Kariyer Günleri devam ediyor

Kırklareli Üniversitesi 9.Kariyer Günleri tüm hızıyla devam ediyor. Etkinliklere kapsamında “anaokulları, gündüz bakım evleri ve özel eğitimde istihdam olanakları”, “gözlük camı hammaddeleri ve kaplama çeşitleri” ve “İŞKUR hizmetleri iş arama becerileri CV hazırlama ve mülakat teknikleri” konularında seminerler düzenlendi.

Kırklareli Üniversitesi öğrencilerinin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla düzenlenen 9. Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “Anaokulları, Gündüz Bakım Evleri ve Özel Eğitimde İstihdam Olanakları” konulu seminer düzenlendi.
Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da 08 Nisan Pazartesi günü gerçekleşen etkinlikte; Vali Faik Üstün İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Kemal Taş ve Lüleburgaz Özel Çilek Akademi Anaokulu Müdiresi Eda Yanık, öğrencilere mesleğin avantajları ve dezavantajlarından bahsederek meslekte istihdam olanakları hakkında bilgi verdi.
Vali Faik Üstün İlkokulu Özel Eğitim Öğretmeni Kemal Taş, özel eğitimde ilerleme kaydedilebilmesi için öğrencilerden önce ailelerinin eğitilmesi gerektiğine dikkat çekerek ailelerle işbirliği kurulmasının önemli olduğunu ifade etti. Taş, konuşmasında özel eğitim öğrencileri ile ilgili tecrübelerini katılımcılarla paylaşarak kısa anekdotlar sundu.
Lüleburgaz Özel Çilek Akademi Anaokulu Müdiresi Eda Yanık ise kariyer geçmişi hakkında kısaca bilgi verdikten sonra anaokulları ve gündüz bakım evlerinde çalışmak isteyen öğrencilerin çocukların kalplerine dokunmaları gerektiğini söyledi.
Her çocuğun özelliğinin bilinerek ona göre davranış geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Yanık, “Çocuklar sayı saymayı, renkleri ve okumayı elbette öğrenecekler. Ancak önemli olan iyi bir insan yetiştirmektir” dedi. Yanık, çocukların erken yaşta kültürleri ile tanışmaları gerektiğine de vurgu yaparak geleneksel oyunların çocuklara kültür aktarımında önemli bir araç olduğunu belirtti. Seminer, soru – cevap kısmının ardından katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
“Gözlük Camı Hammaddeleri ve Kaplama Çeşitleri” konulu
seminer düzenlendi
“9. Kariyer Günleri” etkinlikleri kapsamında 08 Nisan Pazartesi günü Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından Rektörlük Kültür Merkezi Alt Salon’da “Gözlük Camı Hammaddeleri ve Kaplama Çeşitleri” konulu konferans düzenlendi.Konferansa konuşmacı olarak Essilor firması Ürün Sorumlusu Esma Türkoğlu, Essilor firması Satış Destek Sorumlusu Erol Kuşçu ve Essilor firması İnsan Kaynakları Uzmanı Nagehan Kestioğlu katıldı.
Sağlık Hizmetleri MYO Optisyenlik programı öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen konferansta Essilor firması Ürün Sorumlusu Esma Türkoğlu, crizal kaplama ve çeşitleri hakkında dinleyicilere bilgiler verdi. Türkoğlu, ülkemizde satılan 20 milyon gözlük camının %40’ının normal kaplamalı cam olduğuna dikkat çekerek bunun içerisinde %5 oranında crizal ve benzeri üstün kaliteli cam olduğunu ifade etti.
Bu hususta Türkiye’de optik cam pazarında üst düzey cam kullanımının yaygın olmadığını, bunun en önemli sebeplerinin kullanıcıların optik camlar hakkında yeterince bilgi sahibi olmaması ve bilgilendirilmemesi olduğunu söyledi.
Sunumunda ışık türleri ve UV ışınlarına maruz kalmanın neden olduğu rahatsızlıkların doğru ve kaliteli ürünler kullanılması ile büyük ölçüde önlenebileceğini kaydeden Türkoğlu, kullanıcıyı doğru yönlendirme noktasında optisyenlere büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlattı. Konferans, soru - cevap kısmının ardından konuşmacılara teşekkür belgesi takdimi ile sona erdi.
“İŞKUR hizmetleri iş arama becerileri CV hazırlama ve mülakat teknikleri” konulu seminer düzenlendi
Kırklareli Üniversitemiz öğrencilerinin kariyer hayatlarına yön vermeleri, iş dünyası ile tanışmaları ve uygulama alanları hakkında bilgi almaları amacıyla düzenlenen 9. Kariyer Günleri kapsamında Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu tarafından “İşkur Hizmetleri İş Arama Becerileri Cv Hazırlama ve Mülakat Teknikleri“konulu seminer düzenlendi.
Rektörlük Kültür Merkezi Üst Salon’da Pazartesi günü gerçekleşen seminere Kırklareli İŞKUR Müdürü Gülcan Ayyıldız, Kırklareli İŞKUR İŞ ve Meslek Danışmanı Erdem Duymuş ile Sinan Yalçın konuşmacı olarak katıldı.
Kırklareli İŞKUR İŞ ve Meslek Danışmanı Erdem Duymuş, yaptığı sunumda ilk olarak öğrencilere iş arama, iş bulma, işverenle görüşme ve özgeçmiş hazırlama konularında bilgiler verdi. CV’nin kişiyi işverene tanıtan ve kişi hakkında bilgiler veren bir belge olduğunun altını çizen Durmuş, CV hazırlanırken içeriğinin sade ve anlaşılır olması gerektiği bildirdi. DURUŞ, yazım kurallarının önemi, CV’ye ek ön yazı yazılması, işverenle görüşmeye giderken dikkat edilecek noktalar ve mülakatta nasıl davranılması gerektiği konusunda da öğrencilere ayrıntılı bilgi sundu.
Akabinde, Kırklareli İŞKUR İŞ ve Meslek Danışmanı Sinan Yalçın, İŞKUR İşbaşı Eğitim Teşviki ile üniversite öğrencilerinin bulundukları illerde işbaşı eğitim programına katılarak iş deneyimi kazanabileceklerini, bunun karşılığında da bur ve öğrenim kredileri kesilmeksizin aylık bin ₺ gelir elde edebileceklerini aynı zamanda eğitim süresi boyunca sigorta giderlerinin de İŞKUR tarafından karşılanacağını ve program bitiminde öğrencilere katılım sertifikası verildiğini söyledi.
Programın işverenler açısından da avantajlı olduğunu söyleyen Yalçın; program kapsamında işverenlerin herhangi bir maddi yükümlülüğünün bulunmadığını ve program sonunda programa katılan kişileri işe alma zorunluluğu olmadığına dikkat çekerek işverenlerin isterlerse program sonunda programa katılan kişileri istihdam ettiklerinde maddi olarak çeşitli avantajlar sağlayacaklarını ifade etti.
Seminer, soru – cevap kısmının ardından katılımcılara günün anısına teşekkür belgesi takdim edilmesi ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol