“Kadınların işgücü piyasasının dışında kalmasını kabul edemeyiz”

S.S. Kırklareli Üreten Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mine Pöge, Yönetim Kurulu Üyelerini ağırlayan Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık, “Kooperatifçilik, ülkemizin kalkınması ve refahı için önemli katkılar sağlamaktadır. Bu bağlamda kooperatifçilik kültürüne sahip çıkmalı ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Her platformda ifade ettiğim gibi; kadınlarımızın işgücü piyasasında aktif olmaları ve karar verme mekanizmalarında rol almaları çok önemli. Kadınların işgücü piyasasının dışında kalmasını kabul edemeyiz” dedi.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık ile KTSO Meclis Başkanı İsmail Hakkı Özsan; S.S. Kırklareli Üreten Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mine Pöge, Yönetim Kurulu Üyeleri; Nebiye Özbay, Nilgün Zafer ile Kooperatif Üyesi Çiğdem Balım’ı ağırladı.
Kadınların gücünü, koruma ve kollama dengesinin sağlanmasının ülke ekonomisine katkısının büyük olacağını ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Kooperatifçilik, ülkemizin kalkınması ve refahı için önemli katkılar sağlamaktadır. Bu bağlamda kooperatifçilik kültürüne sahip çıkmalı ve üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmeliyiz. Her platformda ifade ettiğim gibi; kadınlarımızın işgücü piyasasında aktif olmaları ve karar verme mekanizmalarında rol almaları çok önemli. Kadınların işgücü piyasasının dışında kalmasını kabul edemeyiz. Bu noktada hem kadınların işgücüne katılımı hem de yerel kalkınma için Kadın Kooperatifleri çok önemli bir çıkış yoludur. Ticaret Bakanlığımızın kooperatiflerimizi geliştirmeyi ve rekabet güçlerini artırmayı hedefleyen Kooperatiflerin Destek Programı (KOOP-DES) ile Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından sağlanan Hibe Destekleri’nden ilimizde faaliyet gösteren kooperatiflerimizin maksimum düzeyde faydalanmalarını istiyoruz. Bu konuda elimizden gelen desteği vermeye çalışıyoruz. Kadınlarımızın gücünü, koruma ve kollama dengesini ülke ekonomimize ne kadar entegre edebilirsek o kadar başarılı olacağımıza inanıyorum. Bu kapsamda ortak çalışmalar yapabiliriz” dedi.
S.S. Kırklareli Üreten Kadın Girişim, Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkan Yardımcısı Mine Pöge kooperatif olarak bugüne kadar yaptıkları çalışmalar ile bundan sonra yapmayı planladıkları faalietler hakkında Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’a bilgiler verdi. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kadının eli değmedikçe 16 Haziran 2022 Perşembe 04:22:55

    Hamileler sokaklarda gezinmesin yobazına inat gezine gezine doğuracağız yürüyüşü yaptılar kadınlar. Parkta yoga yapamaz kadınlar bağnazına inat parklar yoga postürü kadınlarla doldular. Kadının yeri evidir deyip karıları ülke ülke fink atan kölebazlara inat halkın kadınları ülkeyi düzene sokma kararı aldılar