Kariyer Günlerinin son etkinlikleri

Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanlığı, “7. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında organize ettiği seminerde Mimarlık ve Şehir Planlama alanlarında uzman konuşmacıları fakülte öğrencileriyle buluşturdu. Rektörlük Kültür Merkezinde 29.03.2017 Çarşamba günü düzenlenen semineri; Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Seçkin, fakülte öğretim elemanları ve öğrenciler dinledi. Şehir Plancısı Hüseyin Kahraman ve İnşaat Yüksek Mühendisi Suat Yıldırım ise seminere konuşmacı olarak katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını gerçekleştiren Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadide Seçkin, mimarlık mesleğinde öğrencilerin eğitimleri sırasında aldıkları teknik eğitim dersleri ve kuramsal bilgilerin yanı sıra deneyimleri de öğrenmelerinin mezuniyet sonrasında kendilerine büyük yarar sağlayacağını ifade etti.
Programın ilk konuşmacısı Şehir Plancısı Hüseyin Kahraman, “Plan Yapım, Onay ve Uygulama Sürecinde Şehir ve Bölge Planlama Disiplini” konulu sunumunda, Türkiye’nin çevre düzeni planlarıyla çok geç tanıştığına vurgu yaparak, Türkiye’deki plan karmaşasının nedenleri üzerinde durdu. Yüksek İnşaat Mühendisi Suat Yıldırım ise “Mimarlık ve Yenilikçi Tasarım Yaklaşımları” başlıklı sunumunda görev yaptığı firmadaki mimarlık uygulamaları, mimari modelleme ve yürüttükleri projeler hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.
Üniversite sanayi işbirliği’nin yaratabileceği kariyer konuşuldu
Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilhan Ürkmez Taşkın, Üniversitemizin 7. Kariyer Günleri kapsamında Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Üniversite Sanayi İşbirliği’nin Yaratabileceği Kariyer Fırsatları” konulu seminerde Kırklareli Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi.
Etkinliğe, Kariyer Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü Neziha Musaoğlu, Merkezin uzmanları İskender Özatlı, Sibel Evren ve Teknoloji Transfer Ofisi Sorumlusu Uzman Selin Özden ile öğrenciler katıldı.
30.03.2017 tarihinde 2. Derslik 1 Nolu Salon’da gerçekleşen etkinlikte konuşan Taşkın: “Değişime ayak uydurmayan ayakta duramaz” ifadesi ile söze başladı. Aynı zamanda Trakya Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) Direktörlüğü görevini de yürüten Taşkın yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi paylaşımında bulundu. Teknoparkların önemine değinen Taşkın: “TTO sanayi ile üniversitenin ara yüzüdür. İşletmelerin ürüne ihtiyacı vardır. Bu ürünleri de üniversitedeki akademisyenler ortaya çıkarabilir” dedi. Ayrıca ülkemizde sanayi ile üniversite arasında bir kopukluk olduğunu, işletmelerin üniversiteye üniversitenin işletmelere ihtiyaç duyduğunu belirtti. Alüminyum köpük üretimi üzerine çalıştığını ifade eden Taşkın, fabrikaların bunu çok daha pahalıya ithal ettiklerini ancak kendisinin bunu Türkiye’de de üretebildiğini söyledi.
Kendi kariyerinden ve çalışma hayatından da örnekler veren Taşkın, insanın sevdiği işi yapmasının önemli olduğuna, makine mühendisi olarak mezun olduktan sonra 10 yıl boyunca çeşitli sektör ve atölyelerde çalıştığına, 30 yaşından sonra ise akademik hayatına başladığına değindi. Akademik hayata geç başlamayı önceleri bir kayıp olarak algıladığını ancak ilerleyen yıllarda sektörden elde ettiği deneyimin öğrencilere ders anlatırken ne kadar faydalı olduğunu fark ettiğini ifade etti.
TTO’ nun yanı sıra kurmuş olduğu Öğrenci Topluluğunun da başarı hikâyesine değindi. Pehlivan Elektrak adı ile TÜBİTAK 2015 Alternatif Enerjili Araç Yarışları’nda Elektromobil kategorisinde 2. olan ve “En İyi Tasarım” ödülünü alan aracın hangi zorlukları atlatarak ortaya çıktığını Üniversitemiz öğrencilerine anlattı. (Kırklareli Üniversitesi)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol