Karneler elde haydi tatile

Kırklareli'nde öğrencilerin karne heyecanı renkli görüntülere sahne oldu. Ziya Gökalp İlköğretim Okulu'nda gerçekleşen karne töreninde öğrenciler ve aileler karne heyecanını birlikte yaşadı. Törene katılan Kırklareli Valisi Osman Bilgin, minik öğrencilere karnelerini verek iyi tatiller diledi. Törene İl Milli Eğitim Müdürü Murat Aşım ve şube müdürleri de katılım gösterdi.

Karnelerini alan öğrencileri, öğrencilerin velilerini ve eğitim öğretim yılını geride bırakan geleceğin mimarlarını yetiştiren öğretmenleri kutlayan Müdürü Aşım, "2017-2018 Eğitim-Öğretim yılını beklenen hedefleri yakalayarak özverili bir şekilde tamamlamış olmanın onurunu yaşadığımız bu günde, bu başarının mimarı olan eğitim yöneticilerini, öğretmenlerimizi, velilerimizi ve geleceğimizin teminatı göz bebeğimiz öğrencilerimizi en içten duygularımla kutluyorum" sözlerini dile getirdi.
"Değerli velilerimiz, sevgili
anne ve babalar"
Eğitimin okuldan önce başladığının altınu çizen Müdür Aşım, "Bilinmektedir ki, eğitim anne karnında başlamaktadır. Dolayısıyla evlatlarımızın ilk esin kaynağı olan sizler aynı zamanda onların ilk reh-
berleri, ilk öğretmenlerisiniz. Her biri ayrı bir değer, ayrı bir cevher olan evlatlarımız sizin attığınız adımları takip ederek bu yolda yürüyecektir. Bu bilinçle onları tanımak, yeteneklerini keşfetmek, cesaretlendirmek, kendine inanan, özgüven sahibi bireyler haline getirmek sizlere verilen kutsal bir görev niteliğindedir. Onlara takdim ettiğimiz başarılarının sembolik bir göstergesi olan karneleri bu düşünceyle değerlendirilmeli elde edilen neticenin ortak bir emeğin sonucu olduğu gözden kaçırılmamalıdır" ifadelerini dile getirdi.
"Sevgili öğrenciler"
Öğrencilere seslenen Müdürü Aşım, "Sizler bizim yarınlarımızsınız. Aydınlık yarınlar sizlerin gayretleri, alın teri, azmi ve çalışkanlığıyla şekillenecektir. Sizler hedefe varmak için tüm bir yıl boyunca gayret gösterdiniz ve neticesinde güzel bir tatili hak ettiniz. Ruhen ve bedenen dinleneceğiniz bu zaman diliminde, kişisel gelişiminize katkıda bulunacak aktivitelerle meşgul olacağınıza inanıyorum ve sizlere sağlıklı, huzurlu, verimli bir tatil diliyorum" dedi.
"Eğitim ordumuzun yılmaz neferleri değerli öğretmenlerimiz"
Geleceğin sahiplerini yetiştiren öğretmenelere de seslenen Müdür Aşım, "Eğitimdir ki bir milleti ya hür bağımsız, şanlı yüksek bir topluluk halinde yaşatır ya da milleti esaret ve sefalete terk eder. Gazi Mustafa Kemal Atatürk “Geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır” diyerek her biri ayrı bir kıymet olan fedakâr, özverili, idealist öğretmenlerimizin ne kadar kutsal bir görevi ifa ettiğini vurgulamıştır. Ülkemizin her bir ferdi sizlere minnettardır. Bu vesile ile eğitim ailesinin tüm fertlerine teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum" sözlerini dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol