Kavaklı'ya Macar kardeş

Kırklareli Kavaklı Belediyesi ve Macaristan'ın Szabadbattyán Belediyesi arasında kardeş şehir protokolü imzalandı.

Kırklareli Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Szabadbattyán Belediye Başkanı Polyák István Vilmos, Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bulgaristan Şumnu’ya bağlı Hitrino (Şeytancık) Belediye Başkanı Nuriddin Basri İsmail, Meclis Üyelerinin katılımı ile kardeş şehir protokolü başkanlık makamında imzalandı.
Başkan Gürel Koşdemir, ''Kardeş şehir ilişkimizi, ortak kültürel proje çalışmaları, sportif etkinlikler ve tecrübe paylaşımı boyutuna taşıyacağız. Bu dostluk ilişkilerimizin uzun yıllardır derinleşerek gelişmesine fedakârca destek olan Konsolos Osman Şahbaz'a gönülden teşekkür ediyorum. Bugün bu ilişkilerimizi taçlandırarak imza altına alarak, ilk kardeş şehir protokolümüzü oluşturuyoruz'' dedi.
Tatil ve turizm için doğal
ortamıyla inanılmaz güzel bir
coğrafya buralar
Başkan Polyák István, ''Kavaklı'ya daha önce de gelmiştik. Ancak bugün tanıyamayacak kadar çok gelişmiş ve büyümüş Kavaklı ile karşılaştık. Meslektaşım Başkan Koşdemir'i bu güzel ve başarılı çalışmalarından dolayı kutluyorum. Ayrıca on yıldan fazladır dosum olan ve fedakarca yardımcı olup, bu işbirliğimize katkı sağlayan Konsolos Dr. Osman Şahbaz'a şahsım ve şehrimiz adına çok teşekkür ediyorum. Bugünkü bu dostluğumuzun mimarıdır. Szabadbattyán şehir merkezimize yeni bir meydan yapıyoruz. Buranın adını ''Türk Macar Dostluk Meydanı'' koyacağız ve bu meydana bir de Türk anıtı dikmek istiyoruz. Tatil ve turizm için doğal ortamıyla inanılmaz güzel bir coğrafya buralar'' dedi.
Yaşamaya değer iyi ki Kavaklı var, iyi ki Szabadbattyán var
Konsolos Osman Şahbaz ise, '' Türkiye ve Macaristan'ı yakından tanıyor olmamdan dolayı bu iki güzide kentimiz birçok benzerliğinin yanında birbirine ekonomik, sanayi, tarım ve bir çok alanda katkı sağlayacağına inanıyorum. Bugün de bu çalışmalarımızın meyvesini verdiğini görmek bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Yaşamaya değer iyi ki Kavaklı var, iyi ki Szabadbattyán var'' dedi. Başkan Gürel Koşdemir ise, biraz sonra açılışını yapacağımız Koca Yusuf heykelinin olduğu parkı yenileyeceğiz. Biz de Belediye olarak buranın adını '' Türk Macar Dostluk Parkı'' koyabiliriz'' dedi.
Milletvekili Selahattin Minsolmaz ise, '' Geçmişten gelen Türk Macar dostluğunun bugün güzel meyvesini görmek büyük mutluluk vesilesi. Kültür ve ekonomi diplomasimize katkı sağlayan her iki değerli Başkanlarımızı kutluyorum. Bu kardeşliğin mimarı Konsolos Osman Şahbaz'a da teşekkür ediyorum'' dedi.
Karşılıklı hediyeleşmelerden sonra heyet, korteji eşliğinde yürüyerek Koca Yusuf heykelinin açılışını yaptıktan sonra, Kavaklı Belediyesi  korusunda gerçekleşen 7. Koca Yusuf Yağlı Pehlivan güreşlerinin yapıldığı alana geçti.
Yaklaşık 130 güreşçinin katıldığı organizasyonda, finalde İsmail Koç'u yenen Ali Gürbüz Başpehlivan oldu. (Kavaklı Belediyesi)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Tebrik ederim sizler harikasınız. Saygılar Mine Koç