Kaynarca’da 300 kişiyi istihdam edecek fabrika açıldı

Kaynarca Belediye Başkanı Serdar Türker önceki gün katıldığı CHP Haftalık Olağan Toplantısı’nda Kaynarca için müjdeli bir haber verdi. Türker, Kaynarca’da ilk etapta 300 kişiyi edecek fabrika
açıldığını açıkladı.

Fabrikanın açılması için yoğun çabalar sarf ettiklerini belirten Serdar Türker “Piyasanın bu kadar durağan bir döneminde dün hepimiz sevindiren bir haber aldık. Kaynarca’da 1997 yılında yapımı tamamlanan fakat bir türlü açılamayan bir fabrika vardı. Burası Nato ve Avrupa Birliği ülkelerine askeri üniforma, paraşüt bezi gibi eşyalar üretecek olan bir fabrikaydı ancak çok istenmesine karşın bir türlü açılamamıştı. 
Fabrika, İş Bankası’nın mülkündeydi ve satışı yapıldı. İlk etapta 300 kardeşimiz buradan ekmek yiyecek. Bu bizleri çok mutlu etti. 4 yıldır biz fabrika için çalmadık kapı bırakmadık. Fabrikanın açılabilmesi için yoğun çaba sarf ettik. Daha önce rahmetli Mustafa Koç’u ziyaret edip bu fabrikanın açılması için görüşmeler yapmıştık. Fakat bildiğiniz gibi Mustafa Bey rahmetli oldu. Önemli bir fabrika. Özellikle yurtdışı bağlantıları olan uluslararası firmalara tekstil ürünleri alıp onları satan bir firma. Boyahanesi yok. Aynı zamanda çevre ile ilgili bir risk endişemiz de bulunmuyor. Bölgemizde çok önemli bir yatırım olduğunu bir kez daha sizlerle paylaşmak istedim. “ ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol