"Kadınlar her zaman baş tacı edilmeyi hak ediyorlar"

Vali Bilgin; Hayatını ailesine adayan kadınların, toplumun her alanında üstlendikleri misyonu en güzel şekilde taşıdıklarına yürekten inanıyorum.

Kırklareli Valisi Osman Bilgin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sebebiyle bir kutlama mesajı yayınladı. Osman Bilgin mesajında şunları söyledi; "Tarihin her döneminde erkekler ile omuz omuza verip, hayatın her aşamasında görev alan Şerife Bacılar, Halime Çavuşlar, Nene Hatunlar özellikle Milli Mücadele döneminde sergiledikleri özverili, fedakâr ve vatansever tutumlarıyla adını tarihe yazdırarak destanlaşmışlardır. İşte bu nedenledir ki 8 Mart, varlıklarıyla kahramanlığın, dayanışmanın, asaletin, sonsuz sevgi ve merhametin timsali kadınlarımızın gurur günüdür.
Günümüz dünyasında ülkelerin sosyal ve ekonomik yönden gelişmesinin temelinde; kadınların üretimde, yönetimde ve yaşamın her alanında eşit bir şekilde bulunması, karar alma mekanizmalarına ve süreçlerine eşit katılması, giderek artan sayıda kadının iş dünyasında ve siyaset arenasında yer alması yatmaktadır.
Hayatını ailesine adayan kadınların, toplumun her alanında üstlendikleri misyonu en güzel şekilde taşıdıklarına yürekten inanıyorum. Kadınların aile içinde “anne” olmakla başlayan fedakarlık, sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duyguları toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü oluşturur. Dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli “anne” vasfıyla kadınlar tarafından icra ediliyor. Bu liyakati ve değeriyle kadınlar her zaman baş tacı edilmeyi hak ediyorlar. Bir toplumda demokrasi ve insan haklarının benimsenmesi ve yerleşmesi; kadının saygınlığı, hak ve hukukunun her türlü olumsuz etkilerden arındırılmasıyla mümkündür. Bunun aksini düşünmek söz konusu dahi olamaz.
Bu duygu ve düşüncelerle ilimiz ve ülkemizdeki tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutluyor, sağlık ve mutluluklar diliyorum."

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. kadını meta görenlerce 08 Mart 2020 Pazar 18:46:25

    Kadınların en ağır zulme uğratıldığı bu dönemde Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun...