Karagöz Festivali bugün başlıyor

Ahmet Ümit, İclal Aydın, Cengiz Küçükayvaz, Zihni Göktay, Demet Akbağ, Haldun Dormen, Sinan Bengier, Süheyl & Behzat Uygur, Mehmet Erdem, Ömür Gedik, Kibariye, Funda Arar ve MFÖ gibi ünlü isimler dört gün boyunca Kırklareli’nde olacak.

Önadım Haber

Normalde Mayıs ayında gerçekleştirilen, ancak bu sene aynı tarihlerde Ramazan ayının denk gelmesi ve ardından genel seçimlerin olması nedeniyle ertelenen Karagöz Kültür Sanat ve Kakava Festivali bugün başlıyor.

28. düzenlenecek olan ve bu yıl “Kadın” temasının işleneceği festival 15 Eylül Cumartesi akşamına kadar devam edecek. İstasyon Caddesi ve Festival Alanı’nda açılan standlarda esnaf ve işletmeler vatandaş ile buluşurken, Festival Alanı, Sabahattin Ali Sokağı ve Yayla Meydanı’nda kurulan sahnelerde ise sanatçılar sevenleriyle bir araya gelecek.
Mehmet Erdem konseri
Festival bugün saat 17:30’da Özgürlük Parkı’ndan başlayıp İstasyon Caddesi’ne kadar yürüyecek olan kortej ile başlayacak. Sonrasında Işkırlak Ödülü verilecek ve 18:30’da geleneksel festival ateşi yakılacak. Fotoğraf, resim sergileri ve sanat atölyelerinin açılışının ardından saat 20:00’da ünlü yazar Ahmet Ümit Sabahattin Ali Sokağı’nda okurlarına bir söyleşi verecek. Çeşitli aktiviteler devam ederken gece saat 21:00’da Yayla Meydanı’nda sahnede Dilek Pehlivan olacak. Saat 22:00’da ise Sabahattin Ali Sokağı’nda Mehmet Erdem konseri gerçekleştirilecek.
Ömür Gedik ve Kibariye konseri
Festivalin ikinci gününde, çocuk eğlenceleri, şiir dinletileri ve söyleşiler gerçekleşecek. Saat 20:30’da Yayla Meydanı’nda Balkan Ezgileri konseri, aynı anda Sabahattin Ali Sokağı’nda Ömür Gedik konseri ve saat 22.00’da Festival Alanı’nda Kibariye konseri müzikseverler ile buluşacak.
Funda Arar konseri
Festivalin üçüncü gününde yine çeşitli sergiler, etkinlikler vatandaş ile buluşurken saat 20:30’da Sabahattin Ali Sokağı’nda Birsen Tezer, aynı anda Yayla Meydanı’nda Canan Şimşek, aynı anda Bademlik Parkı’nda Hasan Öztürk ve saat 22:00’da Festival Alanı’nda Funda Arar konseri olacak.
MFÖ Kırklareli’yi sallayacak
Festivalin son gününde ise gündüz saat 14:00’da İclal Aydın söyleşisi, ilerleyen saatlerde toplumsal söyleşiler, sanatsal etkinlikler, saat 20:30’da Sabahattin Ali Sokağı’nda Ali Altay, aynı anda Yayla Meydanı’nda Faruk Demir, aynı anda Pınar Mahallesi’nde Harun Atmaca konseri izleyici ile buluşacak. Festivalin kapanış konseri ise saat 22.00’da MFÖ konseri ile yapılacak.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol