“Kadından muhtar olur mu? Olur hem de çok güzel olur!”

Yerel Seçim Özel Programı çerçevesinde Doğu Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Arzu Yıldırım ile röportaj gerçekleştirdik. Arzu Yıldırım kendisini ve Doğu Mahallesi'ni tanıtarak yeni dönemde de aday olduğunu açıkladı.

Doğu Mahallesi Muhtarı ve Muhtar Adayı Arzu Yıldırım 1979 Kırklareli doğumlu ve 1994'ten beri Doğu mahallesinde ikamet etmekte. 3 kız çocuğu annesi olan Yıldırım, bize bu mesleği neden seçtiğini açıkladı. "Mustafa Kemal Atatürk'ün 1934'de kadına seçme ve seçilme hakkını vermesinin gururuyla bu mesleği kadınlarında yapabileceğini ve sadece emekli işi olmadığını göstermek için seçtim" dedi. Adaylığı hakkında konuşan Arzu Yıldırım; "Bu mesleği 5 yıldır en iyi şekilde yaptığımı düşünüyorum ve bundan sonraki dönem içinde tekrar adayım" dedi.
"Ben onların anneleri,
ablaları, kardeşleriyim"
Kadın olarak muhtar olması hakkında açıklama yapan Yıldırım; "Kadın olmak muhtarlık açısından bence artı bir şey çünkü insanlar sıkıntılarını gelip daha rahat paylaşabiliyorlar. Gece dahi olsa evinizin kapısını çalabiliyorlar. Bende aynı şekilde rahatlıkla evlere gidebiliyorum onların hayatını sosyal anlamda, ekonomik anlamda aile yaşantılarını çok daha yakından bilebiliyorum. Onların anneleri, ablaları, kardeşleri bazında daha rahat ediyorum." şeklinde düşüncelerini paylaştı.
27 sokağımızdan 16 tanesine taş döşedik
Muhtar olduğu dönemde Doğu Mahallesi için yaptığı yatırımlardan bahseden Yıldırım; "Bizim fazla sıkıntımız yoktu aslında mahalle olarak. Yollarımızda sorunlarımız vardı. 27 sokağımız var. Şuan 16 tane sokağımızda taş döşemesi yapıldı. Her bahar zamanı ot biçimleri belediyemiz tarafından yapılıyor. Parklardan yeni yapılan binalara kadar her yer düzenli olarak ilaçlanıyor" diye konuştu. Muhtarın görevi hakkında düşüncelerini paylaşan Arzu Yıldırım; "Muhtarın görevini yol ve bahçe yaptırmak olarak görmüyorum çünkü biz belediyelerle çalışıyoruz ve bu işleri belediyemiz yapıyor. Muhtar dediğinizde o mahallenin yaşlısını, hastasını, düğününü, bayramını, ölümünü bilmeniz gerekiyor. Bunlara yetişebilmeniz gerekiyor diye düşünüyorum. Bu sebepten dolayı hiç resmi davranmadım, mahalleyle hep samimi oldum" dedi.
"Yaptıklarımız
yapacaklarımızın teminatıdır"
Yeni dönem için konuşan Arzu Yıldırım; "Eksiklerimiz tabiî ki de hala var. İnşallah yeni dönemde eksiklerimizi kapatacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır" dedi. Doğu Mahallesini gezdirirken Gerdanlı Çeşmesi'ni tanıtan Yıldırım; "Mahallemizde Kadı Ali Çeşmesi ve Gerdanlı Çeşmesi olarak tarihi 2 çeşmemiz var. Bizde yeni dönem için iki çeşmesinin restorasyonu için elimizden gelenin fazlasını yapma sözünü mahallemize veriyoruz" dedi. Doğu mahallesi ve sokaklarından bahseden Muhtar Arzu Yıldırım "İnsanlar birbirini tanıması ve küçük bir mahalle olması güvenirliği arttıyor. Yaz aylarında geç saatlerde bile çoçuklar ve kadınlar gönül rahatlığıyla sokaklara çıkabiliyor. Sokaklar eskiden çok kötüydü ve delik deşikti. Özellikle okul yolu tehlikeliydi. Şuana kadar biraz toparladık ve daha da iyileşecektir" şeklinde konuştu.
"Yeni ekibimizle yeni
dönemde başarılarımıza devam edeceğiz"
Doğu Mahallesi’nin kahvesinde bizleri ağırlayan Arzu Yıldırım, azası Fikri Bey'i ve ekibini anlattı; "Başından beri Fikri beyle beraber çalışıyoruz.
Ekibimle birlik ve beraberlik içinde 5 yıldır işimizi en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyoruz. Yeni dönemde de Fikri Bey ve yeni ekibimizle başarılarımıza devam edeceğiz" dedi. Doğu Mahallesi Muhtarlığı önünde gazetemize yaptığı etkinliklerden bahseden Arzu Yıldırım: "Birinci senemde "Anneler Günü" etkinliği düzenledim. Sonra gelenek olarak her yıl devam etti. Organizasyonunu benim yaptığım bir piknik etkinliği düzenledik. Halkımız kaynaşsın ve eğlensin diye amaçlamıştım. Bunların haricinde mahallem adına geziler düzenledim. Bunları düzenlediğim için mutluyum." diye aktardı. Kadın olmanın avantajlarından bahseden Yıldırım: "Kadından muhtar olur mu diye sorulur. Evet kadından muhtar olur. Çok da güzel olur. Mesele yol yapmak değil mesele mahalleni iyi tanımak, mahallene nasıl yardımcı olurum diye çalışmak." ifadelerini kullandı.
"Muhtar bireyseldir"
Muhtarlık hakkında son düşüncelerini paylaşan Yıldırım; "Muhtarlık siyasetin içinde değildir.
Bunu belirtmek istiyorum. Her partinin kapısını çalabilmeliyim. Her partiden gelen halka hizmet etmeliyim.
Muhtar bireyseldir. Biz söz sahibi olmak için değil beraber bir şeyleri paylaşmak için destek istiyoruz ki hizmet edebilelim. İnşallah mahallemiz de bizi destekleyecektir" şeklinde konuştu. Son olarak gazetemize teşekkür eden Arzu Yıldırım röportajını sonlandırdı.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol