Kavaklı'da doğalgaz aranıyor

Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı tarafından beldede Paşayeri-1 Kuyusunda gaz arama çalışmalarının devam ettiğini duyurdu. Başkan Koşdemir çalışmalar sonrasında  müjdeli haber beklediklerini ifade etti. 

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı Trakya Bölge Müdürlüğü, Kırklareli’nin Merkez’e bağlı Kavaklı Beldesinde Paşayeri-1 Kuyusu adı altında 1 noktada doğalgaz arıyor. Çalışmalar sonrasında müjdeli haber beklediklerini vurgulayan Başkan Koşdemir, "Türk petrolleri tarafından beldemizde gaz arama faaliyetleri tüm hızıyla devam etmektedir. İnşallah beldemiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olur, guzel haberleri buradan sizlere paylaşmak nasip olur." ifadelerine yer verdi.
Bedeli 960 bin TL olan projenin teknik olmayan özeti geçtiğimiz günlerde şu şekilde paylaşılmıştı: “Projeye konu faaliyet kapsamında TÜRKİYE PETROLLERİ A.O. TRAKYA BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ tarafından Kırklareli İli sınırları içerisinde kalan AR/TPO/K/E18-d1,d2 Nolu Ruhsat Alanında Merkez İlçesi, Kavaklı Beldesi’nde bulunan Paşayeri-1 Kuyusu adı altında 1(bir) adet noktada Doğalgaz Arama ve Çıkarma Faaliyeti planlanmaktadır. Söz konusu proje kapsamında proje alanında 1 adet sondaj kuyusu açılması planlanmaktadır. Arama faaliyetinin gerçekleştirileceği çalışma sahalarının tamamı Kırklareli İl sınırları içerisinde kalmaktadır. Söz konusu Ruhsat Alanı AR/TPO/K/ E18-d1,d2 nolu 28.903 hektar alana sahip olup bu alan içerisinde toplam kullanım alanı 12.733 m2 olan Proje Alanında 1 (bir) noktada Doğalgaz Arama ve Çıkarma Faaliyeti gerçekleştirilecektir. Planlanan proje kapsamında Doğalgazın aranması faaliyeti alan içerisinde açılacak olan 1 (bir) adet sondaj kuyusu vasıtası ile gerçekleştirilecek olup alanda doğalgazın bulunması halinde çıkarma faaliyeti yapılacaktır. Ayrıca alanda ayrı bir sondaj çalışmasının yapılmasının planlanması halinde ÇED süreci ile ilgili gerekli başvurular yapılacaktır ve ilgili tüm kurum ve kuruluşlardan uygun görüş alınmadan ilave sondaj çalışması yapılmayacaktır.” (S.Ünver)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol