“Kadının Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları” Kırklareli ile devam etti

"Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Projesi 81 İl Kadın Emeği Türkiye’nin İstikbali Buluşmaları"nın “Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda Kırklareli” buluşması 28 Şubat 2022 Pazartesi günü Rektörlük Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Büyük salonda yapılan programın açılış konuşmasını Kırklareli İl Kadın Kolları Başkanı Hanife Büyük Yeğen yaptı. Yeğen, “Kadınların iş gücene katılımının artırılması Türkiye’nin istihdam politikasının önceliklerinden biridir. Türkiye’de kadınların özellikle eğitim, üretim, istihdam ve siyasette ilerleme kaydettikleri dönem özellikle son 20 yıllık süreç içinde olmuştur. Kadınları bir girişimci, bir üretimci, bir iş insanı haline getiren her adımı desteklenmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın recep Tayyip Erdoğan’ın dediği gibi ‘Kadınların sorunlarını çözmeden dünyayı insanlığa dair hiçbir hedefe ulaştırmak mümkün değildir.’ Bu hedef doğrultusunda ‘Nerede Kalmıştık’ gibi kadın eğitimine yönelik projeler yapılmaktadır. Biz biliyoruz ki fikri olup sermayesi olmayan, sermayesi olup projesi olmayan kadınlarla bir aradayız. Bu program sonunda hayallerimize bir adım daha yaklaşmanın mutluluğunu yaşıyor olacağız” dedi.
Kadınlarımızın daima
yanındayız
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler’de; “Türkiye’de kadınların özellikle, eğitim-üretim, istihdam, siyasette ve sosyal hayatta en fazla ilerleme kaydettiklerini bu dönemde görmüş olduk. Türkiye de kadınların yok sayarak görmezden gelen, kadınlarımızın gücünü harekete geçiremeyen bir siyasi anlayışa her zaman ‘dur’ dedik ve kadınlarımızı her zaman önceliğe alan birçok projeye imza attık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan gibi bizde samimiyetle her konuda olduğu gibi siyasette de kadınları mücadelemizin merkezine yerleştirdik. Hayatın her alanında kadınların aktif olarak yer alması gerektiğini vurgulamak için buradayız. Kırsalda kadın girişimciler olursa, güçlenirse, üretirse Kırklarelimiz daha da güçlenecektir. Bu programın amacı da Kırklareli’nde umudu yeşertmek kadınlara cesaret vermektir. Üreten kadınlarımızın son 20 yılda ekonomimize katkıları ortadadır. İlimizde özellikle tarım ve hayvancılık sektörü, bağcılık sektörü hızlı bir gelişme göstermektedir. Bu gelişmelere bağlı olarak ilimiz kadınları da girişimcilik ile bu anlamda kendilerini kanıtlamışlardır” diye konuştu.
Çiler, devlet kurumları olarak üretmek isteyen, fikri olan, proje yapmak isteyen kadınların daima yanında olduklarını olmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Hükümetimiz kadınlarımızı gerek yasal düzenlemelerle gerekse uygulamalarla her zaman desteklemiştir
Çiler’in ardından AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz söz aldı. AK Parti Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından 81 ilde başlatılan projenin Kırklareli’ne de hayırlı olmasını dileyen Minsolmaz, “Cumhurbaşkanımızın dediği gibi toplumun ve dünyanın yarısı kadınlardan müteşekkil. Kadınların annelik misyonunun yanı sıra hayatın içinde üretimde, sanatta, siyasette, bürokraside her alanda var olmasına gerektiğine işaret ettiği gibi kadınların girişimcilik alanında da var olması gerektiğini Hükümetimiz döneminde gerek yaptığımız yasal düzenlemelerle gerekse uygulamalarla bugüne kadar destekledik. Son 20 yılda buna ciddi bir ivme verildi. Kadınlar iş hayatında ciddi bir noktaya gelindi. İlimizde bu konuda çalışmalar oldu. Özellikle İŞ-KUR destekli iş garantili programlarla kadınlarımız yüzde 70’in üzerinde bunlardan faydalandı. Son 5 yılda 18 istihdam sağlanan programlardan 8 binin üzerinde kadınımız faydalandı. Kadınlarımızın bireysel ve kurumsal anlamda kendilerinin girişimci olmaları çok önemli. Bu anlamda ilimiz diğer illerden daha avantajlı. Kırklarelili kadın girişimciler her alanda girişimlerde bulunuyorlar bizlere düşende bunları desteklemek. Hem KOSGEB ile hem İŞ-KUR ile hem ORKÖY aracılığıyla hem de Kalkınma Ajansımız aracılığıyla ilimizde çok önemli projeler yapılıyor. Bunlardan en önemlilerinden birisi de ‘Umutlu Kadınlar Üretiyor’ projesidir. İlimizde dezavantajlı kesimlerinde içinde bulunduğu 500 kadınımız bu proje ile eğitildi. Şimdi burada ‘Umutlu Kadınlar Üretiyor’ adıyla bir merkez yapıyoruz. Burada inşallah çok sayıda kooperatifin kurulduğunu, kooperatifler aracılığıyla yapılan üretimlerin satıldığını göreceğiz inşallah. 50 tane ürünün standardizasyonunu sağlamaya çalışıyoruz. Kadın eliyle yapılan çok değerli ürünler var ama onların kaliteli ve standart üretim yapan işletmelerle rekabet edebilmesi için çok çalışılması lazım. Bu anlamda Kırklareli Valiliği ve Kalkınma Ajansı ile yürüttüğümüz bu proje Türkiye’de örnek olarak seçilen projelerden biri haline geldi. Bunun sonucu 6 kadın kooperatifi ilimiz sınırları içerisinde faaliyete geçti. Tabi ki çok az. Ticaret İl Müdürlüğüne kayıtlı 91 kooperatif içerisinde 6 kooperatif çok az. Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından yapılan bu toplantı bu anlamda çok önem ihtiva ediyor” şeklinde konuştu.
Üretime dayalı ihracatımız hız kesmeden büyüyor
Programın açılış konuşmaları bölümünde son olarak AK Parti Diyarbakır Milletvekili ve MYK Yerel Yönetimler Başkanı Oya Eronat söz aldı. Kırklareli’nin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açısından büyük öneme sahip kentlerden biri olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan Eronat, AK Parti’nin kuruluşunun temellerinin Pınarhisar’da atıldığını dile getirdi. Konuşmasında hayalleri olan ve girişimciliğe adım atacak kadınlarla bu program da tanışacaklarını diel getirerek görünürde bir savaşın içerisinde yer alınmasa da tam bağımsız Türkiye için gerek içeride gerekse dışarıda büyük mücadeleler verdiklerini ve vermekte olduklarını söyledi.
Eronat, “Bizler de kararlı bir şekilde bu mücadelemizi verirken, özellikle ekonomik anlamda ve kur bakımından baskı altında kalmış olsak bile şuna inanın ki, üretime dayalı ihracatımız hız kesmeden büyüyor ve kadınlarımızın da bu konuda çok ciddi gayretleri var. Hayallerini gerçekleştirmek isteyen kadınlara her türlü desteği vermeye, onları uzmanlarla buluşturmaya geldik. Kadınlarımızı, ‘Güçlü Kadın, Güçlü Türkiye’ idealine kavuşturmak için yollara çıktık. Kadın güçlü oldu mu biliyoruz ki her sorun çözülür. Çünkü kadın inandıysa bu iş bitmiştir, önünde hiçbir şey duramaz. Cumhurbaşkanımız da kadınlara çok değer veriyor. Toplumun yarısından vazgeçemeyiz. Kadınlar üretimde olmazsa olmaz. Kadının olduğu yerde başarı var, zarafet var, iyilik var, güzellik var.” ifadelerini kullandı. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol