"Kamu vicdanını rahatlatacak düzenleme yapılmasını talep ediyoruz"

Büyük Birlik Partisi Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç, gelir vergisi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamasında özellikle asgari ücretin üzerinde maaş alan özel sektör ve kamu çalışanları hakkında önemli noktalara değinen Andaç, “Kamu vicdanını rahatlatacak düzenleme yapılmasını talep ediyoruz.” dedi. 

Büyük Birlik Partisi Kırklareli İl Başkanı Ercan Andaç, asgari ücretin üzerinde maaş alan özel sektör ve kamu çalışanları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Andaç yaptığı yazılı basın açıklamasında maaşlı çalışanların ödemiş oldukları gelir vergisi ile ilgili şunları söyledi: ’’Bilindiği üzere maaşlı çalışan her vatandaşımızdan maaşını almadan gelir vergisi kesintisi yapılmaktadır. Özellikle kamuda çalışan vatandaşlarımız da aynı kapsamda gelir vergilerini ödemektedirler. Gelir vergisi hesaplamasında 2020 yılı için yıllık 22.000 liralık gelire kadar vergi oranı %15, bunun üzeri için ise vergi oranı %20 olarak belirlenmiştir. En düşük devlet memuru maaşının 4.000 lira olduğu kabul edilirse, yılın altıncı ayından itibaren tüm devlet memurları maalesef % 20’lik gelir vergisine tabi olmaktadırlar. Memur maaşlarına yılın 2. Yarısında yapılacak olan yaklaşık %5’lik zam maalesef %20’lik gelir vergisi grubuna dahil olacaklarından maaşlarına hiçbir şekilde yansımayacaktır. Devletimizin gelir vergisi gelirlerinde kamu görevlilerinden kesilen bu vergi kalemi, toplanan vergilerin içerisinde önemli bir paya sahiptir.
"Devletin maaşını ödediği çalışanını vergi kaynağı
olarak görmesi yanlıştır"
Ancak belirlenmiş olan yıllık 22.000 liralık sınır tüm kamu çalışanlarını ve asgari ücretin üzerinde gelir elde eden özel sektör çalışanlarının mağduriyet yaşamalarına sebep olmaktadır.
Devletin maaşını ödediği çalışanını vergi kaynağı olarak görmesi ve kademeli olarak vergilendirmeye tabi tutması son derece yanlıştır. Bu mağduriyetin giderilmesi için önümüzde iki seçenek mevcuttur. Bu konuda yapılacak çalışma ile maaşlı çalışanların ödedikleri gelir vergisi hesaplamasında kademeli vergi oranı uygulamasına son verilebilir ya da en düşük gelire sahip olan devlet memuru maaşı 4.000 lira olarak ele alındığında yıllık 48.000 lira üzerinde gelir elde edenler için % 20’lik vergi oranı uygulanabilir. Bu konuda Maliye Bakanlığının bir çalışma yaparak, kamu vicdanını rahatlatacak düzenleme yapmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde tüm kamu çalışanlarımızın yılın ikinci yarısında alacakları maaş zammı maalesef vergi dilim farkından dolayı eriyip gidecektir. Büyük Birlik Partisi olarak "Bir gün değil her gün vatandaşımızın yanında olacağız." şiarıyla çıkmış olduğumuz bu yolda her zaman vatandaşlarımızın sorunlarını dile getirmek ve takipçisi olmak birinci önceliğimiz olacaktır."

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol