Kavaklı Süt OSB Kuruluş Protokolü İmzalandı

Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi'nin Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyetleri oluşturularak, TDİOSB'nin Kuruluş Protokolü imzalandı. Yönetim Kurulu ve Müteşebbis Heyeti ilk Toplantısını Vali Birol Ekici Başkanlığında Valilik Atatürk Toplantı Salonunda gerçekleştirdi.

Kırklareli ve bölge için katma değer yaratarak, ekonomi ve istihdama büyük katkı sağlayacak Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesinin Kuruluş Protokolü imzalanarak yönetim kurulu seçimi yapıldı. Yönetim Kurulu Başkanlığına Vali Birol Ekici, Başkan Vekilliğine Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, Yönetim Kurulu Üyeleri Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, S.S. Kırklareli Barajı Sulama Kooperatifi Başkanı ve İl Genel Meclis Üyesi Ufuk İn ve İl Genel Meclis Üyesi İlhan Okumuş, Demetim Kurulu Üyeleri Kırklareli Ticaret Borsası Başkan Yardımcısı Hikmet Yıldırım ve İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Gülay Erkol, Müteşebbis Heyet Başkan vekilliği görevine Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan seçildi.
Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Ali Dermenci, Kırklareli Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi Kurulu ve Müteşebbis Heyeti’nin seçilmesi ile ilk toplantısı hakkında bilgi verdi. Dermenci, “Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi, 2018 yılında Valiliğimiz önderliğinde; İl Özel İdaresi, Kavaklı Belediye Başkanlığı, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği, Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odasının oluşturduğu müteşebbis heyeti ile hayata geçirilmesinin ardından, uzun ve yoğun geçen çalışmalar sonucunda Kesinleştirme ve Kuruluş Protokolünü imzaladı.
Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi müteşebbis Heyetinde yer alan İl Özel İdaresi’nden 8 üye, Kavaklı Belediye Başkanlığı’ndan 3 üye, Kırklareli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’nden 2 üye, Kırklareli Ticaret Borsası ile Ticaret ve Sanayi Odası’ndan birer üye ile müteşebbis heyeti toplantısı 30 Aralık Cuma Günü Valiliğimizin Atatürk Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. Müteşebbis Heyeti Toplantısında Kuruluş Protokolü imzalandıktan sonra Müteşebbis Heyeti seçimlerine geçildi. 
Yönetim Kurulu Başkanlığına Sayın Valimiz Birol Ekici, Başkan Vekilliğine Kırklareli İli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ali Dermenci, üyeliklere Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, Özel İdare İl Genel Meclis Üyelerinden Ufuk İn ve İlhan Okumuş seçilmiş olup, Denetim Kurulu Üyeliklerine de Hikmet Yıldırım ve Mehmet Gülay Erkol seçilmiştir.
Ayrıca Müşetebbis Heyet Başkan Vekili görevine de KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan seçilmiştir.
Kavaklı Tarıma Dayalı İhtisas (Süt) Organize Sanayi Bölgesi Kuruluş Protokolü Tarım ve Orman Bakanlığımıza gönderilmiş olup, Bakanlığımızdan gelecek ‘olur’un ardından OSB kuruluş çalışmalarına en hızlı şekilde başlanacaktır” dedi. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Sütün peynirin memleketi 05 Ocak 2023 Perşembe 14:56:34

    Sütün peynirin memleketinde bu ürünleri en pahalı fiyattan sofraya sunmak... Kırk tane osb de kursanız amaç sadece cep doldurmak olursa fırsatçı zam yapanlardan farkınız olmaz.