Karaumur Caddesi’nde esnaf kepenk indirdi

Kırklareli’nde yol düzenleme projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar esnafa kepenk kapattırdı. Karaumur Caddesi’nde zeminin sökülmesi işlemi esnasında meydana gelen gürültü, toz ve yıkım halkı da esnafı da isyan ettirdi.
7 Eylül Perşembe günü başlayan çalışmalarda, meydana gelen gürültüler büyük bir ses kirliliği oluştururken, bunun yanı sıra toz ve toprak nedeniyle de oldukça zor anlar yaşandı. Çalışmalar esnasında Karaumur Caddesi’nde bulunan esnaf zorunlu olarak kepenk kapattı.

İş makinelerinin çalışmaları esnasında sıkışan ve seken taşlar esnafın dükkanına da zarar verdi. Gün boyu büyük bir ses kirliliği ve toz bulutuna esir olan Karaumur Caddesi’nde halk da esnaf da isyan etti.
Şeker Bayramı’ndan sonra ikinci…
Daha önce Karaumur Caddesi’nde yer alan bir bina yıkımıyla, zor zamanlar yaşayan esnaf, işlerin yoğun olacağı bir dönemde iş yapamamıştı. Cadde düzenlemelerinin de öğrencilerin geldiği dönemde böyle bir çalışmanın yapılmasından dolayı büyük bir sorun yaşayan esnaf, kepen kapattı. Öğrencilerin Kırklareli’ne gelmeye başlamasıyla işlerin artmasını bekleyen Karaumur Esnafı, yapılan çalışmalardan dolayı beklentilerini karşılayamadı. Toz duman içinde kalan caddede, gün boyu sadece iş makinelerinin sesleri yükseldi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Hangi işimizi doğru dürüst yapıyoruz ki bunu yapalım. Düşüncesizlik

  2. Su sorununu devlete yıkan başkan bu konuda ne buyurur merak ediyorum ?

  3. Olsuuuuuun. Kesimoğlu bu hafta Yayla mahallesinde yine bir festival açılışı yapacak. Milletin gazını alacak. Bir de heykel açılışı yapar. Kırklareli mutlu insanlar şehri yazısının önünde fotoğraf çektirir. Bir de Rumeli Tv'ye çıktı mı bu festival bizim halkı birkaç ay daha idare eder bu durum. Daha ne olsun çok şükür. Ver gazı.

  4. Bu yol belediye önerisi sonrası il trafik komisyonu kararı ile trafiğe kapatıldı ve yol ona göre dizayn edildi daha sonra esnaf çok şikayetçi oldu karar ile yol yeniden trafiğe açıldı yol haliyle paramparça oldu şimdi de yapılsın gayette güzel!

  5. Yapılsın elbette 17 Eylül 2017 Pazar 23:18:18

    Karaumurlu esnaf kardeş...Elbette yol yapılsın. Ama bunun sosyal hayatın şehrin ihtiyaçlarının iklim şartlarının vs...ilerleyişi ile ilgili bir takvimi vardır herhalde. Okulların açılıp binlerce kişinin Kırklareliye geri döndüğü bir zamanda henüz yol bitirilmemiş. Alışverişin (eskiden) yoğun olduğu bir ana caddede esnafın duruma katlansada bu gecikmeden şikayetçi olduğu da aşikar.

  6. Yapılmaz eleştirilir yapar yine eleştirilir. Bu millete bir şey yaramaz. Şehir bir kaç yıldır durmadan bir faaliyet içinde kötümü yani. Ne zaman yapacaktı kışın mı? ağzı olan konuşuyor eyvallahta biraz mantıklı konuşun bari. Esnaf bundan sonra bunun yüzyıl meyvesini yiyecek ama o hiç konuşulmuyor eeee.