Karanfiler; "Yeni Hükümetin ilk icraatı 4/C'liye kadro olsun"

Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İl Başkanı Selahattin Karanfiler, Yeni Hükümete çağrıda bulundu. Karanfiler: "Toplu sözleşme hükmü gereği 4/C'lilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, maliyet hesaplandı, geriye sadece siyasi iradenin gerekli adımı atması kaldı. İlk icraatın 4/C'ye kadro olsun istiyoruz. 4/B'li olup kadro bekleyenler var. Üniversiteli işçilerden memur işi yapanlar memur kadrosuna alınmasını, vekil ebe, hemşire ve imamlar başta olmak üzere, kamu güvencesi bekleyenler var. Taşeronlarla ilgili çerçevenin genişletilmesini istiyoruz. Onun için Sayın 65.Hükümetin ilk icraatının 4/C'lilere kadro olsun diyoruz" dedi.
Karanfiler açıklamasına şöyle devam etti; "Türkiye'nin önemli ve kritik bir süreçten geçtiğini, ülkenin terör belası içine çekilmek istendiğini, terör örgütüne ve destekçilerine tepki göstererek, Türkiye'nin birliğine, bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıları lanetliyoruz, terör saldırılarında şehit olan güvenlik görevlilerine Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifalar diliyorum."
Kararlı mücadele sürmeli
Terörün tamamen yok olması için mücadelenin kararlılıkla devam etmesi gerektiğini vurgulayan Karanfiler; "Terör hiç kimseye yararı olmayan belirsiz bir durumdur. Ülkemiz sürekli terörle yaşayamaz bunun sonlandırılması ve bitirilmesi için kararlılıkla mücadele edilmelidir.
Türkiye ayağa kalkarsa dünyadaki mazlumlar ve mağdurlar ayağa kalkar. Onun için Türkiye'nin kendi iç meselesi olarak gözüken ama asla iç mesele olmayan terör, mutlaka bu dirayetle devam edilerek bitirilmeli ve bu konu kapatılmalıdır. Çünkü terör örgütleri küresel emperyalizmin yeni haçlı birlikleridir. Küresel emperyalizm, terör örgütleri üzerinden ülkeleri dize getirmeye çalışıyor. Hain saldırılar, Türkiye'ye, Türkiye'nin bütünlüğüne, huzur ve güvenliğine yapılmıştır. Küresel terör, normalleşen Türkiye istemiyor, ayağa kalkan Anadolu'ya diz çöktürmeyi hedefliyor" dedi.
Karanfiler 65.Hükümete çağrıda bulunarak, beklentileri şu şekilde sıraladı: "Toplu sözleşme hükmü gereği 4/C'lilerle ilgili gerekli çalışmalar yapıldı, mali fotoğraf çekildi, geriye sadece siyasi iradenin gerekli adımı atması kaldı. İlk icraatınız 4/C'liye kadro olsun istiyoruz. 4/B'li olup kadro bekleyenler var. Üniversiteli işçilerden memur işi yapanlar memur kadrosuna alınsın istiyoruz. Vekil ebe, hemşire ve imamlar başta olmak üzere, kamu güvencesi bekleyenler var. Taşeronlarla ilgili çerçeve genişletilsin istiyoruz. Onun için Sayın Binali Yıldırım'ın ilk icraatı 4/C'lilere kadro olsun diyoruz."
Türkiye'nin mazlumların umudu olduğunu kaydeden Karanfiler, istikrarı yakalamış ülkenin bütün mazlum coğrafyalara kucak açacağını dile getirdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol