Kanada, Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarına vizeyi kaldırıyor

Kanada 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Bulgaristan ve Romanya vatandaşlarının Kanada’ya vizesiz girip çıkmaları için çalışmalarını başlattı.
Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Kanadalı mevkidaşı Justin Trudeau ile yaklaşık bir saat süren telefon görüşmesi yaptı.
Kanada Başbakanının teklifi üzerine yapılan telefon görüşmesinde Kanada’ya yapılacak seyahatlerde Bulgaristan vatandaşları için vizelerin kaldırılması ele alındı.
Görüşmede İçişleri Bakanı Rumyana Bıçvarova da hazır bulundu. Başbakan Trudeau, Bulgar mevkidaşına Kanada hükümetinin Bulgaristan vatandaşları için vizelerin kaldırılmasına yönelik çabaları ve yoğun çalışmaları hakkına bilgi verdi.
Trudeau, 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren Kanada’yı daha önce ziyaret etmiş olan vatandaşların, Amerika Birleşik Devletlerine seyahat için vize sahibi olanların ve iş dünyası temsilcilerinin vizesiz yolculuk yapabilmeleri konusunda sorumluluk üstlendi. Ancak büyük hacimde evrakların işlenip, sistemde değişiklik yapılacağı için teknik nedenlerden dolayı bir gecikme olduğu takdirde bu tarihin en geç 1 Mayıs 2018 tarihine ertelenebileceği konusunda karara varıldı.
Justin Trudeau, çok sayıdaki yoklamalar ve Bulgaristan tarafından yapılan hazırlıklara ilişkin saptamalar ve iki ülke ilişkilerinde kaydedilen ilerleme sonucunda bunun mümkün olduğunu belirtti. Kanada hükümetinin bu kararının Amerika Birleşik Devletlerine seyahat eden Bulgaristan vatandaşları için vizelerin kaldırılmasına yönelik bir adım olarak kabul ediliyor.
Başbakanlar, ikili anlaşmalar için teknik hazırlık işlemleri yapılması konusunda içişleri ve dışişleri bakanlarını görevlendirdi.
Borisov ve Trudeau, 2017 yılı içerisinde karşılıklı ziyaretlerde bulunmaları konusunda anlaştı.
Bu ziyaretler iki ülke arasında Başbakan düzeyinde ilk ziyaretler olacak.

Canada is removing the visa for Bulgarian and Romanian citizens

From 1 May 2017, Canadia started working for Bulgarian and Romanian citizens to enter and exit the country without a visa.
Bulgarian Prime Minister Boyko Borisov made a phone call with his Canadian counterpart Justin Trudeau for about an hour.
During a phone interview on the proposal of the Canadian Prime Minister, the removal of visas for Bulgarian citizens was discussed on trips to Canada.
Interior Minister Rumyana Bicervarova was also present. Prime Minister Trudeau informed Bulgarian counterparts about the efforts and intense work of the Canadian government to remove visas for Bulgarian citizens.
Trudeau has been responsible for visa-free travel for citizens who have visited Canada before May 1, 2017, visa holders and business representatives traveling to the United States. However, there was a complaint that this date could be postponed to May 1, 2018 at the latest if there is a delay due to technical reasons for processing large volumes of documents and changing the system.
Justin Trudeau noted that this is possible as a result of numerous surveys and assessments of Bulgaria's preparations and progress in relations between the two countries.
The Canadian government's decision is seen as a step towards lifting visas for Bulgarian citizens traveling to the United States. The prime ministers tasked the interior and foreign ministers to undertake technical preparations for bilateral agreements. Borisov and Trudeau agreed to hold mutual visits in 2017.These visits will be the first visits between the two countries at the prime minister level.




Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol