Kadınların başarı hikayesi; Armağan Çileği

Kırklareli Armağan köyünde geçtiğimiz senelerde başlatılan köysel dönüşüm ve gelişmeye yönelik olan faaliyetler Armağan köyünü gündemde tutmaya devam ediyor. Tüketicinin dikkatini çeken San Andreas Çileği (Vali Hanım Çileği) hakkında açıklamalarda bulunan köy Muhtarı Recep Dal “Kadınlara yönelik olan bir proje olmasının yanında kadınlarımızın hayatta sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesi ve aile bütçelerine katkı sağlayabilecek duruma gelmesini sağlıyor” dedi. 

Armağan’da 2016 yılından bu yana üretimi devam eden Vali Hanım çileğine artan ilgi yoğun. Bununla birlikte San Andreas Çileği (Vali Hanım Çileği) için köylerine yoğun bir şeklinde turistlerin geldiğini söyleyen Kırklareli Armağan köyü Muhtarı Recep Dal “Bu projemiz ile birlikte köyümüze turist sayısı her geçen gün artıyor. Bu nedenle köylülerimizde hem satışını yapıyor hem de ürünlerini tanıtıyor” dedi.
“Vali Hanım Çileği üretimi devam ediyor”
San Andreas Çileği’nin üretiminin devam ettiğini dile getiren Muhtar Recep Dal “Gerçekleştirilen bütün projelerin asıl amacı insan ve üretmektir. Elbette insanlarımızın yaşadıkları alanlar güçlendirilecektir. Ama üretmek bizim her zaman hedeflerimizin içersinde olan bir durumdur. Armağan’ın kırsal bir köy ve orman köyü olması sebebiyle var olan arazi yapısını en iyi şekilde değerlendirmek hedefimizdir. Tamamlanan en önemli projelerden biri olan eski Kırklareli Valisi ve mevcut Muğla Valisi Esengül Civelek’in destekleriyle iki yılda gerçekleştirilen Vali Hanım çileği diye adlandırılan proje sayesinde çilek üretimimiz 2016 yılından bu yana devam etmektedir” şeklinde konuştu.
“Dönüm başına 20-30 kilo hasat çıkıyor”
Kadınlara yönelik olan Vali Hanım Çileği projesi ile birlikte günde 20-30 kilo arasında hasat aldıklarını söyleyen Dal “ Bugüne kadar üretimi devam eden çileğe ilgi fazlasıyla büyük oldu. San Andreas çileği olarak da adlandırılan çilekten dönüm başına günde 20-30 kilo arası hasat sağlanabiliyor. Kadınlara yönelik olan bir proje olmasının yanında kadınlarımızın hayatta sosyo-ekonomik yönden güçlendirilmesi ve aile bütçelerine katkı sağlayabilecek duruma gelmesini sağlıyor” ifadelerini kullandı.
“Amacımız üretmek”
Köysel dönüşüm projesinin sahibi olan Armağan Köyü muhtarı Recep Dal çok kısa zaman içerisinde başlattığı projelerle Armağan’ı sürekli gelişen ve yenilenen bir örnek köy olma yolunda ilerlediklerini belirterek “Hedeflediğimiz, projelendirdiğimiz köysel dönüşüm projesi sonunda amaç üretmek. İnsana yakışır hizmetler sunmak. Köysel dönüşüm Projesi olarak adlandırdığımız projemizin sonuna geldik. Fiziki anlamda yatırımlar tamamlandı. Ama üretmek lazımdı. Bu bağlamda Armağan üreticisinin, çiftçisinin yaşam kalitesini artırmak için var olan arazi yapımızı alternatif ürünler ile değerlendirdik” dedi.
“Sayın Valimiz Esngül Civelek hanımefendiye şükranlarımızı sunuyoruz”
Armağan Köyü Muhtarı Recep Dal devamında eski Kırklareli Valisi ve mevcut Muğla Valisi Esengül Civelek’e teşekkür
etti. Dal “Çilek Projesine nereden geldik? Ulusal gazetelerde “Vali Hanım Çileği” günlük üretimi 500 Ton, bir vali hanım var o da bizim ilimizin valisi, sayın valimizin destekleri ile bu projenin uygulamaya alınması bizleri sevindirdi. Nasıl olacağını bilmiyorduk. Köyümüzden 3 üretici kardeşimiz ile bu işe giriştik. Çok iyi bir lezzet, kaliteli bir ürün olduğunu gördük. Bu proje bizi heyecanlandırdı, bu yıl inşallah Armağan’da üreticimiz Çilek yetiştirecek. Hedefimiz kaliteyi yakaladığımız için 5 yılda 200 dönüme ulaşmaktır. İmkânlarımız var. Armağan’a değer katacağına inandığımız bu projenin gelişmesi için bende Çilek üretimi yapacağım. Çilek üretimi ile Çilek Turizmi oluşacağı kanaatini taşıyoruz. Köyümüzün Çilek sayesinde markalaşacağına inanıyoruz. Üreticilerimiz, ürkmesin, korkmasın, kalitesinden yana ciddi bir geliri de var. Desteklerini esirgemeyen sayın valim olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. suyun bengisu edilişi 25 Temmuz 2018 Çarşamba 20:51:59

    Dönüm başına 20-30 kilo çilek ürün alındığı söyleniyor. Manyetik Vortex kullanımı halinde bu miktar 50-60 kg. veya daha fazlaya ulaşabilir. Magne vortex suyun bünyesindeki kaotik moleküler düzensizliği gidermekte ve düzenli hale getirmekte topaklanmış su kümelerini ayrıştırmakta negatif frekansları elimine etmekte ve suyun atıl halden enerjetik hale dönüşümü ve hayattar kristalik yapıya kavuşumu sağlanarak bitkinin en ideal şekilde bu hayat kaynağı suyu absorbe edişi sağlanmaktadır. Vortexsiz suyun çoğunu reddeden bitki vortexli suyu kabulle su ısrafı da sıfır olmaktadır. İnternet ve youtube'deki bu mucize teknikle elde edilen sonuçları izleyin. Tarım teknikerleri 'magnetic vortex' bu basit aygıtını yapabililecek denli yeterliğe sahiptirler; deneyin görün.