Karamolla Yağlı Tohumlar Koop. Başkanlığı Adaylığını Açıkladı “Üç Pırıl Pırıl Genç Kardeşimle Cumartesi Günü Başarılı Olacağız”

Trakya Birlik’i oluşturan 48 kooperatiften birisi olan Uzunköprü Yağlı Tohumlar Kooperatifi için başkanlık seçimi Cumartesi günü gerçekleştirilecek. Yapılacak seçimler öncesi kooperatifin kuruluşundan bu yana ‘efsane başkan’ olarak anılan ve bir önceki seçimleri bir(1) oy farkla kaybeden Yavuz Karamolla adaylığını açıklayan ilk isim oldu. Karamolla gerçekleştirdiği basın toplantısında gördüğü lüzum üzerine ‘üç pırıl pırıl genç’ olarak adlandırdığı ekibiyle yönetime talip olduklarını vurguladı. Karamolla açıklamasında, “Süreç içerisinde baktığımda kurumun kooperatif mantığı doğrultusunda yönetilmediğin gördüm” ifadelerini kullandı. 

12 Kasım Cumartesi günü Trakya Birlik’in en kritik paydaşlarından Uzunköprü Yağlı Tohumlar Kooperatifi Seçimli Genel Kurulu gerçekleştirilecek. Seçimler öncesinde başkanlığa adaylığını ilk ilan eden isim ise Kooperatifi uzun yıllar yöneten ve bir dönem de Trakya Birlik Başkanlığını üstlenen Yavuz Karamolla oldu. Karamolla ekibi ile Selvioğulları pastanesinde yerel basın mensuplarının karşısına çıktı. Yaptığı basın açıklamasında bir önceki seçimlerde bir oyla kaybettiğini hatırlatan Karamolla o gün için artık sivil toplum çalışmalarına sın verdiğini söyledi. Ancak mevcut yönetimin yönetim tarzı ve ortakların ısrarı sonucu kurumu yeniden kooperatifçilik çizgisine taşımak için aday olmaya karar verdiğini söyledi. Karamolla açıklamasında şu ifadelete yer verdi, “Toplanmamızın amacını belirli hatlarıyla kısa kısa aktarmak istiyorum. Bildiğiniz gibi Trakya birlikte görev yapan bir ağabeyinizim. Geçen ki kurulda bir oyla kaybettikten sonra sivili toplum çalışmalarına ara vermiştim ve girmeyi düşünmüyordum. Süreç içerisinde baktığımda kurumun kooperatif mantığı doğrultusunda yönetilmediğin gördüm. Birçok ortağın eşimin dostumun ısrarı ile 3 tane pırıl pırıl genç kardeşimi de yanıma alarak Cumartesi günü yapılacak olan genel kurulda yönetim kurulu adayı olarak yollara çıktım. Az önce ifade etiğim gibi kooperatifçilik düşünceleri doğrultunda yönetilmediğini ifade ettim. Kooperatifçilik bildiğiniz üzere 19 yy. da gündeme gelmiş o günlerde koop. Düşünceleri doğrultunsa hareket edilmiş Cumhuriyette 1930’lu yıllarda Atatürk önderliğinde kooperatiflerin önemli çok olduğu düşünülerek birçok il ve ilçelerde koop. zihniyetini gerçekleştirilmiştir. Trakya Birlikte ilk olarak 1966 yılında Edirne Lüleburgaz ve Babaeski üç koop. kurulmuş ve 1977-1978 yıllarında 48 koop. birleşmesiyle birlik oluşturulmuştu.  İlk Uzunköprü kooperatifi kurulduğunda Manga ecz. oraya kuruldu ve bir memur dört yönetici kendi sırtında keten çuvalları taşınarak bugünkü yapısına kavuşmuştur. Belirli bir zamanlarda koop. çalışmaları hükümet tarafında kesintiye uğrasa da Trakya çiftçisin kooperatifçilik zihniyeti gelişmiş olmasında birlik, Türkiye’de ayçiçeği üretiminin yüzde 70’ini yönlendiren bir kurum haline gelmiştir. Bu 48 koop. biri de Uzunköprü’dür. Uzunköprü Trakya Birlik camiasında sevilen sayılan herkes tarafından saygı gören bir koop. olmuştur. Bu çorbada benim ve arkadaşların da katkısı olduğunu düşünüyorum. İşte bu duygu ve düşüncelerle pırıl pırıl üç arkadaşımla aday olduk ve cumartesi günü seçimlerde başarılı olacağımızı düşünüyoruz”. Karamolla’nın yönetim kurulu aday listesi ise şu isimlerden oluşuyor; “Erol Çolak- Çöpköy, Hüseyin Bulutlar- Gazi Mehmet Köyü, Ercan Aysünger- Uzunköprü. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol