Kalkınmanın anahtarı kadın istihdamı

Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu organizasyonunda gerçekleştirilen Kadın Girişimciler ve Çalışan Kadınlar Toplantısı, 19 Şubat Salı günü Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal ve Bulgaristan Burgas Free Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Maria Neikova’nın da yer aldığı toplantıda; ilimizde hayata geçirilebilecek projeler konusunda görüş alışverişinde bulunulurken, ilimizdeki kadın yöneticiler ve kadın girişimciler de toplantıda hazır bulundu. Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel yaptığı konuşmada Kırklareli’nde daha çok kadının iş hayatına katılmasını istediklerini ve kadın istihdamının kalkınma açısından çok önemli olduğunu vurguladı.

19 Şubat Salı günü Ticaret Borsası Toplantı Salonu’nda Kadın Girişimciler ve Çalışan Kadınlar Toplantısı düzenlendi.
Toplantıya katılanlar arasında; İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal, Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel, Bulgaristan Burgas Free Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Maria Neikova, Kırklareli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Neziha Musaoğlu, Kırklareli Belediye Başkan Yardımcısı Burcu Özel, Tarım ve Orman İl Müdürü Funda Eylem Özel, Doç. Dr. Slavko Dinitrova, kurum müdürleri, banka müdürleri ve kadın girişimciler yer aldı. 

“Bugün burada bulunmamızın tek amacı Kırklareli’ndeki kadınlara istihdam kazandırmak”
Kırklareli Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ruhan Uzunlar Altıntel yaptığı konuşamaya tüm katılımcılara teşekkür ederek başladı. Katılımcıları tanıtan Altıntel, “Bugün burada bulunmamızın tek amacı Kırklareli’ndeki kadınlara istihdam kazandırmak, onların ellerini hamurdan çekip teknoloji ile tanıştırmak istiyoruz. Eğer bunu bir nebze başarabilirsek ne mutlu bize” dedi.
Bulgaristan ile ortak olarak kadın eşitliği hakkında bir proje yaptıklarını vurgulayan Başkan Altıntel, “Bulgaristan’la kadın eşitliği konusunda ortak proje yaptık ve bu proje ödül aldı Avrupa’da. Tekrar bir proje yapmak istiyrouz. Burada Tarım ve Orman İl Müdürümüz var, Belediye Başkan Yardımcımız var. Onların da bize itici güç olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.
Ruhan Uzunlar Altıntel’in konuşması sonrasında toplantıda bulunan katılımcılar kendilerini tanıtarak bir selamlama konuşması yaptılar. Konuşmaların ana eksini ise kadın istihdamı ve kadınların iş yaşamında aktif olarak rol almasının önemi oldu.
Programda konuk olarak bulunan Bulgaristan Burgas Free Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Maria Neikova da kısa bir konuşma yaparak, toplantıda bulunmaktan duyduğu mutluluğu aktardı. İki ülkenin ortak geliştireceği projelerin büyük önem arz ettiğini belirten Neikova, kadınların sosyal yaşamın içinde yer almasının da önemine değindi.
Kırklareli avantajlı bir şehir
İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Güner Kal da toplantıya katılım gösterdi. Ruhan uzunlar Altıntel’in daveti üzerine Kırklareli’ndeki toplantıya katıldığını ve Altıntel’in kendileri ve kurulları için çok önemli olduğunu ifade etti. Hayata geçirdikleri projelerden bahseden Kal, daha çok proje iel daha çok kadını istihdama katmayı amaçladıklarını dile getirdi. Kırklareli’nin çok avantajlı bir şehir olduğunu kaydeden Kal, sıklıkla bu gibi toplantıların organize edilebildiğini ve istişarelerde bulunulabildiğini söyledi. Toplantıda ilimizin önde gelen yönetici ve kadınları hayata geçirilebilecek yerel, ulusal ve uluslar arası projeler hakkında görüşüp fikir alışverişinde bulundu.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol