Kapalı Pazar Kırklareli Halkına ‘Merhaba’ Dedi

Kırklareli’nde yapımına uzun süredir devam edilen ve resmi açılışı 20 Mart 2019 tarihinde yapılan Kapalı Pazar Yeri ve Fuar Alanı bu tarihten yaklaşık 1 yıl sonra vatandaşla buluştu. 2 Mayıs Cumartesi günü ilk kez kapılarını ziyaretçilerine açan Cumartesi Pazarı saat 09.00 ile 18.30 arasında açık kalırken,
vatandaşlara ve pazarcı esnafına Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle maske dağıtıldı. Yoğunluğu azaltmak amacıyla giriş ve çıkışlar ayrı noktlardan yapılırken girişte vatandaşların ateşleri ölçüldü.

Kırklarelili vatandaşlar ve pazarcı esnafı uzun zamandır beklediği Kapalı Pazar yerine geçtiğimiz haftasonu Kurulan Cumartesi pazarı ile kavuştu. 24 saat güvenlik kamerası ile denetlenen Kapalı Pazar Alanı, ilk kez halk pazarına ev sahipliği yaptı.
Alınan Önlemler
Zabıta Ekipleri, bir gün önceden pazar alanı içerisinde ve dışında dezenfektan çalışması gerçekleştirirken, esnaflar da tezgahlarını kurdu. Covid-19 salgınına karşı olarak Kapalı Pazar Alanına girişler tek kapıdan sağlandı.
Alana giriş yapan olan her vatandaşın ateşi ölçülüp maske verilirken, bunun yanı sıra emniyet güçleri yaş sınırlaması ile alakalı kimlik kontrolü yaptı. Tezgah aralıkları sokakta kurulan halk pazarına göre daha da genişletilirken, sosyal mesafenin daha da iyi uygulanması için imkan sağlandı. 

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol