalizasyon, elektrik gibi işler tamamlandı” sözlerini dile getirdi.
Ekim ayında faaliyete geçecek fabrikanın iki etapta işçi alımı gerçekleştireceğini dile getiren Başkan Türker, “İlk etapta 50, ardından 150 vatandaşımıza ekmek verecek olan fabrika, Ekim ayında faaliyete geçmiş olacak.
Bugün bizleri misafir eden Davut İkiz Bey, tüm halkımıza selamlarını ilettiler. Halkımızın İş ve Aş sağlaması için, sürekli olarak çalışmaya devam ediyoruz. Tüm meclis üyelerimize, ekip arkadaşlarımıza ve değerli Kaynarca Halkımıza çok teşekkür ediyorum, diyerek tüm Halkımıza selam ve saygılarını ilettiler” dedi. (N.Şensöz)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Ne diyeyim bilemedim 21 Temmuz 2023 Cuma 20:45:17

    İş aş ekmek elbette önemli. Bu yönüyle hayırlısı olsun. Ama özellikle tekstil fabrikalarının suyun temiz ve değerli olduğu tarım coğrafyalarında olmasının yarattığı sonuçları Çerkezköy-Çorlu-Lüleburgaz üçgeninde görüyoruz. Bu tip fabrikalar suyun - ki Kaynarca için su diyarı diyoruz- başında olmamalı.