Kadınlar meme kanserine karşı farkındalık etkinliğinde buluştu

“1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" kapsamında; Kırklareli’ndeki kadınlar Sağlıklı Hayat Merkezi’nde farkındalık etkinliğine katıldılar. Protokolün kadın üyeleri ile kadın yönetici ve yönetici eşlerinin katıldığı etkinlikte KETEM çalışmaları hakkında bilgi alındı. Etkinliğe katılan Vali Bilgin’in eşi İlknur Bilgin’de kanserde en önemli silahın erken teşhis olduğuna dikkat çekti. 

1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı" münasebetiyle; kadın İl Müdürleri, hastane yöneticileri, İlimiz protokol üyelerinin eşleri, Rektör Yardımcısı, Belediye Başkanı eşi ve Vali Osman Bilgin’in eşi İlknur Bilgin’in katılımı ile Sağlıklı Hayat Merkezi’nde farkındalık etkinliği düzenlendi. Etkinlikte KETEM çalışmaları hakkında bilgilendirmeler yapıldı.
11 Ekim 2019 Cuma günü gerçekleşen etkinlikte konuşan İlknur Bilgin,“Erken teşhis; her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalandığı bir dönemde;meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntemdir. Kadınlarımızın Kendi kendine meme kontrollerini yapmaları,Yıllık mamografi ve doktor muayenelerini takip edip yaptırmaları sayesinde olası bir meme kanserini erken evrede yakalayarak tedavinin başarıya ulaşması sağlanmaktadır. Unutmayalım ki;her ne kadar kanser tedavisinde büyük ilerlemeler katedilmiş olsa da, elimizdeki en iyi silah erken teşhistir” dedi.
Bilgin,bu anlamlı etkinlikte emeği geçenleri tebrik ederek,bu tarz farkındalık etkinliklerinin ve eğitimlerin artmasını diledi.Tüm kadınları;yıllık kontrollerini ve taramalarını ücretsiz yaptırmak üzere ilimiz Sağlıklı Hayat Merkezinde bulunan KETEM birimine davet etti.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. sebeplere bilinçlemeli 30 Ekim 2019 Çarşamba 18:22:41

    Bu kanser yağmurla rüzgarla gelmiyor fakat bakım süslenim temizlik eşyalarındaki ve yiyecek içeceklerdeki binlerce kanserojenlerden kaynaklanıyor. Sonuç kansere "farkındalık" kadar sebep kanserojenlere ilişkin "bilinçlenmek" en gerçekci teşhisdir.