Karakahya; “Lig sonu kupayı kaldıran takım biz olacağız”

Amatör Süper Ligi’nin iddialı ekiplerinden olan Kofçaz Serhatspor, bildiğiniz üzere Ligde 5 puan ile 5. sırada yer alıyor. Yakın markaja aldığımız takım yeni bir oluşum süreci sonrasında bulunduğu Amatör Süper Ligine iyi bir başlangıç yaparak, bu yıl kendisinden epey söz ettireceğinin sinyalini verdi. Osman Karakahya önderliğinde ki takım, Kırklareli’nde futbolun alt yapı kısmında da oldukça kaliteli olduğunu gösteren takımlardan biri olarak karşımıza geliyor.
Son zamanlarda Alt Yapı konusunda Türkiye’de bir çırpınış olsa da bir arpa boyu yol kastedilememesinin gölgesinde, Kırklareli’nde alt yapı olarak oynanan maçlarda ki kalitenin gözlerden kaçmayan bir ayrıntı olarak her hafta sonu karşımıza gelmesi bizim için büyük bir önem arz ediyor diyen Karakahya, “Yıllardır altyapımıza önem verilmesi gerektiği konuşuluyor. Altyapımızın daha iyi olması için öncelikle antrenörlerimize önem vermemiz gerekir. Antrenörlük kolay bir meslek değildir. Eskiden futbol oynarken antrenörlerin takıma pek fazla bir katkısı olmadığını düşünürdüm.
Oysa antrenör olduktan sonra çok önemli bir meslek olduğunu anlamış oldum. Futbolcu sadece futbolunu oynar, beslenmesine, uykusuna dikkat eder; ama antrenörün üzerinde birçok sorumluluğu vardır.
Bu yüzden altyapı antrenörlerinin de iyi bir eğitim alması gerekir. Ülkemizde şöyle bir bakarsak altyapıya en çok önem veren takımların başında Galatasaray, Gençlerbirliği, Bucaspor, Çanakkale Dardanelspor ve son yıllarda da Altınordu geliyor. Türkiye’nin diğer kulüplerinin de ülke genelinde araştırmalar yapıp bu futbolcuların iyi antrenörlerle çalışmaları sağlanmalıdır. Tabi öncelikli olarak antrenörlerimizin gelişimi sağlanmalıdır.
Kırklareli’nde futbol çok ayrı bir noktada
Kırklareli’nde futbol gerçekten son birkaç yıldır önemli bir noktaya ulaştı. Kırklarelispor şuan 2. Lig de mücadele ediyor. Şehrimizde vatandaşların da futbolla olan ilgisi oldukça iyi durumda. Ebeveynler çocuklarını gelişimlerinin çağında futbolla tanıştırarak, ileride alt yapı ve yıldız futbolcular yetişmesi konusunda oldukça bilinçliler.
Tüm bunların noktasında görüyoruz ki Kırklareli’nde futbola oldukça büyük bir ilgi var. Süper Amatör maçları kalabalık taraftar kitleleri ile oynanıyor. Maçları izlemeye gelen vatandaşların hepsinin ortak kanısı oynan futbolun profesyonel ekipleri aratmadığı doğrultusunda oluyor. Bu sayede bizde bunun ışığında devam ederek mutlu sona ulaşmayı amaçlıyoruz” diyerek konuşmasını tamamladı.
Pehlivanköyspor’u mağlup edip Liderle puan farkını 1’e indirmek istiyoruz
Kofçaz Serhatspor bu hafta oynayacağı Pehlivanköyspor’u yenip liderle arasındaki puan farkını bire indirmek istiyor. Bunun için çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Atatürk Stadyumu yanında bulunan sahada yapılan koşunun ardından çift kale maçla günü tamamladı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol