Kavaklı'da otobüs var ama yok !

Kırklareli Üniversitesi öğrencileri içinde bulundukları durumdan oldukça şikayetçi. Otobüslerin dakikalarca gelmemesi öğrencilerin ve Kavaklı kampüsündeki yerel halkın soğuğa maruz kalmasına neden oluyor. Bazen yarım saat veya 40 dakikayı bulan bekleme süresi insanları hasta etmeye ve donmaya mahkum ediyor.

Otobüslerin dakikalarca gelmemesi artık insanların sinir sistemini bozmuş durumda. Birçok otobüs kampüse yanaşsa da yolcu almıyor ve kapıları kapalı tutuyor. Öğrenciler donmak üzereyken, bekleyen otobüs şoförlerine sitem ediyorlar ve aldıkları cevap çok şaşırtıcı oluyor. Bir grup öğrenci 20 dakika bekledikten sonra otobüs gelmeyince kapıları kapalı bekleyen otobüse gittiler ve otobüs şoförleriyle konuştular. Daha sonra açıklama yapan bir erkek öğrenci; Şoförler bizi almıyor birde bekletiyorlar.
Bari kapıları açsalar da içeride beklesek. Bunu da yapmıyorlar biz donmak zorunda değiliz. İki araba varken kavaklı da beklemek zorunda değiliz." cümleleriyle isyan etti. Bu tepkiye karşılık olarak olayın nedenini şoförlerden birisi; "Saatlerimiz var ve sırası olan şoför arkadaşların yolcu hakkını ellerinden almamak için sizleri maalesef bekletiyoruz." sözleriyle anlattı.
Zam tepkileri yerini bekletilmeye bıraktı
Kavaklı- Kırklareli Merkez otobüslerinin 3 TL olması uzun zaman tepki toplamıştı. Artık o tepkilerin sesi kısılsa da bekleme sürelerinden dolayı tekrar gün yüzüne çıktı. Birçok öğrenci hem fazla para veriyoruz hem de üşüyoruz diye tepki gösterdi.
Öğrenciler çare
bulunmasını istiyor
Kavaklı Kampüsü öğrencileri çare bulunmasını istiyor. En azından soğukta dışarıda beklemek yerine otobüslerde beklemeyi daha uygun buluyor.
Kayalı Kampüsü'nde otobüslerin sıra halinde öğrenci alması ve dışarıda bekletmemesi örnek olarak gösteriliyor. Yetkililerin bu işe nasıl el atacağı merakla bekleniyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Her onbeş dakikada bir araba kalkıyor kasıtlı yapılan yalan haber keşke araştırılıp yazılsaydı belediye araçları ile kopp 15 dakikada bir kalkıyor 07.00 den 24.00 kadar devam ediyor. Yalan haberi kavaklı bld taşımacılık şirketi olarak kınıyoruz.