Kavaklı’da iftar bir başka

Başkan Koşdemir; “Allah tuttuğumuz oruçları kabul etsin”

02 Haziran Cumartesi günü Kırklareli Kavaklı Beldesinde geniş bir katılım ile gerçekleşen iftarın tadı damakta kaldı

Önadım Haber

Esenyurt Belediyesi’nin katkılarıyla Kavaklı’da Ramazan ayının kardeşliği ve coşkusu yaşandı. Yüzlerce insanın bir araya geldiği iftarda, her yaştan insan avuç açarak dua etti. Halkın büyük ilgi gösterdiği iftar programında birlik ve beraberlik gözdenden kaçmadı.
“Ramazan ayınız mübarek olsun”
Gerçekleşen iftar programında konuşan Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir. Türkiye’nin dört bir yanında Ramazan ayı ile birlikte güzelliklerin de can bulduğunun altını çizerek, “Değerli kardeşlerim mübarek Ramazan ayını yaşıyoruz hep birlikte. Ramazan yağmur demektir, rahmet demektir. Yağmurun indiği yerde bereketler olur, nimet olur, meyveler olur güller açar. Yağmur yağıyor ama o yağmura uygun bir zemine ihtiyaç var. Yani toprağa ihtiyaç var. Eğer toprak zemin olursa yağmur işe yarar ama toprak zemin değil de asfalt zemin olursa yağmur o bereketini vermez. Sadece üzerinden akıp gider. Elhamdülillah milletimiz Ramazan ayı gelince bir değişime uğruyor. Ramazan gelince iklimimizi çepeçevre sarıyor. Gerçekten Ramazan gelince, istatislikler değişiyor. Suç oranları azalıyor. Sevgili Peygamberimizin buyurduğu gibi şeytanlar bağlanıyor” dedi.

“Ramazan yaşatılmalı”
Ramazan ayı ile birlikte önemli kazanımların elde edildiğinin dile getiren Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, “Kavaklı Beldemizin iftar programına katılım gösterdik. Oldukça yoğun bir katılım ile orucumuzu vatandaşlarımız ile birlikte açtık. Ramazan bize irade eğitimi kazandırıyor.
Haram helal eğitimi kazandırıyor. Gerçekten bir taraftan Rabbimize yaklaşıyoruz bir taraftan birbirimize yaklaşıyoruz. Bir takarrup ayıdır Ramazan. Ramazan’da almış olduğumuz irade eğitimi, helal haram bilinci inşallah Ramazan’dan sonra da devam edecek” şeklinde konuştu.
“Kadri Gece’mizi şimdiden kutluyorum”
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler gazetemiz muhabirlerine yaptığı açıklamada ramazan ayı ile canlanan değerleri dile getirerek “Rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayına ulaşmış bulunuyoruz. Başı rahmet ortası muharefet sonu cehennemden azad olan 11 ayın sultanı Ramazan ayınızı tebrik ediyorum.
Birlik ve beraberliğimizin katlanarak devam etmesini Allah’tan niyaz ediyorum. Allah tuttuğunuz oruçları niyaz eylesin. Tüm davetlilerimizin Ramazan ayını ve önümüzdeki günlerde idrak edeceğimiz Kadri Gece’mizi şimdiden kutluyorum. Katılımınızdan dolayı teşekkür eder saygı ve sevgilerimi sunuyorum” sözlerini ifade etti.

 

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kırın bu fasit dairenin halkasını artık 05 Haziran 2018 Salı 14:29:27

    İbadet robotizmi ramazan romantizmi ve iftar yemek ayinleri ile beyinleri meflüç edilen bir millet insanca yaşama haklarının nasıl gasp edildiğinin ayırdına varacak bir görüş ve anlayış düzeyi altına düşürülüp bu sırada herşeylerini çalıp üsküdarı geçerek bir de nanik atan hırsızlar sürüsünü boş bakışlar ile melul melul seyretmektedirler kalan onbir ayda boş masalarında boynu bükük soluk benizli çocuklarına nasıl aş ekmek ve istikbal bulacaklarını ise düşünerek...

  2. Yorumları kim denetliyor ? 07 Haziran 2018 Perşembe 02:13:06

    Arkadaş yorum yapıyor. İnanları ilgilendiren konularda; İbadetlere robotizm Ramazan ayına romantizm İftara yemek ayini diyor. Dahası kendisinin bile anlamadığı bir dille yazdıklarıyla "bırakın bu işleri" demeye getiriyor. Ve siz bu yorumu inanaları inciteceğini düşünmeden yayımlıyorsunuz. Üzücü.

  3. Nasıl bir yorum ? 08 Haziran 2018 Cuma 10:45:59

    İbadet robotizm değil ramazan romantizim değil iftar yemek ayini değildir arkadaşım. İnanan insanların Allah'a karşı sorumluluklarını sen böyle değerlendiremezsin. Bu nasıl sorumsuzca bir yorum böyle !