Karantina İhlali Yapan Vatandaşa Af Yok

Covid-19 ile mücadele etkinlikleri kapsamında uygulanmaya başlanan yaptırımlardan birisi de karantina ihlali yapan vatandaşın yurtlarda karantina altına alınması. Uygulamaya göre karantinada olması gerekirken, ihlalde bulunan Covid-19 hastaları cezai işlemin yanı sıra karantina sürecinin tamamlanması için ilimizdeki yurtlara gönderiliyor. Bu kapsamda toplum sağlığını hiçe sayan A.Ç. isimli vatandaş İl Merkezinde yurtta karantina altına alındı.

Kırklareli Valiliği ve kolluk kuvvetlerinin COVİD-19 ile mücadelesi en üst seviyede devam ediyor. Alınan tedbirlere uymayan vatandaşlara cezai yaptırım uygulanıyor. Kural gereği Covid-19 testi pozitif çıkan hastalar evlerinde karantina altında bulunmak zorunda. Kuralı ihlal eden vatndaşlar para cezasının yanı sıra karantina süreçlerini yurtlarda tamamlayacak, ayrıca bu süreçteki giderleri kendisinden tahsil edilecek.
“Karantina ihlali yapan vatandaşlarımız hakkında cezai işlem uygulanarak
karantina sürelerini yurtlarda
tamamlamaları sağlanacaktır”
İlimizde karantina ihlali yapan A.Ç isimli vatandaş yurda yerleştirildi. Konuyla ilgili açıklama yapan Kırklareli Valiliği; “İlimizde aldığımız tedbirler kapsamında; COVİD-19 testi pozitif olan A.Ç isimli vatandaşımız karantinada olması gerekirken, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yaptığından dolayı İl Merkezimizde ki yurdumuzda karantinaya alınmıştır. Bundan sonraki süreçte; Karantina ihlali yapan vatandaşlarımız hakkında cezai işlem uygulanarak karantina sürelerini yurtlarda tamamlamaları sağlanacaktır” sözlerini sarf etti.



Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol