Kadınların ürünleri “Kadın Emeği Standı”nda satışa sunuluyor

Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi, Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat Meydanı’nda açtığı standla kadınların ürettiği ürünleri satışa sunuyor. Kadınlar tarafından üretilen ürünler satıldıktan sonra elde edilen gelir yine ürün sahibi kadınlara teslim ediliyor. Kadın Emeği Standı haftanın her günü aynı yerinde hizmet veriyor.

Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Yayla Mahallesi Kültür ve Sanat Meydanı’nda açılan Kadın Emeği Standı’nda haftanın her günü kadınlar tarafından üretilen ürünler satışa sunuluyor, ardından elde edilen gelir yine ürün sahibi kadınlara veriliyor. Birçok kadının destek verdiği proje ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Kırklareli Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Belgin Göç, seçim çalışmaları öncesi her kadının omzuna dokunacakları sözünü verdiklerini ve bunu yerine getirmeye çalıştıklarını ifade etti. Kadınların getirdikleri ürünlerin satıldıktan sonra elde edilen gelirin ürün sahibi kadınlara teslim edildiğini vurgulayan Başkan Belgin Göç, “ Daha önceden seçim çalışmalarımızda her kadının omzuna dokunacağımızı söylemiştik ve bu sözümüzü de yerine getirmeye çalışıyoruz. 
Elimizden geldiğince reçel, bal, turşu, tarhana, makarna gibi ürünleri yapan yani her türlü ele emeği olan bunun yanında el sanatlarıyla ilgili de herkesin omzuna dokunmaya karar verdik ve dokunuyoruzda. Her kadının getirdiği ürünü satışa çıkarıyoruz, satıldığı zaman da ücretini kendisine iade ediyoruz. Kadınlar da bu durumdan dolayı çok mutlular. Birçok kadından da bu konuda destek alıyoruz. Şu an da Serap Hanımla standımızı yürütüyoruz. Serap Hanım kendisi bizim ekibimize gönüllü olarak katıldı. Bu zorlu görevde bizlere destek olmak istediğini söyledi. Karşılık beklemeden bizlere katkıda bulunuyor. Serap Hanım’ın kendi özel tasarımları olan lazer ahşap kesimli küpeleri de var. Aynı zamanda onları da burada sergileyip satışa sunuyoruz. Standımız haftanın her günü hizmet veriyor. Çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol