Kapalı Pazar Yeri dükkan satışlarından gelecek mininum gelir 16 milyon TL

Kapalı Pazar Yeri ile Yeni Otogar inşaatlarının devamı için, iller bankasından 30 milyon TL kredi çekecek olan Kırklareli Belediyesi, Kapalı Pazar Yeri’ndeki 23 adet dükkanı açık usül ile satmaya hazırlanıyor. İşyerlerinin toplam muhammen bedeli ise yaklaşık 16 milyon TL. Bu rakamın, açık usül satışta daha da yükselebileceği konuşuluyor. Yeni Otogar alanında da dükkan satışı yapması muhtemel olan belediye, iller bankasından çekeceği kredi miktarında düşüşe mi gidecek, yoksa kredi çekmekten tamamen vaz mı geçecek, henüz bilinmiyor.

Kırklareli Belediye Başkanlığı, İnönü Caddesi’nde inşaat çalışmaları süren Kapalı Pazar Yeri’nden asma katlı işyeri vasfındaki 23 dükkanı açık teklif usülü ile satışa çıkardığını duyurdu. 8-11-15-18 ve 22 Ekim tarihlerinde çıkılacak ihalede; 144 m2’den 260 m2’ye kadar varan ölçeklerde işyerleri satılacak.
Açık teklif usülü ile satılacak işyerlerini muhammen bedellerinin en düşüğü 538 bin TL iken en yüksek rakam 900 bin TL olarak göze çarpıyor. Satışa çıkacak 23 adet işyerinin toplam muhammen bedel rakamı ise; 15 milyon 959 bin 845 TL yapıyor. Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısında; Kapalı Pazar Yeri ve otogar inşaatı için nakit sıkıntısı yaşanması üzerine; İller Bankası’ndan 30 milyon TL kredi borçlanmasına karar verilmişti.
Kapalı Pazar Yeri’ndeki işyerlerinden 23 tanesinin sadece muhammen bedelleri bile, çekilmek istenen kredinin yarısını karşılamaya yetiyor. Vatandaşlara göre satış açık usül olacağından dolayı rakamlar muhammen bedelin üzerine çıkacak ve hesaplanan rakamdan çok daha yukarısında bir meblağ belediyenin kasasına girecek. Bu durumda Belediye, iller bankasından çekeceği kredi miktarını düşürecek mi? Bazı önermelere göre ise Otogar inşaatındaki dükkanların satışından da iyi bir para gelebileceğinden dolayı kredi çekilerek belediye bütçesinin zora sokulmaması gerektiği düşünülüyor.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol