Karayolları kışa hazır

Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü 15. Şube Kırklareli Şefliği yetkilileri, zor kış şartlarına her yönden hazır olduklarını belirttiler. Yetkililerle kış hazırlıklarına yönelik görüşmelerde bulunan muhabirlerimiz, Karayolları ekiplerinin Kırklareli’nde gerçekleşebilecek çetin kış şartlarına ne kadar profesyonel bir şekilde hazır olduklarını da öğrenmiş oldular. Edindiğimiz bilgilerde, su anda ilimizde herhangi bir kar yağışının bulunmadığını, ancak yine de hazırlıkların sanki kar her an yoğunlaşacakmış gibi sürdüğünü öğrendik. Kırklareli’ndeki ekiplerimiz tuz stokundan, yolları temizleyen bıçaklı araçlara kadar her türlü ekipmanları’nın bakımını yaparak, hazır hale getirdiklerini belirttiler ve şunları söylediler: Dereköy yolunda ilave tedbirler düzenlendi Şehrimizin en önemli vasıflarından biri Avrupa’ya açılan kapılara sahip olması.  Coğrafi olarak yüksek ve ormanlık bölgede kalan sınır kapıları, kışın hava şartlarından en önce ve en çok etkilenen karayolları ile bağlantılı. Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü 15. Şube Kırklareli Şefliği yetkilileri bu durumun öncelikli olarak göz önünde bulundurulduğunu ve bölgede ilave tedbirler alınarak, Avrupa’ya giriş-çıkış yapan araçların mağduriyet yaşamaması için öncelikli bu güzergahlarda gerekli önlemlerin alındığını ifade ettiler. 

“Demirköy’de hazırlıklar devam ediyor”
“Kar mücadelesinde etkin görev üstlenen tüm makinelerimizin gerekli bakımları şuan itibariyle yapılmış durumdadır. Yüksek kesimde yer alan ve kış şartlarının en yoğun bir biçimde hissedildiği Demirköy ilçemizde de gerekli stoklar yapıldı. Bunun yanı sıra o bölgede ilave kar siperlikleri kuruldu. Ayrıca Edirne-Pınarhisar-Çakıllı-Vize-Kofçaz yollarında da tüm tedbirler alındı. Uyarı levhalarının hepsi aktif halde” Yetkililer kış şartlarına uygun standartlar çerçevesinde, şubelerinde su an yeterli tuz stokunun da hazır olduğunu söylediler.
“7\24 görev başındayız”
Karayolları Şube Şefliği’ndeki ekip elemanlarının, 24 saatlik günün her anında görev yapabilecek şekilde koordine edildiğini ifade eden yetkililer, arazi görevlilerinin tecrübeleri neticesinde herhangi bir olumsuzluğa ve ihtiyaca minimum sürede müdahale edebilecek durumda olduklarını belirterek “15. Şube Şefliği olarak bizim sorumluluğumuzda olan tüm bölgede, hazırlıklarımızı olması gerekenden fazla bir düzeyde tamamladık. Gece saat kaç olursa olsun, en ufak bir bildirim ve haberde görevlilerimiz, olay mahalline gitmek üzere yola çıkıyorlar”
“Tuz sericilerimiz ve bıçaklarımız, makinelerimizde takılı durumda”
“Bize bakanlık genelgesi kapsamında, valiliklerden gelen tüm resmi bildirimleri dikkate alarak, gereken her şeyi yapmaktayız. Buradan araç sürücülerimize söylemek istediğimiz en önemli uyarı, araçlarının kış bakımlarını yaptırmalarıdır. Aracın mekanik bakımından teknik hazırlığına kadar her şeyi eksiksizce tamamlamış olmaları onların lehinedir. Araçların kış bakimi muhakkak yaptırılmalıdır”
“Bazen değişik durumlarla karsılaşabiliyoruz”
“Araç sürücüsü kar nedeniyle kaydığını ve yoldan çıktığını bize telefonla iletiyor ve yârdim istiyor. Gittiğimizde ise sürücünün aracında zincir olmadığını öğreniyoruz. Mevsim ve ilimizin coğrafik yapısı nedeniyle burada her an doğa şartlarında değişiklik olabilir. O nedenle artik bu mevsimde hava güzel olsa dahi sürücülerimiz, muhakkak araçlarında zincir bulundurmalıdır. Bu hem onları tehlikeli durumlardan kurutacak, hem de bizim görevimizi yapmamızda şartları kolaylaştıracaktır. Bizler şartlar ağırlaşmadan, sanki şartlar ağırlaşmış gibi hareket ederek, çalışmalarımızı o boyutta düzenliyoruz”
“Araç sürücüleri zincirsiz yola çıkmasın”
Araç sürücülerimize ilk söyleyebileceğimiz uyarı, asla ama asla, zincirleri olmadan yola çıkmamalarıdır. Kar yağısı olmasa dahi, bagajda bir zincir takimi bulunsun. Herhangi bir durumda araçlarını durdurarak gerekli montajı yaparlar ve güvenli bir şekilde yollarına devam ederler.” Ayrıca gelişen endüstri sayesinde kar zincirinin yanı sıra, montajı çok kolay olan kar paletlerinin de arabalar için güvenli bir seyir sağladığını hatırlattılar.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol