Karar onaylanırsa, 12 olan mahalle sayısı Atatürk Mahallesi ile 13’e yükselecek

Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında, bazı meclis üyelerince daha önce dilekçe verilerek gündeme gelen talebi görüştü ve önemli bir karar verdi. Bu talep ve karara göre; teknik ve idari
şartlar da yerinde bulunduğundan, TOKİ bölgesinin Yayla Mahallesi’nden ayrılması ve adının Atatürk Mahallesi olması kararlaştırıldı. Meclisin kararı, Valilik makamınca da uygun bulunursa Kırklareli’nin 12 olan mahalle sayısı 13’e çıkacak.
Bu durumda yerel seçimlerde yeni bir muhtar adayı daha boy gösterecek.

Kırklareli Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısı dün saat 14:30’da belediye toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısında, bazı meclis üyelerince daha önce dilekçe verilerek gündeme gelen talebi görüştü ve önemli bir karar verdi. Bu talep ve karara göre; teknik ve idari şartlar da yerinde bulunduğundan, TOKİ bölgesinin Yayla Mahallesi’nden ayrılması ve adının Atatürk Mahallesi olması kararlaştırıldı. Meclisin kararı, Valilik makamınca da uygun bulunursa Kırklareli’nin 12 olan mahalle sayısı 13’e çıkacak. Bu durumda yerel seçimlerde yeni bir muhtar adayı daha boy gösterecek.
13 maddeden oluşan gündemin ilk 6 maddesinde; norm kadro fazlası kadroların iptali, bazı memur kadro derecelerinin yükseltilmesi, ödenek aktarılması konusu ile vatandaşlar tarafından meclise yapılan başvurular, resmi kurum ve kuruluşlar tarafından meclise yapılan müracaatlar, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konular görüşüldü.
Gündemin devamında Recep Ali Akın ve hissedarları tarafından imar hattında değişiklik yapılması talebi, komisyon kararının uygun bulduğu şekilde kabul edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Çocuk Hakları İl Komitesi’nin yerel düzeyde farkındalığını sağlamak, Çocuk Hakları İl Komitesi’nin görünürlüğünü artırmak için, İstasyon Caddesi mevkiinde Çocuk Hakları Sokağı ve Çocuk Hakları Durağı oluşturulması talebinin, komisyonda bir süre daha kalarak daha detaylı incelenmesine ve daha işlek bir bölgede bu konumlandırmaların yapılmasına karar verildi.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün “Eğitim Alanı” durumuyla ilgili imar değişikliği talebinin İmar ve Çeşitli İşler Komisyonu’nca görüşülmesine karar verildi. TREDAŞ’ın trafo yerleri ile ilgili talebine yönelik komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Otopark ücretlerinin görüşülmesi konusu, komisyonun kararı uyarınca oy birliği ile kabul edildi. Gündemin devamında CHP meclis üyeleri Adem Sevim, Koray Çelikkanat, Mustafa Özbay ve Bora Sezgin ile AK Parti grubu adına Mehmet Hilmi Çiler’in; TOKİ bölgesinin Yayla Mahallesi’nden ayrılarak yeni mahalle oluşturulması ve isminin Atatürk Mahallesi olarak belirlenmesi talebi komisyonca uygun bulundu. Komisyon kararı oy birliği ile kabul edildi. Vali Osman Bilgin’in onay vermesi durumunda kararın kesinleşeceği belirtildi.
Kırklareli Valiliği İl Emniyet Müdürlüğü’nün Camikebir Mahallesi’nde belirtilen parsellerde “Emniyet Hizmet Binası” yapımı amacıyla imar planı yapılması talebi komisyonca uygun bulundu. Bahse konu bölgenin yeni adliye sarayı lokasyonunda olduğu belirtildi ve komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi.
Dilek ve temennilerin ardından toplantı sona erdi. Kırklareli Belediye Meclisi Kasım ayı toplantısı 2 Kasım Cuma günü saat 14:30’da yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol