"Kapalı Pazar Yeri" konusu yine ertelendi

Pazarcı esnafı ve vatandaşları zor durumda bırakan ve yıllar önce söz verilmesine rağmen hala bir arpa boyu yol alınamamış olan "Kapalı Pazar Yeri" konusu, meclis gündeminde yer almasına rağmen yine ertelendi. Bir türlü icraata geçilemeyen konu hakkında eleştiri seslerinin yükselmesi ise bir diğer dikkat çeken gelişme oldu

2016 yılının ilk Belediye Meclis Toplantısı, 05 Ocak 2016 Salı günü gerçekleştirildi. Kırklareli Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda saat 14.00'te başlayan ve 18 adet gündem maddesinin görüşüldüğü toplantının en dikkat çeken konusu, "Kapalı Pazar Yeri" oldu. Yıllardır söz verilip de bir türlü hayata geçirilemeyen "Kapalı Pazar Yeri" konusunun yine ertelenmesi doğal karşılanmakla birlikte, artık konu hakkındaki eleştirilerin artması dikkati çeken husus oldu.
Karasal iklimi ile yaz-kış olumsuz hava olaylarının yaşandığı Kırklareli'nde, bir yandan kötü hava koşulları ile bir yandan da son zamanlarda artan süper marketlerle mücadele etmeye çalışan pazarcı esnafının, uzun yıllar önce söz verilen ve her seçim öncesi temcit pilavı gibi seçim vaatleri içinde yerini alan "Kapalı Pazar Yeri" konusu hala durduğu yerde duruyor.
Şeffaflık ilkesi
gözetilerek birlikte hareket edilmeli
2014 yılında göreve gelen Kırklareli Belediye Başkanı'nın da gündeminden düşmeyen "Kapalı Pazar Yeri" projesi, her ne kadar hemen her Meclis Toplantısı'nda dile getirilse de, ortada hiçbir icraatın olmaması, pazarcı esnafı başta olmak üzere vatandaşları zor durumda bırakmaya devam ediyor. Süpürgeciler Sitesi'nde, "Kapalı Pazar Yeri+Katlı Otopark+Ticaret+Konut+Turizm Alanı" olarak planlanan yapının plan tadilatının görüşüldüğü dünkü Meclis Toplantısı'nda konu bir sonraki oturuma ertelenmekle birlikte, artık eleştiri seslerinin yükselmesi ile de gündeme geldi.
Nitekim "Kapalı Pazar Yeri"nin plan tadilatının görüşüldüğü esnada konu hakkında fikrini ileten Kırklareli Belediye Meclisi'nin AK Parti Grup Başkanı Mehmet Hilmi Çiler, yapıcı bir eleştiride bulunarak; "Bu çok güzel bir yapı olacak fakat sizlerin de bizlerin de seçmenlerimize verdiğimiz sözleri hatırlatmak babında şeffaflık ilkemizden hareketle, bu işi STK'larla, trafiğin sıkışıp sıkışmaması yönünden İl Trafik Komisyonu ile ve yaptığımız revize planlarla ilgili çalışan kişilerle temas kurularak oluşturulmasında fayda olduğunu düşünüyoruz" sözlerini kaydetti.
Trakya'nın en büyük pazarındaki 600'ün üzerinde pazarcı esnafını ve vatandaşı mağdur eden bu sorunun ivedilikle çözülmesi gerektiği aşikâr. Bu doğrultuda, yapının planlanması sürecinde de, birlikte hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Çiler’in eleştirisine yanıt veren Kırklareli Belediye Başkanı, "Bu hepimizin çok önemsediği, Kırklareli'nin ufkuna ciddi anlamda katkı yapacak bir proje. Ben de bu konunun daha enine boyuna tartışılmasından yanayım. Ve Belediye Meclisimiz'in ilk çalışmalara başladığında ifade ettiğimiz gibi, Kırklareli'nin yararına olan her konuda, partiler üstü düşünerek ortak davranmamızın çok doğru olacağını düşünmüştüm ve ifade etmiştim. Bugün de aynı doğrultudayız. Her parti grubuna mensup arkadaşlarımızın hassasiyetine teşekkür ediyorum" dedi.
Uzun yıllardır seçim vaatlerinin başında gelen ve pazarcı esnafını umutlandıran söylemlerin hala pratiğe geçmemiş olması, pazarcı esnafı başta olmak üzere Kırklarelili vatandaşları zor durumda bırakıyor. Sürekli gündemde olmasına rağmen hala bir arpa boyu yol alınamamış olan "Kapalı Pazar Yeri" planlamasının, Kırklareli halkı için yapıldığı göz önüne alındığında, yine planlama sürecinde de halkın bilgilendirilmesinin yanında, ilgili kuruluşlarla birlikte hareket edilmesi, söz konusu yapının vatandaş memnuniyeti açısından olumlu puan kazanmasını sağlayacak.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Laf çok seçimden seçime vaat var ama icraat yok neyse bir dahaki seçimde ben aday olursam bu sorunları çözerim.