“Kadına yönelik şiddete, eşitsizliğe karşı ayaktayız”

Kırklar Haber
CHP Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanlığı tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Ulusal Mücadele Günü çerçevesinde bir yürüyüş ve basın açıklaması gerçekleştirildi. Saat 12.30’da Dingiloğlu Parkında buluşan partili kadınlara daha sonra Kırklareli Belediye Başkanı ile CHP Merkez İlçe Başkan adayı Gürcan Saatçi katılım gösterdi. CHP Kırklareli Merkez İlçe Kadın Kolları Başkanı Serpil Özsevimli ve Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Deyrin önderliğinde gerçekleşen programda, Dingiloğlu Parkından yürümeye başlayan partililer, Cumhuriyet Caddesi ve Fevzi Çakmak Bulvarından geçerek Özgürlük ve Demokrasi Meydanına ulaştılar. Ellerinde “Kadına Şiddete Hayır”, “Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir” gibi dövizler taşıyan kadınlar. çaldıkları düdükler ve alkışlarla da tepkilerini gösterdiler.

Daha sonra Atatürk Anıtı önünde basın açıklamasını okuyan Kadın Kolları İl Başkanı Zehra Deyrin şunları söyledi;
“25 Kasım insanlık tarihinde kadınlara yönelen alçak ve vahşi bir şiddetin, bir insanlık ayıbının yıldönümü olduğu gibi aynı zamanda kadınların erke egemen erkek egemen toplumsal toplumsal şiddete karşı duruşun, ilmik ilmik örülmeye başlandığı şanlı dayanışmanın yıldönümüdür.
Yani utancın ve onurun yana olduğu buruk bir yıldönümü. Bir yandan şiddet, savaş ırkçılık ve milliyetçilik üreten sömürücü zihniyetin hüküm sürdüğü tarihin çöp sepetine yol alarak alçalan, diğer yanda kanat çırptıkça yükselen, yükseldikçe özgürleşen yeni insanlığın kadın aklında, kadın yüreğinde kadın elinde yücelttiği, yani güzel ile çirkinin hesaplaşmaya durduğu günün yıldönümü…
“Kadınlar dünyanın her yerinde ulusal, sınıfsal, cinsel
sömürüye uğruyor”
Kız kardeşlerimiz berdel kurbanı oluyor. Kadınlarımız taciz ve tecavüze uğruyor. Doğum hakkımıza müdahale ediliyor. Kadınlarımız gecenin bir yarısında kapının önüne atılıyor. Savaş anaları gözyaşına boğuluyor. Ama unuttukları bir şey var; Biz kadınlar artık susmayacağız, artık kendi yazgımızı kendimiz çizmek üzere sözümüzü birleştirerek özgürlüğümüzü, dayanışmamızı örüyoruz, artık yeter diyoruz. Toplumsal cinsiyetçiliği tarihin çöp sepetine atmaya yeminliyiz.
Kadına yönelik şiddete, eşitsizliğe karşı ayaktayız. Artık hiçbir şey eskisi gibi olamayacak. Nerede kadına yönelik şiddet, istismar ve taciz varsa emin olun ellerimiz yakanızdadır.
Bir öncesine göre daha çok çoğalacağız, alanları dolduracağız. 25 Kasım’da değil, 8 Mart’ta değil her gün özgürleşeceğiz.
Gelin bize katılın. Şiddetsiz bir kültürü hep birlikte ilmek ilmek örelim. Sözümüze söz, gücümüze güç katın.”
Açıklamanın ardından program son buldu.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. Böyle bir günde genel başkanları "Erkek açsa eve ekmek götüremiyorsa ve morali bozuksa ne yapsın elbette kadını döver" diyen bir partinin logosuyla bu yürüyüş çok ironik olmuş. Tok olanların ve sözümona eğitimlilerin şiddet istatistikleri hakkında bilgisizce bir yaklaşım. Bu sözü chp dışında bir parti hele de hükümetten birileri onu bırakın iktidar yanlısı bir muhtar bile söyleseydi yerin dibine bin kere sokardınız. Şu haliyle dostlar alışverişte görsün tarzı samimiyetsiz ironik bir tablo ortaya çıkmış.