Karadedeler Olayi'nin iç yüzü

16 Eylül’de gösterime giren Karadedeler Olayi filminin tartismalari, Kirklareli’yi de etkiledi. Filmle baglantili internet sitelerinde ve sosyal medyada, gerçek oldugu öne sürülen görüntülerin 1989 yilinda Lüleburgaz Ilçemizin Davutlu Köyü’nde gerçeklestigi yorumlaninca ipin ucu kaçti. Davutlu Köyü’ne olan bakis birden degisti. Sanal alem bir yandan filmi tartisirken, diger yandan köyün Davutlu olduguna dair yorumlarini çogaltti. Film sirketinden ise hiç bir açiklama yapilmayinca ortaya magduriyet dolu bir tablo çikti. 1989 yilinda da görevde olan Davutlu Muhtari Ali Osman Karagöz, köylerinde Karadede-ler Olayi diye bir seyin ne 1989’da, ne daha öncesinde, ne de daha sonrasinda yasanmadigini söyledi. Kötü bir reklama maruz kalan köyün magdur oldugunu söyleyen Karagöz, konuyu detayli bir sekilde arastirdiktan sonra hukuki süreç baslatacagini açikladi.

Her sey bundan bir süre önce sinema, internet ve televizyonlarda dönmeye baslayan bir fragman ile basladi. “Åzoka hazir olun” sloganiyla gösterilen ve yaklasik bir dakika süren fragmanda, agaçlik bir bölgede amatör bir çekim yeraliyor ve daha sonra bir çocugun korku dolu çigliklari duyuluyordu.

“Karadedeler Olayi” isimli bu filmin fragmanlari daha sonra kendi web sitesi ve sosyal paylasim sayfalariyla net dünyasinda daha da popüler bir hale geldi. Ancak bu popülerlik beraberinde baska detaylari da gün yüzüne çikardi.

Sansür, arastirmayi tetikledi

Filmin ikinci fragmaninda yeralan görüntülerde bazi gazete küpürleri gösteriliyor ve burada sahis ve yer isimlerinin bas harfleri kalacak sekilde sansürlendigi gözleniyordu. Küpürlerde okunan yazilar arasinda “K....ilinin L....ilçesinin D....köyü” cümlesi dikkatlerden kaçmadi. Iste ne olduysa bundan sonra oldu. Sosyal medyada ve çesitli internet sayfalarinda bahse konu yerin Kirklareli’nin Lüleburgaz Ilçesi’nin Davutlu Köyü oldugu iddiasi yogunluk kazandi. Yapilan arastirmalarda; Türkiye’de K harfi ile baslayan illerden, L ile baslayan ilçesi olan tek sehrin Kirklareli olmasi, küpürlerde bas harfi hariç üstü karalanmis köyün de, harf sayisinin kapladigi hacim gözönüne alindiginda Davutlu olarak tespit edilmesi söylentileri destekler nitelikteydi.

Film degil belgesel

Filmin konusuna gelince. Film sirketi kendi basin bülteninde de belirttigi filmin konusunu, yasanmis olaylar ve gerçek görüntülerden olustugu seklinde piyasaya tanitti. 1989 yilinda bazi gazetelerde bir köyde saat 17:00’dan sonra korkudan kimsenin sokaga çikamadigi; bu süreçte köyde metafiziksel varliklarin yani cinlerin yeraldigi öne sürülünce Istanbul’lu bir gazetecinin, kamerasiyla birlikte olayin aslini arastirmak üzere köye gittigi, köyde 15 gün konakladiktan sonra kamerayi 14 yasinda bir çocuga biraktigi, çocugun kayida devam ettigi, ancak daha sonra çocukla birlikte baska kisilerin de cesetlerinin bulunmasi üzerine gazetecinin jandarma tarafindan gözaltina alinarak sorgulandigi, serbest kaldiktan sonra da elbiselerinin bulunmasina ragmen kendisinin kayip oldugu ve beraberinde yasanan ilginç olaylar dizisi neticesinde, film sirketinin eline geçen görüntülerin derlenerek bir belgesel-film hazirlandigi ifade edildi.

Yapimci sirket ayrica basin bülteninde belgesel-filmin hazirliginin 2 yila yakin sürdügünü, çesitli engellerle karsilastiklarini, konuya asla ticari gözle bakmadiklarini ve 3 adet VHS kasette yeralan gerçek görüntülerin derlenmesiyle bu filmin ortaya çiktigini kaydetti.

Herkes köyden korkmaya basladi

Yapimci sirketin il, ilçe ve köy ismi konusunda sansür teknigini kullanarak tedbirli davranmis olmasina ve sadece “K...ilinin D...köyünde” ibaresini tercih etmis olmasina ragmen, sosyal medyada ve internetteki “Kirklareli’nin Lüleburgaz Ilçesi’nin Davutlu Köyü” söylentisine gerekli hassasiyeti göstermemesi, bu desifre için bir tedbir almamasi, karsi bir açiklama yapmamasi ve bu desifrenin genislereyek yayilmasini engellememesi, gözleri bir anda ilimize bagli Lüleburgaz’in Davutlu Köyü’ne çevirdi.

Belki de Trakya’da bile birçok kisinin ismini çok az duydugu Davutlu Köyü, bu hengamede kötü bir reklama maruz kalmis oldu ve herkesin köye olan bakisi bir anda degisti. Tüm bu yasanan tartismalar üzerine köye giden muhabirlerimiz, köy muhtari ile görüserek kendisinden konuya açiklik getirmesini istediler. Filmin internette çok sik konusulmaya baslanmasindan sonra kendisini birçok kisinin aradigini söyleyen Köy muhtari Ali Osman Karagöz ‘bir dokun bin ah isit’ misali, bu konudan oldukça muzdarip oldugunu belirtti ve su cümlelerle konusmasina basladi:

1989’da da muhtardim

“Ben bunun tamamen filmin çikari için yayilmis bir söylenti oldugunu düsünüyorum. Benim yasim 61. Daha önce de 1976 senedinde 86 yasinda amcam vefat etti. Böyle bir olayi da ne yasamis, ne duymus. Köyümüzde Karadedeler Olayi filminde gerçek oldugu iddia edilen olay ve görüntülerin hiç birisi yasanmamistir.”

Köy muhtari olarak bu söylentilere karsi oldugunu aktaran Karagöz, “Kesinlikle böyle birsey yok. Civar köylere de sorabilirsiniz. Isterseniz daha yaslilari da getirip, konusmalarini dinleriz. Ben 1984’te muhtar oldum. Yani 1989’da da muhtardim ve köydeydim. Daha önce de böyle bir olay duymadim. Ben bu konuyu derinlemesine olarak arastiracagim ve ne gerekiyosa o islem için start verecegim. Davutlu Köyü’nün böyle bir olayla anilmaya baslanmis olmasina, bunun internette yayilmasina hiç anlam veremiyorum. Sadece gülüyorum” dedi. Muhtar Karagöz, gerekli arastimalari yaptiktan sonra icap ederse yapimci sirketle bu noktada hukuksal olarakta mücadele edecegini kaydederek, Davutlu’nun magduriyetinin ciddiligine dikkat çekti.

Gözler yapimci firmada

Muhtarin yanisira konustugumuz köy sakinleri de, Davutlu’nun isminin böyle bir olayda anilmasina anlam veremediklerini söylediler. Film, 16 Eylül’de gösterime girdi ve beraberinde yeni tartismalar da basladi. Görüntülerin gerçek olmadigini iddia edenlerden, inandiklarini söyleyenlere kadar birçok kisi görüslerini, sinema sitelerinde ve sosyal medyada belirtmeye basladi. Ancak kendi iradesi disinda ismini böyle bir konunun içinde bulan Davutlu’nun, magdur oldugu konusu kimsenin gündeminde yeralmadi. Åzimdiki beklenti ise yapimci sirketin, kendileri Davutlu Köyü oldugunu lanse etmemis olsalar bile, filmle baglantili birçok yerde Davutlu’nun isminin geçmesine açiklik getirmesi ve bir basin açiklamasi yapmasi.

Bunun yanisira filmin fragmanlarinda gösterilen köyün, peyzaj, mimari yapi, cografik sekil, bitki örtüsü gibi konularda Davutlu Köyü ile hiç bir benzerlik tasimamasi da gözlerden kaçmiyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. muhtarın açıklamalarını hiç dikkate bile almayın bu olayın gercek olduğu o yıllarda bır çok gazeteye konu lmasından bellidir böyle bir olay yok madem o dönem neden bu açıklamaları yapmadınız sayın muhtar.

  2. BU KONUYU ÇOK DETAYLI ARAŞTIRMAK LAZIM DAVUTLU KÖYÜ DEĞİLSE O ZAMAN DÜĞÜNBAŞI KÖYÜ İHTİMALİ YÜKSEK GAZETELERE KONU OLAN BİRŞEY NASIL YALAN DENİLEBİLİR FİLMİ YAKINLAŞTIRILMIŞ SEKİLDE 9 KEZ İZLEDİM HİÇBİR AYRINTIYI KAÇIRMADAN OLAY GERÇEK VE BOŞUNA YALANLAMASINLAR.GAZETECİ DE BİR ÇOK ŞEY GÖRÜYORERDİNÇ DENİLEN ÇOCUK ZATEN KAMERAYI ALIR ALMAZ OLAYLAR BAŞLIYOR.

  3. bu olayın trakyada olması ne kadar saçma trakyanın neresinde öle fındık bahçesi var allah aşkına yaw saçmalamayın bence

  4. Muhtarla röportajı birebir yapan birisi olarak ve filmi de izlemiş birisi olarak diyorumki. Filmdeki köy ile Davutlu arasında uzaktan yakından hiç bir benzerlik yok. Köyün her tarafını karış karış gezdik. haberin yanısıra bu konuyla ilgili www.kirklartv.com sitesinde de röportajın görüntülü hali yeralıyor.yalnız işin ilginç yanı şu. Film sinemada gösterimden kaltı DVD si çıktı üzerinden 1 seneden fazla zaman geçti ne yapımcı şirket ne de filmin yönetmenleri ortada yok. Bu kanaatimce kuyuya atılan bir taşın etkisinden ibaret.yani adamlar filmi yaptı reklam olsun diye böyle bir şehir efsanesi yarattı belkide. Bilemiyorum..hala kafamda muallak konular var. Ancak bu konuyu araştırmaya devam edeceğim.

  5. 1989'da bahsedilen köyde insanlar cin gördüklerini zannederek korkuya kapılırlar. fakat işin aslı bölgedeki jandarma karakolunda dönen olaylardır. jandarma komutanı kıdemli yüzbaşı adem s. ve karakoldaki birkaç kişi daha köyde görevlerini ...kötüye kullanarak yasadışı işler yapmaktadır. üstelik bölgede terör yankısı oluşturmak amacıyla havaya ateş açma yalandan çatışmalar yapmaktadırlar. amaç ise bölgede olağanüstü hal ilan ettirmek ve hem illegal işlerini rahatça sürdürebilmek için bölgeye daha çok hakim olmak hem de maaşlarını yükseltmektir. aynı zamanda köylüler de akşamları dışarı çıkmasınlar diye kulaktan kulağa "karadedeler" söylentisini yayarlar. genç gazeteci hakan b. ise temelde metafiziksel olaylara inanmayıp işin aslını ortaya çıkarmak için köye gider. fakat köyde haber çabucak yayılarak jandarma karakoluna kadar ulaşır. hakan köyde kaldığı sürece jandarmalar işler basına yansıyıp başları yanmasın diye sessiz kalırlar. hakan da 11 gün boyunca sıradışı hiçbir şey olmayınca ve parası azalınca evine dönmeye karar verir. fakat köylüler arsızdır. o gittikten sonra kesin bir şey olacağını söyleyip dururlar ve hakan'dan kamerasını bırakmasını isterler. hakan köydeki bu cingözlere güvenemediği için kamerayı akıllı gördüğü bir çocuğa bırakıp çocuğun da eline kamerayı başka kimseye vermemesi için biraz para sıkıştırır. çocuk evlerde köyün arkalarında arazilerde ormana giden yolda elinde kamerayla bir şeyler ararken devriye gezen jandarma çocuğu görür. ve önce arkasından yaklaşıp kamerayı almak ister. çocuk kamerayı bırakmayınca görünmemek için kaçarlar. (teaser'daki sahne) daha sonra çocuk bunu köydeki bazı kişilere izlettirmek ister ve lafı geçince 6 kişi merak edip toplanırlar. fakat haberi jandarma da alır. köydeki televizyon bulunan iki-üç evden birinde bu 7 kişiyi bularak olay yayılmasın diye öldürürler. kasetleri de alırlar. fakat köylüler kaseti izlemek için kamerayı ayarlamaya çalışırken kayda almışlardır ve ölümleri bu şekilde "yanlışlıkla" belgelenmiştir. aynı zamanda adem s. çocuğun hakan b.'ye haber verdiğinden de kuşkulanmıştır. bir yandan da çocuğun hakan'a bu kadar kısa sürede ulaşmasına pek ihtimal vermemektedirler. fakat istanbul'daki karakola haber verirse başkaları da uyanabileceğinden sivil biçimde kendileri gidip hakan'ı evinden alırlar. önce amaçları hakan'ı sorgulayıp bir şey bilmediğinden emin olunca da serbest bırakmaktır. ama hakan sorguya alınmasından şüphe ederek olayın üzerine gidince serbest bıraktıktan sonra takip edip tenhada yakalarlar ve ormanın içine götürüp kaçamasın insan içine çıkamasın diye çırılçıplak soyarak bir ağaca bağlarlar. elbiselerini de ormanın başka bir yerine bırakırlar. soruşturma bir şekilde bağlanır. jandarma karakolundakiler de çok fazla ses çıkmaya başladığı için illegal işleri kesmeye karar verirler. çok geçmeden de dağılmaya karar verirler. adem s. vicdan azabı duymaktadır. bu hislerden dolayı emekliliğini isteyip köyde kimseyle yüzleşmemek için istanbul'a yerleşmeye karar verir. fakat hiçbir zaman vicdan azabından kurtulamaz sonunda da çareyi kendini öldürmekte bulur. kızı ise ortaya çıkan kasetlerde ne olduğunu merak edip izlediğinde babasının imza attığı bu vahşeti izleyince dayanamaz. daha sonra da maddi sıkıntılardan kaseti gazetecilere satar.....

  6. Ataberk bey irtibata geçelim

  7. bu olay sahte kameralarda çıkan cocukların elbiseleri 1989 senesinde o şekildee elbiseler yoktu

  8. buzamana kadar bu tarz fılmler ızledıgımız ıcın bıze bu KARADEDELER fılmı sıradan fılmler qıbı gelıyor ısın aslı bu 3 harflı dedıgımız seyler ınsanlardan once yer yuzundeydıler dunyayı bızım yanı ınsanların ele gecırdıgını sanıyorlar oysakı bu 3 harflı dedıklerımız bızı ıstedıgı zaman ele gecırebılır aynı zamanda bıze ıstedıgı seyı yapabılır Lüleburgaz/davutlu koyu (L) ıle baslayan ılce tam 7 tane oysakı (D) tk davutlu koyu bu demek oluyorkı Lüleburgaz/davutlu bu olaylara ıster ınannın ıster ınanmayın ama bu seyler yeryuzunde war ve bunu fılme cekmek te ımkansız goz onunde bulundurun dabbe baslarda kamerayla ekım yapıo ve hı bı sekılde goruntu yakalayamıyor fılmde gerılım olsun dıye ıkı tane goz koymus.bu varlıkları hıc bır sekılde goruntuye alamazsınız ADIM:TOLGA Y.SEHIR:EDİRNE

  9. Arkadaşlar konuya çokta vakıf değilim.İş yerinden bi arkadaşımın tavsiyesi üzerine fragmana ve birazda bahse konu belgesele baktım.Çok forumda 2 el ateş ile nasıl o kadar insanın öldüğünden bahsetmişler fakat çocuk tüfekle ateş ediyo ve domuz kurşunu muhtemelen 6 değil 10 kişi bile ölebilir saçma kurşun ile. Herneyse benim kafamın almadığı konu ise tamam herşeyin düzmece olduğunu var sayarsak şayet pekio çocuğun ateş etmesi nasıl bir kurgu dur ? yani o görüntü! Ve bu olay gerçek mi değil mi ? Dabbe 2 filminin birçok sahnesi ile aynı görüntüler (konu gelişme olarak) o filimdede belgesel gibi kamera çekimleri vardı

  10. ben davutlu köyünün 15km uzağındaki düğüncübaşı köyünün sakiniyim bi kere filmdeki insanların şivesi hiç bizim oralara benzemiyo ve ağızlarının hareketlerinede baktım yapay seslendirmede değil film

  11. bundan şu çıkıyo karadedeler olayı gerçek değildir ayrıca bir korku filmidir

  12. Uzatmanın alemi yok

  13. Bu olayın Kırklareliyle ilgisi yokköyde Davutlu değil.O tarihteki gazeteler K ilinin L ilçesinin D köyü diye yazmış ama ilçenin baş harfini özellikle yanlış yazmış olabilirler.Dabbe Cin vakası filmiyle bu olayın arasında bir bağlantı olabilirolayın yaşandığı yer filmde Derünce diye geçiyor ama öyle bir köyde yokil Kocaeli köy Derince bana kalırsa.

  14. Arif Kılıç/Samsun/Terme/Araştırmalara göre... 10 Haziran 2013 Pazartesi 12:36:29

    Arkadaşlar tam olarak kuzenimle bizde bilmiyoruz neler var ama kuzenim istanbulda oturuyor.Bende samsunda.Burda fındık var orda olabilirmi bilmiyorum olabilme ihtimali var bizim köyle oranın havası toprağı aynı sayılır arastırmalara gore baktım fındık yetişmesi için bir neden yok.Gazete haberleri var 1989 yılındaAnkara'da oturan varsa benimle iletişime gecebilir.Peki niye ankara ? Ankara'da gazete arşivleri vardır.Ordan bulabilirsiniz.Tabi herkeze vermezler.Kılık kıyafet gelincekıyafetler doğal çünkü babannem 1986 yılında vefat etti ve onun kıyafeti daha doğrusu eteği hırkası felan bizde duruyor.Uyuşuyor kıyafetler.Tüfek işine gelince tüfek kullanısım var fakat cok değil bununla ilgili Koç av dünyası var.bURada ordaki tüfeğin videosunu gösterdim adamla bulduk tüfeği adam belki vurulabilir ama o tüfekler geri teper ve tam isabet edemez dedi.Cocuk tam olarak vuramaz anlamına geliyor buda tabi 3 harfliler ne yapar onu bilmem. Köyü inceleyenler var köyle alakası yok diyorlar ne derece doğru bilinmiyor ama köyün cevresini ve köyün muhtarıyla iletişime gecicez.Bu arada KARADEDE lakaplı cinci hocalar var arkadaşlar define olsun muska olsun karabüyü olsun hepsini yapan KARADEDE diye adamlar varr..Benim görüşüm %75 olumlu %25 inanmamamın sebebi köye gitmediğim icin ve olayı tam olarak cözemedğim icin yalan soylemeye gerek yok arkadaşlar sizden ricam bana Ankara ve kırklareli yakınlarındaki arkadaşlar bana ulaşabilirlermi ? Faceden mesaj yollayın arkadaşlarrr bu olayı cözmemiz lazım.. https://www.facebook.com/demilovatogerrard?ref=tn_tnmn

  15. kanka bulcaz bu işi

  16. dikkat ederseniz tüm olaylar kameranın çektiği yönde oluyor çoçuk 2 el ateş ediyo tüm aile vuruluyo askerin el fenerini tutduğu duvarda insan suratına benzer birşey var asker hiç bişey olmamış gibi başka yönlere bakıyo film tamamen kurmacadır

  17. sancaktepeli cinler 12 Temmuz 2013 Cuma 16:58:58

    İsmimi vermek istemiyorum yalnız bu kara dedeler olayını tam olarak izledim bende bu tür şeyleri çok görüyorum ama fazla inanmıyordum taki bunu izleyene kadar bu videolarda kileri gördüklerimle videodakiler aynı bizat durumum yok şuanda olduğu zaman bizzat kendim oraya gidip kendi gözlerimle iyice bakacağım

  18. Merhaba arkadaşlar. İlk başta size 3 harfli v.b şeylerin varolduğunu söylemek isterim. Bu filmin daha fragmanları yeni yayınlandığı zaman çoğunuz gibi filmin gerçek olup olmadığını merak ettim ve babama "Karadedeler olayını biliyor musun?" dediğimde babam "Boşver öyle şeyleri." dedi. Babam bu olayı anlatmak istemedi. Gazete küpürlerine bakılırsa olayın geçtiği yer Davutlu köyü olarak gözüküyor. Film gerçekten inandırıcı. Ancak son sahnede Erdinç adlı çocuğun kendini öldürme sahnesi biraz saçma. Belki muhtar bazı şeylerden korktuğu için gerçekleri anlatamıyor. Nerden bilebilirsiniz ki? Böyle varlıklar isterse insanlarla iletişime geçebilir. Ve bazı insanlar bu varlıklara hizmet edebilir. Bazı arkadaşlar filmdeki köy ile Davutlu köyünün bir alakası yok diyor. Aradan uzun zaman geçmiş köy elbette değişmiştir. Yorum yapan bir arkadaşın dediği gibi jandarmalar illegal işler yapıyorsa çocuğun çektiği kayıtlardaki siyah cisimler ne? Filmdeki resimlerin ters dönmesi tencere kapağının oynaması gibi olaylar nasıl oluyor. Şu anda ismini hatırlamıyorum ama ..... Emmi diye bir kişi gece atla neden dolaşıyordu ve garip davranıyordu. Diyelimki köyde illegal işlerle uğraşan kişiler gazetecinin gitmesini istiyor ..... Emmi'yi neden engellemediler. Adam çok garip davranıyordu ve bu gazetecinin dikkatini çekip birazdaha köyde kalmasını sağladı. Ve o arkadaşa bi sorum daha olucak. Peki ..... Emmi'ye ne oldu? Kısacası bu film bence gerçek. Gerçek olmasa film şirketi bunu başında belirtirdi. Film şirketi neden gerçek diyerek insanları kandırsınki. Musallat v.b filmlerde gerçek olmadığı halde gerçek dediğini gördünüzmü? Muhtar bazı şeylerden korkuyor olabilir. Bence film şirketinden bi açıklama gelmediği sürece bu olayın sırrı açığa çıkmaz.

  19. Merhaba arkadaşlar. İlk başta size 3 harfli v.b şeylerin varolduğunu söylemek isterim. Bu filmin daha fragmanları yeni yayınlandığı zaman çoğunuz gibi filmin gerçek olup olmadığını merak ettim ve babama "Karadedeler olayını biliyor musun?" dediğimde babam "Boşver öyle şeyleri." dedi. Babam bu olayı anlatmak istemedi. Gazete küpürlerine bakılırsa olayın geçtiği yer Davutlu köyü olarak gözüküyor. Film gerçekten inandırıcı. Ancak son sahnede Erdinç adlı çocuğun kendini öldürme sahnesi biraz saçma. Belki muhtar bazı şeylerden korktuğu için gerçekleri anlatamıyor. Nerden bilebilirsiniz ki? Böyle varlıklar isterse insanlarla iletişime geçebilir. Ve bazı insanlar bu varlıklara hizmet edebilir. Bazı arkadaşlar filmdeki köy ile Davutlu köyünün bir alakası yok diyor. Aradan uzun zaman geçmiş köy elbette değişmiştir. Yorum yapan bir arkadaşın dediği gibi jandarmalar illegal işler yapıyorsa çocuğun çektiği kayıtlardaki siyah cisimler ne? Filmdeki resimlerin ters dönmesi tencere kapağının oynaması gibi olaylar nasıl oluyor. Şu anda ismini hatırlamıyorum ama ..... Emmi diye bir kişi gece atla neden dolaşıyordu ve garip davranıyordu. Diyelimki köyde illegal işlerle uğraşan kişiler gazetecinin gitmesini istiyor ..... Emmi'yi neden engellemediler. Adam çok garip davranıyordu ve bu gazetecinin dikkatini çekip birazdaha köyde kalmasını sağladı. Ve o arkadaşa bi sorum daha olucak. Peki ..... Emmi'ye ne oldu? Kısacası bu film bence gerçek. Gerçek olmasa film şirketi bunu başında belirtirdi. Film şirketi neden gerçek diyerek insanları kandırsınki. Musallat v.b filmlerde gerçek olmadığı halde gerçek dediğini gördünüzmü? Muhtar bazı şeylerden korkuyor olabilir. Bence film şirketinden bi açıklama gelmediği sürece bu olayın sırrı açığa çıkmaz.

  20. bu filmin kırklarelinde geçmesi imkansız şiveler çok farklı trakya şivesi degil

  21. merhaba arkdaşlar bu flm ya bir belgesel ya yaşanmış olsun 1989 yılında o tür kıyafetler yoktu bu bir gerçek ikincisi flmdeki köylü şiveleri günümüz konuşması gibi bu olay bence bu köyde geçmiyodur hem geçse muhtar neden yalanlasın adam boşuna dava açmaz bu arada cinler ateşin dumansız halinden yaratılmış varlıklardır yok diyenler için sölüyorum açıp kuranı cin ayetini okuyabilirler bnde 14 yaşında böyle bir olaya şahit olmuştum ders çalışırken inanmıyor değilim ama flm deki görüntüler gerçek değil araştırdım o yüz başıda inthar etmemii ölmüş

  22. Simdi bu olay gercekmi diilmi? Muhtar dogrumu soyluyor? Yasanlar dogrumu soyluyor? Burada kim yalanci? Birisi aciklasa cok kiyak gecicek dogrusu :/

  23. yalnız benim kafamı kurcalayan birşey var... asker film sonunda kapıyı kırıp içeri giriyo her yer karanlık ve kamera kayıtta. komutan etrafa ışık tutuyo ve 7 kişinin öldürüldüğü evde komutan eline kamerayı alıp ölenlerin yüzlerini görüntülüyo. kim böyle bi durumda kayıt alma peşinde olur ki?

  24. Bence yapmacik birsey cünkü cekim esnasinda ekranda bulunan sahislar icinde bulunduklari dogadisi olay anindaki hareketleri pek dogal bir sey degil yani 14 yasinda bir cocuk sözde köyde herkesin kortugu endise duydugu kimsenin anlam veremedigi bir an yasiyor ve bukadar soguk kanli olabiliyorlar..geceleri yagmur altinda köy meydaninda dolasiyorlar terkedilmis evlere girip cekip yapiyorlar ve bunlar dikkat ettiyseniz ne kadar cekim yapilmis kamerani akküsü bitmemis yani v.s.. bunun yanisira meslegimle ilgili oldugundan kesin diyebilecegim önemli bir unsurda su cocuk en sonunda halk tabiri ile adlandirilan cifte av tüfegi ile kisa mesafeden iki el atis yapiyor ve kac kisinin ölmesine sebeb oluyor.. 1. bizde köyde büyüdük ve bizimde bircok köylerde oldugu gibi av tüfegimiz vardi ama cocuk olan bir evde kesinlikle tüfekte fisek (sacma-mermi) yoktu olmaz olamazda.. 2. böyle kisa bir mesafeden kesinlikle bir masa yada sofra etrafindaki 4 veya bes kisi ölümüne sebeb olacak bir atis yapamazsiniz belki fisekten bir iki sacma isabet eder ama ölümle sonuclanabilecek bir yaralanma söz konusu olamaz burda... Ha konu olay belki gercek olmus olabilir ve sonra bu tür bir belgesel calismasi yapilir ayri konu ama bu filim kesinlikle gercek cekim degil..inanmak isteyenler buyursun inansinlar.. saygilar..E.Aydin

  25. yorum çok okadarda karışıklık tabi olay doğru olabilir veya olmayabilir üç harfliler dinen doğru tabiki üç harliler bi çok yerdee olabilir onlarında yaratıcısı rabbim onun iazni olmadan onlarda hiçbirşey yapamaz Allaha sığınmak yeter

  26. Gerçekte yaşandı mı ? Doğru açıklayın

  27. Beyler bu olay gerçek gibi görünüyor. Ama köy o değil bende konuşmmalara ve coğrafyaya bakılırsa karadenizin bir köyü fındık felan da var. Google earth den ben de baktım. davutlu da dere yok. Gelin araştıralım bu konuyu. ekleyin faceden..https://www.facebook.com/avasxD?ref=tn_tnmn

  28. ya bunlar yalan dolan şeyler gercek degil arkadaş

  29. biz buna inanıyoruz.. bunlardan k.hamamda da var

  30. bence arkadaşlar kocaelinin derunce köyü olabilir bence diyom ama size kalmış

  31. arkadaşalr bizim din hocamız aynı insanlar gibi siz onlarla uğraşmassanız onlarda sizinle uğraşmaz.besmele çekip yanımızdan giderler oyüzden korkmayın hem böyle birşey olsaydı sadece niye davutlu köyünde.belkide gerçekten musallat olmuştur 3 harfliler ama bence o köy bişey yapmışki onlara musallat olmaz .şöyle düşünün bize bulaşmayan insana biz bişey yapmıyoruz.onlarda bize bişey yapmaz tabi siz onlarla uğraşmadıktan sonra.... o yüzden şaçma olaylara inanmayınızzzz.eğer uğraşırsanız sonuna kadar yanınızdadır onlar

  32. yadirek kırklareli neden diye soracaksınız o ilk kasatte arabadaki adamın konuşma tarzına dikkat edin trakyalı gibi konuşuyor 7.57. dk dikkat konuşmadan direk belli oluyor ve olay kesinlikle gerçek

  33. İlk izlediğimde fazla aklıma yatırmadım ben daha çok sahte yapım yaşanan bir olaydan esinlenerek sinemaya katıldığını düşündüm ama dün gece tekrar izledim ne ne kadar gerçekten araştırmak istemiyorum . Gölgesizler . İsimli bir film var onunla birebir aynı psikolojide oluyor olaylar kafa yormak istemiyorum ama araştıranlar varsa buraya eklesinler bilgimiz olsun ..

  34. Karadedeler Olayı filmi bir uydurmasyon mu yoksa gerçekmi....Film şirketi lütfen bir açıklama yapsın artık

  35. ne filmi izledim nede fragmanını..arkadaşlar cin dediğimiz şeylere inanın inanmadığınız zaman dinden çıkarsınız..ikinci bir husus nur doğruyu demiş cin çağırma bilmem şunu yapma bilmem bunu yapma gibi olaylara girerek onları rahatsız ederseniz sonuçlarına katlanamayabilirsiniz...onlarında bizler gibi iyisi kötüsü müslümanı hristiyanı var..akşam ezanından sonra dışarıya çıktığınızda küçük abdestinizi olur olmadık yerlere yapmayınçatı damlalıklarından uzak durun dışarı sıcak soğuk su dökmeyin çöpe kül dökmeyin besmelesiz.banyoya girdiğiniz zaman bile banyo iki kolunuzu açtığınızda size elleriniz duvara değiyorsa eğer iç çamaşırsız girin değmiyorsa iç çamaşırsız girmeyin kız erkek ayrımı yapmadan söylüyorum bunu.tuvalete ve banyoya girerken mutlaka içinizden besmele çekin...bende bunları duydum sizinle paylaşım dedim.dikkat etmekde fayda var

  36. arkadaslaar ben kırklarelıyım ve bu köyede gıttım bu olaydan sonra gercekten arastırdım gözlemledım insanların konuşmalrında böyle bişey olmadığı görülüyor ama köyün nufus bilgilerni arastırdım ve cok buyuk bır kayıplar gözukuyor boyle bısey olmsa bu ınsanlar neden köyden gitsın köyünden ayrılsın bunun nedeni soyleyemdıler soyledıler ama bana sıradan geldı 2.dikkat ettiğim konu ise köy bu köy arkadaşlar filmdeki köprüye dikkat edin davutlu köyündeki köprüyle aynı ve sadece yenilenmiş bence bu olay gercek bır olay suan davutlu köyündeki nüfusa bakın çok büyük bir kaçış var

  37. ben alty 3 yaşndym b u fimi izldm cok etkilndim

  38. Allah askına boyle seylerle ugrasmayın boyle seylerle ugrasacagınıza "kuran" okuyun dua edin sukredin namaz kılın bos islerle ugrsip her seyin aslını astarını arastırıp vaktinizi bosa harcamayın ben sizinle bir kardes gibi konusuyorum . Uzun lafın kısası akıllı olun.

  39. Türkiye'ye ne oldu yahu? Eee ttabi bu tarz olaylara inanıp herşeyi din din dine bağlayanlar sizlere çok net birşey söyleyeceğim. Eğer filmin "end credits(filmin sonundaki yazılar)" kısmına dikkatlice bakarsanız ve okuma yazmanız varsa orada miniminnacık bir yazı yazıyor. "Bu filmdeki karakterler ve olaylar gerçeğe dayanmamaktadır." . "musallat" filminde de sanki bir belgeselmişçesine anlatıyordu ama oradaki kahramanlar da hayal ürünüydü. Dindar bir insanımdır cine şeytana ve diğer varlıklara inanırım. Ama uydurmaca olduğu bu kadar belli ve sadece basit bir bilgisayar teknolojisi ile yapılmış efektlere sahip bu filme inanmak resmen saflıktır. Bu film 1999 yılında amerikalıların çevirmiş olduğu "blair cadısı" filminin Türk versiyonu. Lütfen önce bir araştırın sonra yorum yapın.

  40. Arkadaşlar böyle şeylerle ugraşmayın cinler onlarla ugraşmadıgınız takdirde size musallat olmaz.ha ben bildigimi yaparım diyosanız siz bilirsiniz.ALLAHA EMANET OLUN...

  41. Buse/Yorum/Karadedeler 21 Mart 2014 Cuma 11:00:26

    Biz bu konuyu biliyoruz.Araştırdık.Arkadaşım ve ben Gazeteciyiz.Daha çalışmalara başlamadık ama 2 gün sonra yolculuğa çıkacağız.O köye gideceğiz.

  42. buse/yorum/gazeteciler size sözüm 22 Haziran 2014 Pazar 19:55:07

    araştırınca bizi nasıl bilgilendireceksiniz

  43. seda katnis filmdeki hakkı 03 Temmuz 2014 Perşembe 15:14:12

    Ya bu hakkı denilen kisi medcezirde oynayan tan degilmi evet o

  44. o çocuk medcezideki tan değil mi gııı

  45. olay gerçek olmuş olsa şu meçhul ölüm vakası gazetelerde ve tv haberlerinde en az 1 hafta menşetlerde olurdu. hani nerde öyle bir haber var mı? o gazete küpürleri bile gerçek değil. bilgisayar ve internet elinizin altında buyrun araştırın var mı öyle bir haber..

  46. film şirketi insanları resmen keklemiş

  47. ismetcan kocman o köyden geçerken 01 Kasım 2014 Cumartesi 09:33:02

    olum o köyden akşama geliyoduk bi baktık yolun ortasında araba arabayı geçtik bi baktık araba 5 kilometre önümüzde babama dedim baba bu araba ne zaman geçti bizi hiç geçmediki bence karadeddeler gerçek

  48. ismetcan cım sen rüya görmüşsün

  49. Arkadaşlar olay gerçektir...%100 hiçbir yalan olmadan o köye gittimköydeki bazı kişilerin evlerinde kaldım köy gayet güzeldi fakat saat 17:00 dan sonra sokakta korkunç şeyler olduğu için kimse çıkmıyordu.Ben akşamleğin camdan dışarı baktığımda bir ışık parıldaması oldu ve bir taş havaya kalktı (BAKIN GERÇEK)Davutlu köyünün nufüsü 1900 ken şuanlarda 500 e inmiş (DİKKAT)

  50. Konu gerçek mi değilmi bilmem ama orjinal die söylenen çekimler tamamen kurgu. Muhtar çocuk vs... rol yapmışlar

  51. yaw izledim tamamen kurmaca benim köyümünde nüfusu 1500 e yakın 200 e 300 e düştü herkes şehre göç etti üretmeyen çiftçi napcak gidecek tabi şehre

  52. ömer bey.ne içtiniz siz yeşil peri filan mı içtiniz

  53. Çekim Yapılan Kamera 04 Şubat 2015 Çarşamba 10:06:54

    karadedeler olayı yüksek ihtimalle bir korku filmi değil bir gerilim filmi. fakat şu aşamada sinopsisinde ve fragmanında bile mantık hataları yakalayabiliyorsam daha üzerinde çok uğraşmaları ve düşünmeleri gerek diyorum. 1989 yılında yaşandığı iddia edilen olayda gazeteci çocuğa kamerasını bırakıyor. bu yıl içinde piyasaya çıkan en küçük boyuttaki el kamerası şu idi:http://galeri.uludagsozluk.com/ r/105000/+ bu serinin 1997 üretimli sonraki nesil kamerası şu an elimde mevcut.http:// galeri.uludagsozluk.com/r/105002/+ ve inanın o bile çok hafif değil. bu kameranın bile manual lens zoom ve focus özelliği yok. ayrıca bu kameralar vhs'nin üçte biri boyutlarında 8 mm'lik v8 ve hi8 kasetlere kayıt yaparlar. filmin facebook sayfasındaki kasetler ise bildiğimiz vhs: http:// galeri.uludagsozluk.com/r/105016/ + kasetler s-video adaptörler aracılığıyla dijital ortama aktarılırken 640x480 çözünürlükten daha yukarı bir görüntü kalitesi elde edilebilmesi zor. tabii o yıllarda türkiye'de yaşayan birinin o yıllarda piyasaya çıkan bir ürünü alması pek olası değil. o sebepten kamera şuna (1985 sony handycam) benziyor olmalı: http:// galeri.uludagsozluk.com/r/105001/+ bir habercinin en kıymetli ve en pahalı ekipmanı olan kamerasını 14 yaşında bir çocuğa emanet etmesi hiç mi hiç inandırıcı değil. hadi oldu diyelim... trailer'daki çocuğun ses renginden 13-14 yaşında olduğu anlaşılıyor. (fragmanda çocuğun 14 yaşında olduğu yazıyormuş) o yaşlardaki bir çocuğun saldırıya uğrayıp bir şey tarafından çekilirken sarsıntı ve kamera refleksleri çok daha titrek çok daha bulanık olmalıydı. kasetteki bozulmalar çok dandik. zaten ben önce arapça harfler zannettim. hadi o da değil teaser'ın başlarında daha çocuk sessizce ağaçları çekerken bozulma olmuş. bu tip kameralarda buna benzeyecek bozulmalar yalnızca yüksek ses aşırı titreşim ve manyetik alanlarda oluşur. durduk yere "hey ben eski bir kamerayım öyleyse cızırdayayım" demez. bu kameraların her türlü ortam şartına göre tepkilerine aşina biri olarak bozulma ve noise efektleri bana hiç inandırıcı gelmedi. aslında bu kadar derine inmeye de gerek yok. ilk trailer'ın 20. saniyesinde ağaçların içine yapılan zoom'un kamera mamülü olmadığı çok belli. 20-26. saniyeler arası resmen dijital ortamda yapılmış hareketler. çok ucuz. diğer fragmanda ise 1989'a ait gazete kupürlerinde bugünkü dil hakim. 1989'un gazete haberlerini yansıtır nitelikte değil. o zamanki tabirlerle şimdiki tabirlerin çoğu farklı. yine araştırma eksikliği... yine bu fragmanda 14 yaşındaki çocuğun katledilen 7 kişi arasında olduğunu okuyoruz. ardından gelen görüntüde çocuk kapıyı açarken ortam karanlık. kadrajın etrafı siyah ortaya doğru aydınlanıyor. bu görüntüden de kameranın üzerinde ışık olduğunu anlıyoruz. 1989'da hiçbir el kamerasının üzerinde ışık yoktu. hatta çoğu profesyonel camcorder'larin bile çoğunda ışık ayrı olarak takılan bir ekipmandı. o dönemin el kameralarının lensleri karanlıkta çekim yapmaya uygun değildi. az ışıkta bile yoğun karıncalanma olurdu. bir de "sıçmaya hazır olun" falan diyorlar. evet bunlar bu şekilde kalırsa gülmekten sıçmaya hazır olun bence de... türkiye'de sinemacıların en büyük hatası araştırma aşamasını atlamaları. benim yaşımda bir insan bunları biliyorsa bu işle uğraşan deneyimli abiler çok daha fazlasını bilir. *alıntıdır.

  54. Bu olay üzerine araştırma yaptım. Karadedeler olayı deşifre denen bir video var youtube da. (alkaytim tarafından eklenen.) filmi izlediğimde gerçek olabileceğini düşündüm. çünkü gerçeklik ifade edebilecek görüntüler vardı. araştırmaya devam ettim. bahsettiğim video karşıma çıktı. o videoda ki çocukların hesaplarını buldum ve aralarındaki benzerlik oldukça fazla şaşırttı. şimdi onlarla iletişime geçmeye çalışıyorum. ayrıca davutlu köyünü ziyaret etmeyi planlıyorum. karadedeler olayını eğer davutlu köyünde olmadığı söyleniyorsa yapılar ve yer şekilleri benzer olmadığını söyleyebilirler. ama hiçbir yerde böyle bir yorum okumadım. çok kafama takıld. gerçek olup olmadığını merak ediyorum. gidenler olursa lütfen bilgi paylaşımında bulunabilir mi

  55. ya sizin işiniz gücünüz yokmu nelerle uğrasiyonuz :))) film iste dikkat çekmek için gerçek hikayeden demişler a ilinin b ilçesi c kasabasının d koyu hhahaaha inanmayın arkadaslar

  56. Karadedeler Olayı'nın İç Yüzü 2 çok yakında bu sayfada

  57. bagbakan kardeşler son rezil filmleri kara masal ve sizlerde bunu yediniz şimdi herkes dağılsın :)

  58. Karadedeler Olayı filminin geçtiği köy ile ilgili araştırmalar devam etmektedir. Konuyu tamamen aydınlatma çabalarımzı sonuç verdiğinde yine bu sayfalarda kamuoyu ile paylaşacağız..bekleyin

  59. Arkadaşlar bu olay gerçek.

  60. Arkadaşlar olay gerçek değil kurgu. Filmde sakaryanın kocaali ilçesinin Karalar köyü adlı yerde geçer. Hatta filmde teyzem oynamıştır. Hepsi yalan

  61. Karadede diye bişey yok benim bildgim kuranı kerim de de bahsi geçmiyo ama eger gerçekse cin dir ama gerçek oldugunu sanmıyorum film de denemez çünkú film olsa yönetmeni kim kamera amatör yani bi kişi başka kimse yok hani olur ya arkada ışık tutan duman fln vs. Onlarda yok bilemiyorum yani bide zaten túfekle iki el ateş ediyo 6 kişi nin ölmesi bna saçma geldi kurşun saçma olsa dahi okadar kişinin ölmesi imkansız saçmalar namludan çıkar çıkmaz dağılmıyo en fazla 2 kişinin ölmesi lazımdı nyse eger gerçek degilse de bu çekimi yapanların insanlara olayın gerçek yüzünü söylemeleri lazım diye düşünüyorum saygılarımla... iyi günler dilerim

  62. kılıç eren kılınç 07 Şubat 2016 Pazar 12:18:22

    Benim babaannemin dedesine yapmışlar büyüyü babannem kara dedelerden geliyo büyüyü babaannemin ebesi kaynanası yapmis

  63. Arkadaşlar herşeyi geçinde o atlı adam giderken sis ve duman makinelerinin pembe çıkardığı dumana ne. Demeli :)

  64. Yemekte herkesin tabaklarının ayrı olması çoçuk silah tutarken ilk atışta kolunun altında tutması kamera olayı çekerken içersi aydınlık ama jandarma geldiğinde karanlık jandarma kısa sürede nasıl geldi ve neden kapıyı kırma ihtiyaçı duydu köy yerinde camdandan hem içerisi gözükür hem kolay bir şekilde girilebilinir.

  65. Ya bence muhtar sallıyor. OLAYIN DAHA FAZLA DUYULMAMASI VE GİZLİ KALMASI İÇİN YALAN SÖYLÜYOR.

  66. GSF mezunuyum ve 10 yıldır tiyatro yönetmenliğioyun yazarlığı ve kamera önü oyunculuk eğitimleri veriyorum. Filmi izledim (belgesel demiyorum çünkü değil) ve yaşanan olaylar karşısında (kurgu) verilen tepkilerinkamera açılarınınzaman mekan ve olay üçlemesinden tamamının kurgu olduğu açık ve net bir şekilde ortadadır. Repliklerdeki tiyatral düzenle kurgulanmış replikler arasında çok bariz farklar vardır. Film replikleri ise doğallıktan tamamen uzak ve açık bir şekilde yarı doğaçlamalı düzenlenmiş repliklerdir. Tek kamera açısından kugulanmış filmler ilk olarak 90 lı yıllarda hollywood sinemalarında ortaya çıkmıştır. Bu filmlerin amacı izlerken sanki olayı yaşayan baş oyuncunun gözünden izleniyormuş etkisi verilmek aynı zamanda izleyiciyi olayların içinde yaşıyormuş hissi ile filme odaklanma yüzdesini yükseltmektir. Bahsi geçen bu film ise sırtını bir gazete haberine dayayarak çekilen filmi daha da etkili hale getirmek için film in gerçek olduğunu öne sürmüştür. Filmin teknik ve mantık açısından tamamen kurgu olduğu açık bir şekilde ortadadır.

  67. BEN DAVUTLU KOYUNDENIM BU OLAYLA KÖYÜN HICBIR ALAKASI YOKTUR NE ALAKAYSA BENDE ANLAMIS DEGILIM BU FILM MIDIR NEDIR BU MUHABBETLERI.. KIMSE BOSUNA YORUM YAPMASIN HICBIR ALAKASI YOK KOYLE BIZIM KOYDE BI KERE ORMANLIK ALAN YOK... BOSUNA YORMAYIN KAFANIZI.

  68. Yaw inanmayın salak mısınız ?

  69. İşin gerçek olmadığı şuradan anlaşılıyor bence. -gazeteci mehmet abiyle köprüde karşılaşıyor konuşurlarken mehmet karşı da bişeyler gördüğünü söylüyor ve hakkı o tarafa dönünce mehmet abi kayboluyor bu birincisi ikincisi hakki mehmet abinin evinde birtakım şeyler yaşıyor hiç normal olmayan şeyler yani gerçekten günlük hayatta birinin başına gelse aklı götüne kaçar. Şimdi hakkı akşam muhtarın evinde günün özetini geçiyor ve o gün başından geçenlerden hiç etkilenmiş gibi değil çok olağan bir hava veriyor. Lan oğlum sen hayattında kaç defa böyle şeylsr yaşadın. Ha bir de güya erdincin kılığına girmiş cin ulan iki el ateş ediyor pompalıyla bi aileyi katlediyor. Ve son olarak hiç mi yeşil çam izlemediniz. O görüntüler seksenlerin görüntülerine benziyor mu. Seksenler dizisi bile ondan daha gerçekçi.

  70. gercek filan degil dedelerimde o koyde yasadi yalan diyolar

  71. İnanmayın bu bir sadettin teksoy kılasiğidir gazeteciler haberi çarpıtmakda marifetli.dir uydurma haber

  72. Bence gerçek . Çunku bu gün YouTube da bir sey izledim. Kafalar kanali davutlu köye gidiyor ve orada çiglik sesi duyuyolar oranin sakini ile görüsüyolar ve adam terk edilmis bir evden bebek sesleri duydugunu söylüyor bende bu Konu uzerine alistirma yaptim o videoyu izleyip yorum atin

  73. Beyler bu oly gerçek. Cmd kız vrdı -1derecede biz üşüyoruz okız. Orda duruyor Soba ynmıyo

  74. Allah Aşkına 16 Yaşındayım Bu Olayları En İnce Ayrıntisina Kadar Bilen Ulaşsın Lütfen Sorucak Sorularim Var ! 0541 832 8086

  75. Ali uğur ÇELİK 13 Aralık 2016 Salı 00:04:24

    Arkadaşlar bu köy üzerinden para kazanmayı cıkar haline getirmiş. yapımcı şirketler ve youtuberler var lütfen izlemeyin ve inanmayın. en kısa zamanda`da belgeser hazırlıyorum bu köy hakkında bu ay araştırmalara başladık bir cok haber ajansı ve sponsorlar yardımıyla 2 aya biticek ayriyetden olaylar yalandır insanların cıkarlarından dolayı olaylar yayılmıştır bu efsaneler kurmacalar yüzünde köyde yaşayan insanlar magdur kalmaktadır KÖYDE YAŞAYAN TANIDIGI OLAN ARKADAŞ VARSA 05365959593 NOLU TELEFONA ULAŞSIN (WHAPPSMS) imrozturizm@usa.com ( mail de olabilir ) YARDIMLARINIZA İHTİYACIMIZ VAR YOKSA İNSANLAR EVLERİNİ YURTLARINI BU CIKARLAR YÜZÜNDEN TAMAMEN BIRAKICAK ZOR DURUMDA KALACAK

  76. BEN BİR COĞRAFYA ÖĞRETMENİYİM. Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesi bi kere kurak bir iklime sahiptir. Orman asla yoktur! Çekim yapılan bölge ise nemli Karadeniz iklimini bire bir andırıyor. İlk bakışta bunu tespit ettim. Şimdi yorumları okuyunca da çekim yapılan yerin Sakarya'nın Kocaali ilçesine bağlı Karalar köyü olduğunu yazan bir kişiyi gördüm. Gelelim filme. 1-Çekimler kesinlikle kurgu. 2-Olay bir cinnet geçirmedir muhtemelen. 3-Korkma veya gerilme açısından ele alındığında biraz başarılı olmuş

  77. Olay gercek ama olayin gectigi yer bahsedilen il ilce ve koy degil. Gercek olayin uzerinden film olarak kurgu yapilmis. Perilerimin soyledigine gore gercek olayin yasandigi yerdeki insanlar cinlerle yaptiklari anlasmaya uymamislar ve karsiliginda da cezalarini cekmisler. Perilerim bile oraya gitmekten korkuyor var siz yapin hesabini. O bolgede cok guclu ifrit kabilesi var. fazla arastirmayin bu olayi. Gercek olay kimsenin tahmin bile etmeyecegi bir yerde meydana gelmistir. Bosuna o koye gidip insanlari tedirgin etmeyin.

  78. Arkadaşlar bu köy gerçekten davutlu değil sakarya karalar köyü. Araştırıp bulabilirsiniz. Jandarmanın yaptığına da inanmıyorum.öyle olsa filmdeki kasetlerde paranormal olayların olduğunu gördük. Bunlari da mi jandarmalar yaptı saçma. Olaylar ve kasetlerdeki gerçek ama koy sakarya karalar köyüdür. Yanlış bilgilendirme olmasın. Ayrıca bi arkadaşın yorumunu gördüm. Köye giden gazetecinin ismi Hakan değil Hakkı.

  79. X bey yorumunda demiş ki "perilerim bile oraya gitmekten korkuyor" filan..ya adam mı yiyosun arkadaşım..çok fazla fantastik film izlemişsin..perilerim merilerim..sanki ssk lı maaşlı peri çalıştırıyor adam

  80. OLAYIN YAŞANDIĞI YER MEÇHUL AMA KARADEDELER FİLMİ SAKARYA'NIN KOCAALİ İLÇESİNDE BİR KÖYDE ÇEKİLDİ VE ÇEKİLEN KÖYDE ÖYLE OLAYLARLA ALAKALI BİR DURUM YOKTUR. BİZZAT BEN KOCAALİDE FİLM SETİNE DENK GELDİM. SETE BAKARSAN TAMAMİYLE KURGUYDU HATTA YAĞMURLU BİR HAVADA OLAN SAHNEYİ ÇEKİYORLARDI. BİLGİNİZE...

  81. ben davutlu köyündenim böyle bir durum yoktur.herşey yalan bütün akrabalarıma büyüklerime sordum böyle bir olayı ne duyan var ne gören var ne bilen var yok 7 kişi ölmüş.köyün nüfusü zaten o zamanlar 150 kişi 7 kişi bir gecede katledilse tüm yaşayanların haberi olur hepsi palavra inanmayın.

  82. arkadaşlar olay nedir?

  83. Merhaba ben ismi geçen davutlu koyundenim muhtar ali Osman karagöz akrabam olur dayım dır ondan öncede dedem 40 yıl muhtarlık yapmış geçmiş zamanı 1000 hane olan köy böyle bir olaylarla karşılaşmamış ta 89 yılındamı ortaya çıkmış gerçekten hayretediyorum ortaya bir yalan atılmış bari inandırıcı olsunyapmayın böyle kamuoyuna lanse etmeyininsanların o köyü terk ediş sebepleri şimdiki gibi geçim sıkıntısı büyük şehirlere göç etmektir bizim evimiz koyun tam ortasında kapı önünde kuyu ve köy çeşmesi var karşımızdaki muhtar ali Osman karagöz un evi yapmayın arkadaşlar büyük günah ve Yalan gazeteci araştırmış falan olmuş filan olmuş evet o film şirketi ile dayım uğramamış ama ben bulup bizzat uğraşacağım çünkü şuan yıl 2017 o köyde yaşayan ve koyun gerçekten yerlisi olan 5 hane var diğerleri o köylü değil sadece toprak olarak iş kuran gurbetçi insanlar o köyden olmayanlara mi inanacaksıniz yok sa koyun gerçekten yasayanlarina mi babam sağ 80 yaşında ve ona yakın yaşayan büyükler mevcut eğer inanmak ve böyle birşey olmadığını duymak istiyorsanız bizimle irtibata geçin saygılarımla .......

  84. Ben yonetmenim bu olayin kurqu olmadini Gordum simdi burda Kimse yalan soylemesin o muhtar koyun Dahada kotulesiceni gorunce yalan atiyor bu olay gercek

  85. Ata bey sen nasıl bir yönetmensin.bu olay kurgu değil demişsin.filmde oynayan adam Med Cezir dizisinde de oynadı kamil.Ühh

  86. Nurselin D. Bostan 09 Mart 2017 Perşembe 16:35:37

    Muhtarın yaptığı açıklamalar asılsızdır buyuk ihtimalle. Zaten olaylar olduktan sonra basından gizlenmiş ve vefat eden kişiler mezarlığa gizlice gömülmüş. Belli ki muhtar ozaman olduğu gibi şuan da olayların üzerini örtüyor.

  87. Karadedeler Olayı'nın İç Yüzü'nün de İç Yüzü için az kaldı...Bekleyin..

  88. muhtarı dinlemeyiniz muhtar sağ kalmak için bu açıklamaları yapmışolabilir

  89. Bi kere trakya olamaz oralar findik bahcesi.buda oranin kocaeli oldugunu gosterir.muhtar hic bi olaya sahit olmadim diyo sonra minaredeki 2 ciplak adami anlatiyo.

  90. metafizik prof . Mikail kamil candere 27 Nisan 2017 Perşembe 14:32:23

    BU OLAY ADAPAZARINDA GEÇMİŞTIR DAVUTLU KÖYÜYLE HİÇ BİR ALAKASI YOKTUR BUNA İNANLAR AKLİ DENGESİ OLMAYAN CAHİL ŞİZOFREN DİR BEN BU KÖYE YILLARDİR GİDIYORUM YENİ DUYDUM BU UYDURUK İŞLERİ YAZIK İNSANLARI KANDIRMAYIN

  91. Arkadaşlar bazlrnzinnr innr bazlrnz inanmz onu bilemem soyle bisey var bazi arkadslar diyorki yalan peki yalansa siz o tupun altini amator bir kamera ile nasil yakar sondrr ve mehmed emmi nin nasil bi an cikip kaybolmasi o cocugun kamerasina takln o sey onn ciktigi yer ya alti bos o ordn nasl cikip oyle bi hizla gecer . Bizim bi komsu vardi icine uc harfli girdi ve o kisi kendi oz kizini az daha balkndn assagi atyrdu ama allhtn kucuk kizin anneannesi tuttu bu olylr ysnblr kimse kusura bkmsn olyn cozulmesiyle herkez inanıcak..Bundan eminim

  92. Trakya da olmaz üle şey olsa rakıya mangala gelirler beyaa

  93. Gazeteciyim üstünde özel araştırmalar yaptım. Konunun iç yüzü illegal işler vs.. Hiçbir şekilde metafizik olaylarla alakası yoktur.Fakat kulaktan kulağa farklı şeyler anlatılıp efsane olmuş.

  94. Tekirdağ muratlıda doğup büyüyüp yaşayan eniştem var onun dedesi anlatmış olay gerçek diye. Davutlu köyü yakınlarında çengelli köyü var eniştenin dedesi ve dedenin babası falan o köyde yaşamışlar o tarihlerde ve gerçek diyorlar. Dedeyle tanışma fırsatım olmadı tanışır tanışmaz soracağım olayı kendisine bizzat

  95. Bende filmi izledim gercek olduguna inanmiyorum çünkü 1984 de gerceklesmis ama orda karatekid hareketi yapiyo falan sacmalamis karatekit 1984 de yenk cekilmisti yani Turkiye ye dahil girmemisti bu yuzden sacma geldi bana

  96. yıl olmuş 2017 hala salak salak şeylere inanıyorusunuz millet uzaya gidiyor uyunın heyyy

  97. cin araştırmacı prf hasan kaya 19 Ağustos 2017 Cumartesi 19:22:32

    gerçek köyün adını biliyorum davutlu köyü değil size kim demise yanılmısınız

  98. bu filmmle ilgili olarak bir daha ses seda çıkmadı. bu kadar internet var sosyal medya var ama adamlara bi türlü ulaşamıyoruz bu ne gizemdir böyle

  99. Bu yaziyi yazan editor kim kendisiyle konusmam gerekiyi bu konu ustune acillll

  100. Olay GÜĞÜNCÜBAŞI nda geçmiş. Bazı Cinni varlıklarla işbirliği içinde olanlar bunu gerek youtube gerek diğer medya kanallarında bilerek DAVUTLU köyü olarak göstererek gizlemişler.

  101. Olay kırklareli demirköyde olmuş vize ilçesinin köyü

  102. beyler kardeşeler olayı filmi sakarya kocaali karalar köyünde çekilmiştir youtube karalar köyü karadedeler olayı yazın çıkar filmdeki köprünün aynisi karalar da var canının aynısı karalarda

  103. korkunç bir haber bu davutlu

  104. 2011 yılındaki bir yazının birkaç ayda bir öne çıkmasından gına geldi. Ne Karadedeler olayıymış kardeşim.

  105. Gına Geldi ye cevap 16 Aralık 2017 Cumartesi 18:01:50

    farkındaysan sen de yorum yapmışsın gına geldi arkadaşım. Bu face bildirimi gibi birşey mi ki yorumlardan gına geldiğini söylüyorsun. Demekki habere sık sık bakıyorsun.

  106. Yoruma bakmama gerek yok ana sayfada yorum öne çıkıyor ve ister istemez görüyorsun arkadaşım. İlla o saçma habere dönüp dönüp bakmaya gerek yok. Kırklarelinin başka konuşacak şeyleri yok gibi davranılması bu abuk kocakarı masalı sana saçma gelmeyebilir o senin bilicen iş.

  107. Bence bu kadar da yalandır abartıdır deyip durmayın.Olabilitesi yüksek çünkü o tür varlıklar yok mu?Var.Ayrıca altta birisinin yorumunu okudum işte çocuk o yaşta öyle şeyler yaşıyor ama çok sakin davranıyor filan ama bence gayette verilecek tepkileri veriyor görüntülerde.Zaten filmin sonunda çocuk arkadaşıyla karşılaştığında konuşmuyor orda anladım ki yüzde yüz cinni bir varlık çocuğun vücuduna nüfuz etti.Yani ordaki davranışlarının sakin olması normal çünkü çocuk kendinde değilkimseyle konuşmuyor bile zaten evine girdiğinde de..

  108. Ben filmi izledin çocuğun çektiği video da fındık ağaçları gördüm eğer kırıkkalede fındık yoksa bu Davutlu köyünde yaşanmamıştir

  109. Hala bunlara inanlar var şaka gibi araştırsalar onlar da anlayacaklar ne kadar saçma bi kere cinler de insanlar gibi ürer büyür ve ölürler onların da müslümanları kafirleri vardır.Yani siz kendinizi onların yerine koyun siz cin olsanız insanlara durduk yere zarar verir misiniz ?Filmi izlemedim ve bu tarz hikayelere asla inanmam

  110. Kocaelinde olmasın bu mevzuu orda fındık da var sive de oraya yatkın....

  111. ezgiye cevap "olay Kırklareli Demirköy'de olmuş.vize ilçesinin köyü" diye yazmış bu arkadaş. Demirköy Kırklareli'nin bir ilçesidir Vize'nin bir köyü değildir kardeşim. Aç haritaya bak.Anladınmı

  112. Yalan bende DAVUTLU köyü sakiniyim ölenler aile içi cinnet sonucu öldü

  113. Bu olay tamamen gercektir

  114. Oha ya çok korkunç.

  115. Abiler orani bombalasinlar ve sonra oraya gidip baksinlar Vallahi korkmayin bun lar kimya Allaha sıının ALLAH

  116. özürlü yıldıray

  117. " Dünyada her şey için; medeniyet için hayat için muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir cehalettir dalalettir. M.Kemal ATATÜRK.

  118. Haberin yapılmasının üzerinden 8 yıl geçmiş ve hala yorum alıyor. Bu bir rekor.

  119. beyler belki gerçektir

  120. Ne habermiş be hala yorum yağıyor. Yapan arkadaşı tebrik ediyorum.

  121. Silindi

  122. Yıl 2020. Hala yorum geliyor.

  123. Bence bu olay gerçek. Ama olayın geçtiği köy tartışılır.Görüntüler de gerçek bence bazı insanlar olayî gizelmeye çalışıyor. En azından bana göre böyle

  124. Prostata. Iyi. Gelenler. Donated. Tuzsuz. Kabak. Cekirdegi. Yakiotu. Cayidir. Usutmemek. Gerekir

  125. Köyü google mapsta arayın kırmızı çizgi ve gezemiyosunuz görüntü yok diyo diğer yerler gayet normal erişim yasağı var madem normal köy neden normalle alakası yok

  126. biz varız

  127. Bence olay gerçek o muhtar bir ihtimal doğru söylüyor olabilir ama o zaman köylüler neden köyü terk etti bunuda açıklasın köye bakınca evler falan yıkık dökük zaten çokta korkutucu filim desen aynı ama o muhtarda bir gariplik var bu durum bnm kafamı çok kurcalıyor muhtar köylülerden sonra o köyden ortaya çıkan tek kişi ....!

  128. Karadedeler Olayı gerçektir.

  129. ikincisi ne zaman çekilecek acaba

  130. Bu haberin devamı olacak mı? Erkan Gökçen geri dönecek mi? Bunlar kamuoyunun cevaplanmasını istediği sorulardan bazıları.