Kadınlarımıza müjde!

Kırklareli başta olmak üzere tüm Trakya’daki kadınlarımıza açık çağrıda bulunarak, üyelik başvurusu kabul edecek olan önemli bir dernek, medya grubumuzun sahibesi Öznur Tüzün tarafından dün resmen kuruldu. Kadın emeğini, kadın girişimciliğini ve kadın gücünü aynı çatı altında toplayacak olan Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik
Dayanışma Derneği, dün resmi başvuru evraklarını Kırklareli Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü’ne teslim etti. Tüm kadınlarımızın üyeliğine açık olan dernekle ilgili bilgi almak için urksed@gmail.com adresine mail atabileceğiniz gibi gazetemiz iletişim kanalları ile de irtibata geçebilirsiniz.

Önadım Medya Grubu sahibesi Öznur Tüzün tarafından, global düzeyde faaliyet gösterecek çok önemli bir dernek kuruldu. Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği dün itibariyle resmen hayata geçti.
Kurucu Başkanlığı’nı Öznur Tüzün’ün yaptığı derneğin, kurucu başkan yardımcılığında Tülin Öznur Tamtürk yer alırken, kurucu üyeler; Elif Yıldırım, Gülben Dönmez, Gülşah Ayyıldız, Bahar Gültekin, Yasemin Gökçen ve Derya Duman’dan oluşuyor.
Derneğin kuruluş amacı hakkında bir açıklama yapan kurucu başkan Öznur Tüzün, bu organizasyonun, Kırklareli başta olmak üzere, Trakya, sınırötesinde ise Batı Trakya, Balkan coğrafyası ve Avrupa ülkelerinde faaliyet göstereceğini kaydederek şunları söyledi:
Kadınlar yeni dünya düzeninde de ön saflarda olacak
“Derneğimiz, Rumeli kültürünü, sözkonusu bölgelerde kadın vizyonuyla yaygınlaştırmak, bu temel üzerinden hareketle; kültür, sosyal yaşam ve ekonomik döngüde yeni odaklar yaratmak, bu odakları kadın emeği, girişimciliği ve örgütlenmesiyle toplumsal menfaati gözeterek sağlayarak, bölgesel ve uluslararası faaliyetler gerçekleştirmek için çalışacak. Günümüz dünyasında kadın faktörünün tüm hayattaki gücü ve gerekliliği herkesçe kabul edilen bir kavram haline gelmiştir. Ülkemizin her köşesindeki kadınlarımız verimli ve güzel işlere imza atmakta, her sektörde önemli pozisyonlarda iş dünyasını şekillendirmektedir. Rumeli kadını da, geçmiş tarihten bu yana, hem savaşlarda, hem de Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda canhıraş biçimde mücadele etmiştir. Bizler de, bugüne kadarki bilgi, birikim, güç ve tecrübemizi, profesyonel bir organizasyon çatısı altında toplamak ve topluma faydalı ivmeler yaratmak için bu derneği kurmuş bulunmaktayız. Bu ülkenin her karış toprağında emeği olan kadınlarımız, yeni dünya düzeninde de ön saflarda yer alacaktır. Bu dernek ile Rumeli’nin vatan kurtaran ruhunu yeniden canlandırmış olacağız.”
Kadın gücü
kurumsallaşacak
Derneğin, sadece Trakya ile sınırlı kalmayacağına vurgu yapan Tüzün, sınırötesi coğrafyada Batı Trakya, Balkan ülkeleri ve Avrupa ülkelerinde varolma hedefini güttüğünü söyledi. Bu dernek ile kadın gücünün kurumsal şekilde perçinleneceğini ve elbirliği unsurunun canlı tutulacağını ifade eden Tüzün açıklamasına şöyle devam etti:
Kadınlarımızı aynı çatı altında buluşturacağız
“Türkiye’nin değişik yörelerinde kadınlar bir araya gelerek önemli çalışmalara imza atıyorlar. Geçtiğimiz haftalarda Ankara’da düzenlenen ve benim de iştirak ettiğim 2. Türkiye Kooperatifler Fuarı’nda da gözlemlerime göre hep kadın üretimi, kadın girişimi, kadın emeği ön plandaydı. Bizler bu profesyonelliği Trakya’da da hayata geçirmek ve bunu sınırötesine taşımak için dernekleşme yoluna gittik. Biliyoruz ki kadınlarımız, birlikte güçlerini birleştirdiğinde gıptayla bakılan eserler ortaya çıkarıyorlar. Kadınların yer aldığı tüm işler, tüm etkinlikler ve tüm organizasyonlar daha olgun bir statüye ulaşıyor. Bireysel olarak potansiyelini değerlendirmek isteyip, istediği sonuçları elde edemeyen kadınlarımız var. İşte biz böyle düşünen kadınlarımızı derneğimiz çatısı altında toplayacağız. Şehrimizin adını bölgemizde, bölgemizin adını ülkemizde, ülkemizin adını da Balkan coğrafyası ve Avrupa’da kadın vizyonuyla duyuracağız.”
Uluslararası Rumeli Kadın Kültürel, Sosyal ve Ekonomik Dayanışma Derneği kamu kurumu ve kuruluşları ile görev alanlarına giren konularda ortak projeler yürütecek. Bunun yanısıra, Avrupa Birliği ve sınırötesi işbirliği projeleri yazacak, AB projelerine ve yapılmış mevcut projelere partner olacak.
Ayrıca kalkınma ajanslarının ve uluslararası hibe destek programlarına proje yazacak olan dernek, bu yönde yazılan projelere de partner olacak. Hem ülke içinde, hem de ülke dışında şube ve temsilcilikler açma hedefi de olan dernek, çok çeşitli sosyal sorumluluk aktivitelerine de, programları arasında yer verecek.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol