Kafalar Karışık, Evsel Atıklar Arıtmaya Bağlandı mı, Bağlanmadı mı?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün Uzunköprü Belediyesine Ergene’yi Kirletmekten kestiği 460 bin liralık cezanın yankıları sürüyor. Cezaya konu olan noktaların birinde geçtiğimiz gün çalışma gerçekleştiren Uzunköprü Belediyesinin, evsel atıkları koruge borular ile farklı bir gider hattına yönlendirdiği görüldü. Başkan Becan’ın konuyla alakalı olarak giderlerin Arıtma Tesisine bağlandığı ile ilgili bir beyan verdiği ortaya çıktı. Belediyenin ilgili noktadaki evsel atık giderlerini Arıtma Tesisine bağlayıp bağlamadığı ile ilgili resmi bir açıklama yapmaması ise iyice kafaları karıştırdı.

Uzunköprü Belediyesine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli İl Müdürlüğü tarafından Ergene Nehrini Kirletmekten 460 bin liralık ceza kesildiğinin ortaya çıkmasıyla süregelen tartışmalar tazeliğini koruyor. Geçtiğimiz Belediye Meclis toplantısından konunun gündeme gelmesiyle AK Partili meclis üyesi Mustafa Ravalı ve Başkan Özlem Becan arasında tansiyon yükselmişti. Becan, kesilen ceza ile aslında Uzunköprü halkının cezalandırıldığını ve paranın vatandaşın cebinden çıkacağını söylemiş, Ravalı ise Becan’a ‘2,5 milyon liralık temsil ağırlama giderlerinden kısıp ödersiniz’ diyerek cevap vermişti.
BELEDİYE İLGİLİ ALANLARIN
BİRİNDE ÇALIŞMA YAPTI

Uzunköprü Belediyesinin cezaya konu olan alanların birinde açıktan akan evsel atıkları borular vasıtasıyla farklı bir gider hattına bağladığı görüldü. Belediyenin sosyal medya hesabından çalışma ile ilgili görseller paylaşılırken çalışmanın içeriğine ait bilgi verilmedi. Koruge borular ile yönü değiştirilen evsel giderlerin arıtmaya bağlanıp bağlanmadığı ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Buna karşın Başkan Becan’ın bir yayın organına çalışma ile ilgili verdiği demeçte giderin arıtma tesisine bağlandığını ve 100 yıllık sorunun ortadan kaldırdıklarını söylediği görüldü. Vatandaşlar ‘madem bu kadar kolaydı bir yıl neden birşey yapmadık ve bu cezayı neden yedik’ diye serzenişte bulunurken, bazıları ise belediyeden resmi açıklama yapılmadığına dikkat çekti. Araziyi bilen bazı vatandaşlar ise evsel atıkların arıtma tesisine iletiminde doğal eğimin yeterli olmadığı ve mekanik ileticilerin devreye sokulması gerektiğini ifade etti. Şimdi yapılan çalışmanın içeriği ile ilgili belediyeden resmi bir açıklama yapılması bekleniyor.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. aç gözlerinde diken 18 Nisan 2022 Pazartesi 20:27:14

    20 yılda ülkenin 4 Trilyon dolarını mirasyedi edip itibardan tasarrufsuz saltanat yaşayan akapenin çatal diline doladığı "2 buçuk milyon liralık ağırlama giderleri" dediği eğer doğruysa harcama kalemini Başkan Becan "geliyor"dakilere emsalen derhal kırıp yerini çay bisküvitle ikame etmelidir. .