“Kamu idaresi harekete geçmek için kaçımızın ölmesini beklemektedir?”

ürk Tabipler Birliği (TTB) Kırklareli Şubesi, geçtiğimiz gün İstanbul Bahçelievler’de çalıştığı hastanede, eski bir hastası olduğu iddia edilen bir kişi tarafından vurularak öldürülen Doktor Fikret Hacıosman’ı anmak ve tepkilerini göstermek amacıyla bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Kırklareli Devlet Hastanesi bahçesinde yapılan basın açıklaması Birlik üyesi Halil Muhacir tarafından okundu. Merhum Doktor Fikret Hacıosman’ın üzüntüsünü yaşadıklarını ifade eden Muhacir, sağlık çalışanlarının her gün şiddet uğradığını söyledi. TTB olarak sağlıkta şiddeti çözüme ulaştırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Muhacir, Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda görüşme ve randevu taleplerine cevap vermediğini kaydetti.
“TBMM’ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle yaşama geçirilmesini bekliyoruz”
TBMM ve Sağlık Bakanlığı’nı görüşmeye davet ettiklerini vurgulayan Muhacir, “Sorunu ve çözüm yollarını ele almak için TBMM Başkanı ve Sağlık Bakanı ile acil görüşme talebimizi kamuoyu önünde kendilerine bir kez daha iletiyoruz. Şiddetin ve diğer sorunlarımızın çözümü için Sağlık Bakanlığı ile birlikte bir çalışma grubu oluşturulmasını ortak akla inanmanın ve meslek örgütlerini merkeze alan çağdaş demokrasi anlayışının bir gereği olarak görüyor ve bu talebimizi de yineliyoruz. Sağlıkta şiddetin engellenmesi için TBMM'ye sunduğumuz yasa teklifinin yeni yasama döneminde ivedilikle yaşama geçirilmesini bekliyoruz” dedi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol