Kavaklı Belediyesi vatandaşlara bez torba dağıttı

Kavaklı Belediyesi Sıfır Atık projesi kapsamında belde halkına bez torba dağıttı. Vatandaşların poşet kullanımın önüne geçmek amacıyla yapılan etkinlik hakkında konuşan Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, “Dünyamız, evimiz dönüştürülebilir atıkların çöpe gitmesini önleyelim” dedi.

Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında pazar yerinde bez torba dağıtımı yaptı. Vatandaşlar market alışverişlerinde kullanmak üzere dağıtılan bez torbalara yoğun ilgi gösterdi.
“Plastik poşetler 400 ile 800 yıl arasında ancak doğaya
karışabiliyor”
Başkan Koşdemir, Kavaklı’da Sıfır Atık Projesi kapsamında ciddi çalışmalar yaptıklarını belirterek, "Bu anlamda vatandaşlarımızın pazar yerlerinde poşet kullanmasını önlemek için bez torbaları ücretsiz olarak dağıttık. Plastik poşetler 400 ile 800 yıl arasında ancak doğaya karışabiliyor. Bu göstergelere göre plastik poşetlerin doğaya, tahmin edemeyeceğimiz kadar zararları var. Plastik poşetlerin doğaya vermiş olduğu zararları ortadan kaldırmak ve geleceğimizin teminatı çocuklarımıza daha temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak amacıyla bu projeye Kavaklı Belediyesi olarak bizde destek veriyoruz. Çevre miras değil emanettir. Kavaklı bizim evimiz emanetimize sahip çıkalım” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol