Karaumur yıkıldı: Esnafa en acı bayram hediyesi

Kırklareli'de Ramazan bereketi sokakları doldurup taşırırken, Karaumur Caddesi'nde gerçekleştirilen yıkımda ise esnafın bereketinin üzerine binalar yıktılar. Tedbirsizlikler zinciri halinde gerçekleşen yıkıma, esnafın gösterdiği tepki sonrasında itfaiye ekipleri gelerek, yıkım alanını ıslattı.
Suriye Savaşı'nı andıran mazaralar yaşandı. Yıkım çevresindeki dükkan sahiplerinin dükkanlarını kapatmak zorunda kalması, koparılan internet kablosu ve bütün caddeyi kaplayan toz dumanı isyan ettirdi. Cadde girişinde trafiğin kapatılmasıyla ilgili bir uyarıın bulunamaması nedeniyle de sürücüler zor anlar yaşadı.

Esnaf kepenk indirdi
Yıkıma başlayan ekiplerin, gerekli önlemleri almadığı adeta bağıran bir durumdu. Yıkım esnasında etrafın toz duman altında kalması, çevredeki esnafın da kepenk indirmesine neden oldu. Yıkımdan yükselen tozlar, çevredeki her yeri beyaz bir toz bulutu olarak yuttu. Vatadaşların caddeden gelip geçeren toz bulutlarının içinde kayboluşu da objektiflerimize ilginç kareler bıraktı.
Güvenlik şeridi yok
Yıkımın gerçekleştiği binadan, çevreye dağılan harfiyatlar zaman zaman yerde yuvarlanarak uzun mesafeler kat etti. Güvenlik şeridinin olmaması da dikkatlerden kaçmazken, caddede yıkım yapılırken de yaya trafiği sürekli olarak aktı. Yıkım alanından etrafa dökülen inşaat parçalarınnın kimseye gelmemesi ise şans eseri bir facianın önüne geçmiş oldu.
Trafik kilitlendi
Yıkım öncesinde gerekli trafik uyarılarının yapılmadığı caddede, çalışma araçları trafiği adeta kilitledi. Ne olduğunu anlamayan sürücüler bir süre bekledikten sonra, 200-300 metrelik mesafeyi geri geri çıkarak başka yollardan ulaşımını sağladı.
Tedbirsizlik zinciri
Çalışmalar başlamadan önce boş bir arsada bina yıkarcasına, plansız ve programsız gerçekleştirilen yıkım ilerledikçe halkın ve esnafın da tepkisini çekti. Dökülen harfiyatlar, toz bulutları ve koparıla teller isyan ettirdi. Güvenli şeridi, trafik uyarılarına dair hiçbir bulgunun yer almadığı yıkım alanında, tepkilerin ardından 25-30 metrelik uzunluğunda bir alan şeritler ile kapandı. Tepkilerin ardından gelen itfaiye ekipleri de ıslatma çalışması ile yükselen toz bir nebze olsun azalttı.
Evi bayrağın üzerine yıkacaklardı
Yıkımın ilerlemesi ile birlikte, yıkılan duvarların ardından içeride asılı olan bir Türk bayrağı göründü. Yıkım ekibinin farketmediği bayrağı Önadım Medya Grubu olarak uyarılarda bulunarak yıkım alanından çıkarttık. Yıkım alanı içerindeki binada asılı olan bayrağın farkedilmeden yıkıma devam edilmesi, işi baştan savma mı yapıyorsunuz sorunu da akıllara getirdi.
İnternet kesildi
Yıkım yapılan bina ile arasında bir bina bulunan internet cafede, internet kesildi. Çevrede zaman zaman elektirk ile ilgili sorunlar çıktı. Voltaj düşüklüğüne sabep olan yıkımda, farkedilmese de kablolar ve bağlantılar adeta göz ardı edildi. Esnafın dükkanlarını kapatıp çaresiz gözlerle izlediği yıkım, adeta esnafı da yıktı. Bayram öncesi satış yapmayı bekleyen esnaf için bu yıkım çalışması en acı bayram hediyesi olarak yorumlandı.
Caddede yol taşları parçalandı
Çalışmaların gerçekleştiği sırada, yol zemininde yer alan taşlar büyük zarar gördü. Aynı zamanda yolun sınırlarını belirleyen sınır taşları da söküldü. Sınır taşları harfiyatların arasında yerlerde sürünürken bir kısmıda çalışma araçlarının altında ezildi.
Bu işin sorumlusu kim?
Yapılan yıkımda ihmalkarlıklar ardı ardına geldi. Can güvenliği ve mal güvenliğinin hiçe sayıldığı yıkım çalışmasında zararı kim karşılayacak. Yıkım izninin verilmesinden, uygulanmasına kadar böyle ciddi bir işi böyle sorumsuzca gerçekleştirilmesine sebep olan sorumlu kim?

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol