Kakava Festivali Geri Dönüyor

Kırklareli’nin bu yıl “Yapılacak mı?”, “Yapılmayacak mı?” diye merak ettiği, bazı kesimlerin ekonomik nedenlerden ötürü “Yapılmamalı” düşüncesini savunduğu Kakava Festivali, Kırklareli Belediyesi’nin Mayıs ayı Meclis toplantısında da gündeme geldi. Kakava Festivali hakkında bir açıklamada bulunan Kırklareli Belediye Başkanı, festivalin 3 yıldır düzenlenmediğini hatırlatarak, söz konusu festivalin geleneksel ve uluslar arası unvanları taşıdığını ifade etti. Her ne kadar Belediye’nin borcu da olsa bazı etkinlik ve harcamaların yapılmaması gibi bir durumun olamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı, bu yıl Kakava Festivali’nin düzenleneceğine dair yeşil ışık yaktı.

Kırklareli Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı toplantısı, 6 Mayıs Cuma günü Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Saat 14.00’de başlayan toplantıda Kakava Festivali de gündeme geldi. 2022 Yılı Gider Bütçesine Ek Ödenek verilmesi konusu ile ilgili komisyon raporunun görüşülmesi esnasında, 79 milyon 950 bin TL ek ödeneğin ihtiyaç olduğu belirlendi. Konu hakkında söz alan Meclis üyesi Fırat Altıntel ilgili gündem maddesine şerhli oy vereceğini ifade ederek, Özel Kalem ve Kültür Müdürlüğü’ne 4 Milyon TL bütçe ayrıldığını, Belediyenin içerisinde bulunduğu borç göz önüne alındığında bu kalemden tasarruf edilmesi gerektiğini belirterek, yapılması planlanan Kakava Festivali’nin de daha küçük çaplı, yerel bazda gerçekleştirilmesinde fayda gördüğünü ifade etti.
Bunun üzerine Kakava Festivali hakkında bir açıklamada bulunan Kırklareli Belediye Başkanı, festivalin 3 yıldır düzenlenmediğini hatırlatarak, söz konusu festivalin geleneksel ve uluslar arası unvanları taşıdığını ifade etti. Her ne kadar Belediye’nin borcu da olsa bazı etkinlik ve harcamaların yapılmaması gibi bir durumun olamayacağını vurgulayan Belediye Başkanı, bu yıl Kakava Festivali’nin düzenleneceğine dair yeşil ışık yaktı. İlgili gündem maddesi Meclis üyesi Fırat Altıntel’in şerhli oyu ile “oybirliği” alarak kabul edildi. 
Gündemin bir sonraki maddelerinde görüşülen; 2021 Yılı Bütçe Gelir ve Gider Kesin Hesabı ile 2021 Yılı Taşınır Kesin Hesabı ve katlı otaparkın işletmeciliğini yapmakta olan şirketin otoparkta uygulanmakta olan otopark ücretlerinin güncellenmesi talebi Plan ve Bütçe Komisyonlarına sevk edildi. 
Kırklareli Belediyesi Servis Aracı Yönetmeliği gereği, İlimiz Merkez İlçede faaliyet gösteren personel servis araçlarının 2022 yılında uygulanacak ücret tarifesi de Plan ve Bütçe Komisyonu ile Ulaşım Hizmetleri Komisyonuna havale edildi. 
Toplantıda ayrıca Kırklareli’nin mevcut şehir mezarlığının da artık kapasitesinin dolduğu, Edirne yolu üzerinde yeni bir mezarlık kazandırma çalışmalarının devam ettiği kaydedildi. Bu konudaki gündem maddesi kapsamında; İlimiz, Merkez İlçe, Karahıdır Mahallesi, mera niteliğindeki 664 ada 55 parselin yaklaşık 254.546,53 m2 olarak işaretlenen kısmının mezarlık alanı olarak kullanılması amacıyla, 4342 sayılı Mera Kanunu'nun tahsis amacı değişikliği başlıklı 14. maddesine istinaden kamu yatırımına bağlı tahsis amacı değişikliğine ilişkin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne başvuru yapılması ile ilgili komisyon raporunun görüşüldü. Raporda konunun komisyonda kalması gerektiği belirtilirken, rapor oy birliği ile kabul edildi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol