Kaynarca’da “Geleneksel Su Festivali” yapılacak

Geçtiğimiz yıl yaşanan terör olaylarından dolayı askıya alınan Kaynarca Su Festivali bu yıl kapılarını ziyaretçilerine açıyor. 6-7 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival ile ilgili
olarak açıklama yapan Belediye Başkanı Serdar Türker; “ Geçtiğimiz yıl yaşanan üzücü olaydan ötürü askıya aldığımız Su Festivalimiz bu yıl kapılarını açıyor. Halkımıza çok güzel etkinlikler ve konserler serüveni hazırladık. Ben şimdiden herkese iyi eğlenceler diliyorum” dedi.

Trakya'da festival rüzgarları başlıyor. Her yıl belediyelerce kış aylarının yorgunluğunun atılıp stresten uzak bir hafta geçirmek için düzenlenen kültür sanat ve müzik festival/şenliklerinde, birbirinden ünlü sanatçılarda sevenleri ile buluşuyor. Kaynarcanın ardından festival rüzgârı, Kakava ile devam edecek. Geçtiğimiz yıl terör olaylarından dolayı iptal edilen “Su Festivali” bu yıl 6-7 Mayıs tarihlerinde Kaynarca’da düzenlenecek. Birbirinden değerli yöresel sanatçıların sahne alacağı etkinlikler 3 gün 2 gece sürecek. Festival ile ilgili açıklama yapan Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker; “ Geçtiğimiz yıl terör olaylarından dolayı askıya aldığımız Su Festivalimizi bu yıl gerçekleştireceğiz. 6-7 Mayıs tarihlerinde düzenlediğimiz etkinlikler ile kutlanacak olan festivalimize tüm Kırklareli halkımız davetlidir” şeklinde konuştu. Kırklareli’ne bağlı Kaynarca Beldesi’nde Belediye Başkanlığınca geleneksel olarak düzenlenen “Su Festivali” Mayıs ayında misafirlerini bekliyor. Festival kapsamında 6 Mayıs Cumartesi günü Kaynarca İnönü Cumhuriyet Meydanı’nda Belediye Başkanı Serdar Türker tarafından Atatürk anıtına çelenk konulup saygı duruşunda bulunulacak ve ardından istiklal marşı okunacak. Belediye Başkanlığınca geleneksel olarak düzenlenen festival Edirne Belediye Bandosu ile açılış kortejinin ardından kapılarını açacak. Festival Programı 6 Mayıs Cumartesi; “17.00 Açılış Korteji, 18.00 Folklor Ekibi Gösterisi, 19.00 Dans Grubu, 20.00 Rumeli Gökhan Konseri, 21.00 Ersen Evren Konseri, 22.00 Sibel Mirkelam Konseri, 24.00 Havai fişek gösterisi”
7 Mayıs Pazar; “11.00 Tavla Turnuvası, 13.00 Kaynarca Moto Clup ve Bölge moto clup üyeleri etkinliği, 14.00 Su perisi yarışması, 15.00 “Derelerimiz aksın, gözyaşlarımız değil” adlı konferans, 18.00 Şair Alaeddin İkican şiir dinletisi, 19.30 Afra Akbaş konseri, Sihirbaz Berke Çıldam, 20.30 GENKAD, dans, Trakya, 21.00 Trockya Blues Konseri, 21.30 Romca Rumeli, 22 Suzan Kardeş Konseri, 24.00 Havai Fişek gösterisi ve kapanış”

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. böyle konserler ilgi çekmek için başvurulan bir yol ama bu yıl tarih çok uygunmuş. eski şeytanderesindeki hıdırellezleri kaynarca gibi bir su diyarına taşımak ayrı bir etki yaratırmış. bir de şu havai fişek saçmalığını bırakalım artık ya. onun haricinde bu ölçekte bir kasaba için güzel bir program.