Kayalı Kampüsü’nde kapasite artıyor

2013 yılında öğrenime başlanan Kırklareli Üniversitesi Kayalı Kampüsü'nde yapımına başlanan yeni derslik hakkında açıklama yapan Rektör Bülent Şengörür, önümüzdeki yıl Eğitim-Öğretim döneminde 4500 kişilik binanın tamamlanacağını belirtti.Şengörür, birçok üniversitede kampüs içinde ek dersliklerin bulunduğunu, bunlardan birinin de önümüzdeki yıl itibariyle Kırklareli Üniversitesi olacağını söyledi. Yapılan çalışmaların hız kazandığını, bu projenin Kırklareli Üniversitesi'nin kapasitesinin oldukça artmasına neden olacağının altını çizdi.
"Birçok üniversitede
örnekleri var"
Şengörür geçtiğimiz gün basın mensupları ile bir araya gelerek, Kayalı Kampüsü içerisinde inşaatına başlanılan 4500 kişilik dersliğin önümüzdeki yıl içerisinde hazır olacağını belirtti.
Birçok üniversitede bulunan ek derslikler ile birlikte kapasite artışına gidecek olan Kırklareli Üniversitesi yeni eğitim ve öğretim yılında 30 bini aşkın öğrenci ile yoluna devam etmeyi planlıyor. Şengörür konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “Geçtiğimiz aylarda oldukça eksikliğini yaşadığımız derslik sayımızı nasıl arttırırız diye düşünüyorduk. Mevcut binalardan yararlanmak yerine yeni derslik yapmaya karar verdik ve bununda öğrenci kapasitesi yaklaşık olarak 4500 kişi kadar olacak.
Kayalı Kampüsü’nde inşaatına başladığımız bu yapımızı yeni eğitim ve öğrenim yılında açmayı hedefliyoruz. Bilindiği üzere üniversitemizin 27 bine yakın bir öğrenci potansiyeli var. Bizler daha fazla öğrenci almak istiyoruz ancak imkânlar dâhilin de hareket etmek zorundayız. Bu yüzden de ilk etapta dersliğimizin inşaatına başlamış bulunuyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol