“Kadının içinde olmadığı hiçbir haklı mücadele kazanılamaz

CHP Kırklareli Milletvekili TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Vecdi Gündoğdu, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı. Gündoğdu açıklamasında, 8 Mart’ın kadınların hayatın tüm alanlarında yaşadığı olumsuzlukların ve bu uğurda verilen mücadeleyi simgeleyen anlamlı bir tarih olduğunu belirtti. Gündoğdu, “8 Mart, dünyanın birçok ülkesinde ve Türkiye ‘de kadınların hak ve eşitlik isteklerini dile getirdikleri, kadın olmaktan dolayı yaşadıkları sıkıntılara dikkat çektikleri, her türlü baskı ve şiddete karşı bir araya geldikleri bir gündür.
Bugün, şefkat ve emeğiyle hayata değer katan tüm emekçi kadınlarımızın direniş, hak arama ve dayanışma günüdür.
Bugün, kadını aşağılayan, emeğini sömüren ve onu ikinci sınıf gören her türlü çağdışı zihniyetlere, bu zihniyetleri besleyen sistemlere karşı çıkma günüdür.
Unutulmamalıdır ki; kadın emekçilerin olmadığı, içinde yer almadığı hiçbir haklı mücadele kazanılamaz.
Mustafa Kemal Atatürk, "Bizim toplumumuzun başarı gösterememesinin sebebi, kadınlarımıza karşı gösterdiğimiz ihmal ve kusurdan doğmaktadır" biçimindeki saptamasının ardından, kurduğu Cumhuriyet’te Türk kadınını erkeklerden daha aydın ve daha bilgili olmaya çağırmıştır. 
Bu doğrultuda Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimleri ve laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti kadınlarımızın en büyük güvencesi olmuş ve olmaya devam edecektir.
Bu duygularla;
8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde; kadını dışlayan, onu birlikte düşünme, birlikte üretme, birlikte eşit ve insanca yaşama süreçlerinden kopartan her türlü uygulama ve anlayışlara bir kez daha karşı çıkıyor, tüm bireylerin her türlü ayrımdan uzak herkesin gelecek güzel günler için yan yana geldiği, birlikte mücadele ettiği özgür yarınlar dileğiyle tüm kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum” dedi. (Haber Merkezi)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Kadının içinde olmadığı hiçbir mücadele baştan haklı olamaz ki kazanılabilsin