Karakahya, Yolgiden’den görevi devraldı

AK Parti Kırklareli Kadın Kolları İl Başkanlığında görev değişimi yaşandı. 2010 yılından bugüne görevini sürdüren Hazel Yolgiden partinin 3 dönem kuralı gereğince görevini Aslı Karakahya’ya devretti…

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Kadın Kolları İl Başkanlığında dün devir-teslim töreni gerçekleştirildi. 2010-2017 yılları arasında toplamda üç dönem Kadın Kolları İl Başkanlığı görevini yürüten Hazel Yolgiden, parti tüzüğünde yer alan “3 dönem kuralı” kapsamında görevini yeni Kadın Kolları İl Başkanı Aslı Karakahya’ya devretti. Dün saat 15.00’de parti binasında gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Alper Çiler, Merkez İlçe Başkanı Can Cafer Toklucu, Gençlik Kolları Başkanı Bahadır Kovankaya ile Kadın Kolları üyeleri katılım gösterdiler.

AK Parti İl Başkanı Alper Çiler yaptığı konuşmasında AK Parti’nin büyük bir aile olduğunu vurgulayarak, gerçekleşen kan değişiminin hayırlara vesile olmasını diledi. Yolgiden’e verdiği hizmetlerden ötürü teşekkürlerini sunan Çiler, Karakahya’ya da başarılar diledi. Ardından Çiler sözü Kadın Kolları eski İl Başkanı Yolgiden’e bıraktı. Hazel Yolgiden yapmış olduğu konuşmasında şunları kaydetti;
“Öncelikle hepinize katılımınız için teşekkür ettiğimi ifade etmek isterim. Bugün burada bulunmamızın sebebi; malum olduğu üzere partimizin genel olarak uygulanan 3 dönem kuralı gereğince; şahsımın da 3 dönemdir başkanlık yapmış olmam hasebi ile; görevi kadın kolları il yönetiminde halihazırda Tanıtım ve Medya Başkanlığı görevini yürüten Aslı Karakahya kardeşime devredecek olmamdır. Bu aşamada ifade etmek isterim ki, Ak Parti Kadın Kollarında siyaset; adam harcamak üzere değil, yetiştirmek ve kazandırmak üzeredir. Bu minval üzerine; görevimi genç kardeşime iç huzuruyla ve başarı ile ifa edeceğine olan inancım nedeniyle güven içinde teslim ettiğimin bilinmesini istiyor ve bu durumun altını önemle çiziyorum. Zira, biz hiçbir vakit siyaseti meslek olarak değil, tamamen inandığımız dava uğruna bir Allah razı olsun lafını duymak için yapanlardan olduk. 14 Ağustos 2001'de milletin umudu olarak millete hizmet aşkı ile yola çıkan Ak Partinin bir neferi olmak, 15 Temmuz hain darbe girişiminde ailesini ve canını hiçe sayarak meydanlarda olan biz kadınların tek hedefidir, tek amacıdır.
Üç dönemdir yaptığımız çalışmalar ortadadır ve tekraren anlatmaya gerek yoktur ki zaten burada takdir zaman içinde değerli hemşerilerimiz tarafından yapılmıştır ve inanıyorum ki yapılmaya da devam edecektir.
Bu aşamada ben özellikle üç dönemdir birlikte çalıştığım tüm il başkanlarımız ve Alper başkanımıza, vekillerimize ve şuan ki Milletvekilimiz Selahattin Minsolmaz' a, il ve ilçe gençlik kolları başkanlarımıza ve Ak parti için emek veren tüm gençlere, tüm ilçe kadın kolları başkanlarımıza ve elbette benimle yürüyen dostum, sırdaşım, yol arkadaşım olan tüm Ak Partili kadınlara ve bilhassa bize kapılarını yüreklerini açan halkıma teşekkür ederim.
İzinden yürümeye Allah güç ve kuvvet verdikçe devam edeceğim Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi "Gök kubbede hoş bir seda bırakmak amacıyla çıktığımız bu yolda bu bir elveda değildir,, bu bir başlangıçtır" Ak Partide veda yoktur yeni başlangıçlar vardır. Bana görevim sürecinde emeği geçen herkese tekrar teşekkür ederek hakkımı helal ediyorum. Yeni atanan Başkanımız Aslı Karakahya kardeşime de başarılar diliyorum. Allah Ak parti sevdalısı olanların ve halkımızın yar ve yardımcımız olsun.”
Yolgiden’in ardından, görevi devralan Aslı Karakahya ise şunları söyledi;
“15 Yıllık iktidarımız süresince halka hizmeti hakka hizmet saydık. Bir yandan Kırklareli'mizin çehresini değiştirecek birçok çalışmalarımızı tamamlarken diğer yandan kimseyi dışlamadan kimseyi ayırmadan demokrasimizin standartlarını yükseltmek çabasında olduk. Her geçen dönem sorumluluğumuz artıyor; Zira yeni Türkiye'nin gücü istikrarlı bir şekilde büyümek zorunda.
Kurucu Başkanımız, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan AK Partinin birliğini, dirliğini ve diriliğini teşkilatlarına borçlu olduğunu sürekli olarak vurgulamaktadır. Evet; İlk girdiği seçimden bugüne kadar Türkiye'nin lider partisi olan AK Partinin başarısının arkasında ana çınarın dalları misali büyüyüp gelişen Kadın Kolları ve teşkilatımızın azimli ve fedakar çalışmaları yatıyor. 4 Milyonu geçen kayıtlı üye sayısı ile dünyanın en büyük kadın sivil toplum kuruluşlarından biri olan AK Parti Kadın Kollarının bir neferi olmaktan gurur duyuyorum. Biz kadınlar inandığımız davadan vazgeçmeyiz; Zorluklar bizi yormaz, bezdiremez. Sabırla yolumuza devam ettik ve devam edeceğiz.
İl Kadın Kolları Başkanlığım süresince teşkilatlarımla birlikte, kadınlarımıza, kızlarımıza, çocuklarımıza daha güzel yarınlar için söz veriyorum. İktidar Partisinin Kadın Kolları Teşkilatı olarak görev ve sorumluluklarımızı yerine getirmeye devam edeceğiz.Hangi partiye oy vermiş olursa olsun her bir kardeşimizin huzur, güven, barış, adalet ve refah içinde yaşaması için çalışacağız. Kibirden zaten sakınıyorduk, bu günden itibaren çok daha hassas olacağız bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya devam edeceğiz.”
Program AK Parti İl Başkanı Alper Çiler’in çiçek takdimi ile son buldu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol