Kadınlardan çocuk istismarına tepki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kırklareli İl Kadın Kolları tarafından 23 Şubat Cuma günü saat 14.30’da çocuk istismarına karşı basın açıklamasında bulunuldu. Basın açıklamasının ardından kadınlar oturma eylemi yaptı.

23 Şubat Cuma günü saat 14.30’da CHP Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanlığı’nca Özgürlük ve Demokrasi Parkı’nda çocuk istismarına tepki amacıyla basın açıklaması düzenlendi. Düzenlenen basın açıklamasına; CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kırklareli Milletvekilleri Türabi Kayan ve Vecdi Gündoğdu, Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan, Kırklareli İl Teşkilatı ve vatandaşlar katılım gösterdi. Basın açıklamasında CHP İl Kadın Kolları Başkanı Zeyra Nurşen Deyrin, çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak için her türlü çalışmaların yapılacağını söyledi. Her gün çocuk istismarı ile ilgili bir haber aldıkları belirten Deyrin; “Çocukların güvenilir bir ortamda büyümelerini sağlamak hükümetin en önemli sorumluluğu. Bu toplumsal bir dinamittir’ diyor. Ne yazık ki bu sözler iktidarı her zaman ki gibi söylediği başka yaptığı başka olmaktan öteye geçirmiyor.
Küçük yaşta evliliklerin önünü açan yasa tasarısı, çocukları vakıfların denetimsiz yurtlarına mecbur etmesi, bilimsel eğitimden uzak sübyan mektepleri ile mevcut iktidar çocuk istismarı mücadelesi konusunda inandırıcılığını yitirmiştir. Çocuk istismarı ile mücadele konusunda iktidarın samimiyetini ölçmenin iki kriteri vardır. Birincisi cezaları arttırmak.
İkincisi istismara zemin yaratan neden olan kurumları ortadan kaldırmaktır. İnsanlığın partisi, dili, dini, ırkı yoktur. İstismar insanlık suçudur. Çocuklarımız geleceğimizken, onları korumak hepimizin göreviyken susmak, sessiz kalmak suça ortak olmaktır. Biz suç ortağı olmayacağız. Takipçisi olacağız. Denetçisi olacağız. Kirli zihniyetlerin sessiz sessiz hareket ederek, çocuklarımızı incitmesine izin vermeyeceğiz” dedi.
“Çocuk istismarı ile ilgili kanunların iyi hal
indirimine imkan vermeyeceğiz”
Çocuklar için endişe duyduklarını belirten Deyrin, “Çocuklarımıza koruyucu bir ortam sağlayabilmek için derhal taleplerimizin dikkate alınmasını istiyoruz. Bu taleplerin yasal takipçisi olacağımızı ifade ediyoruz. Çocuk istismarı ile ilgili kanunları mahkemelerin iyi hal indirimi ya da ceza indirimine imkan vermeyecek şekilde yeniden düzenlenmeli. Çocuklarımıza yurt hizmetinin vakıflardan alınarak, devlet eliyle ve denetimli, kontrollü bir şekilde verilmesini talep ediyoruz” diye konuştu.
“Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumları
düzenli olarak denetlensin”
Sıkça tüm yurtların ve özel eğitim kurumlarının denetlenmesi gerektiğini belirten Deyrin, “Tüm yurtlar ve özel eğitim kurumlarının düzenli olarak çok sıkı denetim ve kontrollere tabi tutulmasını talep ediyoruz. Çocuk istismarını öven ‘6 yaşında çocuk ile evlenebilir’ gibi küçük yaşta evliliği özendirenlere ağır cezai yaptırımların getirilmesini talep ediyoruz. Hükümeti açık olarak bu tedbirleri almaya çağırıyoruz. Bilinmelidir ki biz kadınlar, çocuklarımız için güveli ortam oluşturu-
luncaya kadar çocuklarımızın korunması için konulmuş yasal çerçeve yeniden düzenleninceye kadar mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Gerçekleşen basın açıklamasının ardından İl Kadın Kolları, bir süre oturma eylemi yaptıktan sonra dağıldı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol