“Kadına yönelik şiddet insan hakları ihlalidir”

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kadın Kolları Teşkilatı 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle basın açıklaması gerçekleştirildi. 

Geçen yıldan bu yuna kadına şiddetin artarak devam ettiğini kaydeden MYK Üyesi Hamiyet Gülaçar, “Kadınlar, her gün şiddete, tacize ya da tecavüze uğruyor. Şiddet o kadar arttı ki artık medyada sıradan vaka gibi yer buluyor. Her sosyal, kültürel çevreden, ünlü ya da ünsüz toplumun her kesiminde kadına yönelik şiddete tanıklık ediyoruz. 2018'in ilk dokuz ayında 183 kadın ve 10 çocuk öldürdü. 50 kadına tecavüz edildi. 162 kadın tacize uğradı. 375 kadına zorla seks işçiliği yaptırıldı. 279 kız çocuğu cinsel istismara maruz kaldı 316 kadın yaralandı. Bunlar sadece medyaya yansıyanlar” dedi.
Hukukta 'kadına şiddet kültürü'
kendine yer buluyor
Kadına şiddeti arttıran öğelere değinen Gülaçar, “Kadına yönelik şiddetin önüne geçmek için ayrıştıran ve ötekileştiren dil terk edilmelidir. Kadın istihdamı artırılmalı, kadınların çalışma yaşamında eşit çalışma koşullarında daha çok yer alması sağlanmalıdır. Kadına ve çocuğa yönelik, şiddet, cinsel istismara karşı iyi hal indirimi kullanılmamalı, en üst seviyeden ceza verilmelidir. Evde, ailede, eğitimde, işyerinde, sokakta, siyasette, medyada dilde, tribünde, hukukta 'kadına şiddet kültürü' kendine yer buluyor. Bunun önüne geçmenin en önemli yolu eğitimdir” ifadelerini kullandı.
Kadınların kalıplara sığmayacağını belirten Gülaçar, yaşamlarına ve haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. hayatım boyunca başlıktaki kadar boş bir cümle daha duymadım. böyle bir mesele hakkında aslında fikir haysiyetinden bahsediyorum hiçbir diyeceği olmayanlar sadece konuşmuş olmak için konuşuyorlar ve bunu yaparken papağanlıktan öteye geçemiyorlar. bu meselelerin ciddiyeti ve hassasiyeti sizin gibiler yüzünden zarar görüyor farkına varın.