Kar gelmez oldu; ayazı yine bizi vurdu

Kırklareli'nde soğuk havaların hissedilirliği git gide artıyor.
Özellikle rüzgarın etkisiyle birlikte soğuk havanın hissedilirliği de artıyor. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre
Kırklareli için çok bulutlu hava görülürken, çevre il ve ilçelerdeki kar yağışı da etkisini göstermeye başladı.
Kırklareli'nin makus kaderi bu yıl da değişmedi. Bu yıl da kar beklentileri devam etse de daha önceki yıllar gibi kar yağışı bir türlü Kırklareli'ne etki etmedi. Çevre il ve ilçelerdeki kar yağışının soğuklarından etkilenen Kırklareli'nde sıcaklıklar düşse de yerlerde görülmesi beklenen beyazdan halen haber yok.
Gündüzleri sıcaklıklar eksi değerde
Ocak ayının son günleri gelirken, kar yağışı bekleyen Kırklareli'nde gündüz sıcaklıkları eksi değerde. Günlerin çoğunluğu çok bulutlu olarak görülürken, rüzgarın da etkisinin artmasıyla hava sıcaklığındaki düşüş daha fazla hissedilmeye başladı. 24 Ocak Çarşamba günü -4 derece olan sıcaklık değeri hafta sonuna kadar aynı değerlerde devam ediyor. Gece sıcaklıklarından daha düşük olan gün içindeki değerler, rüzgar etkisiyle birlikte daha da belirgin hale geliyor.
Güneşe kanmayın
Kış aylarıyla birlikte etkisini kaybeden güneş, rüzgar ve çevrenin kar yağışı etkisiyle sadece görüntüde kalmaya devam edecek. Halk arasında eşek donduran güneşi diye tabir edilen dönemlere girilmesi de bu durumun devam edeceğini gösteriyor. Gün içinde ve gece saatlerinde özellikle rüzgar ile birlikte sıcaklıklar birkaç derece daha düşüyor. Zaman zaman güneş ısıtmaya başlasa da Kırklareli için kar yağışı düşene kadar ayaz devam edecek.
Hafta boyu sıfıra yakın
Gün içinde sıcaklıkların zaman zaman eksi değere düştüğü görülecek. Kırklareli Meteoroloji Müdürlüğü verilerine göre hafta boyunca hava sıcaklıkları sıfıra yakın seyir edecek. Nem oranının yüzda 60 ila 70 arasında seyir etmesi de kar yağışının Kırklareli'ne halen pek yakın olmadığını gösteriyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol