“Kadına El Kalkamaz” erkeklere anlatıldı

Kırklareli’nin Pehlivanköy İlçesi’nde 03-04 Ağustos 2022 tarihlerinde Pehlivanköy Kuştepe Ayçiçek ve Korkuluk Festivali düzenlendi. Festivalde 1300 erkeğe İçişleri Bakanlığı’nın Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği ve Farkındalığının Artırılması amacıyla başlattığı proje kapsamında “Kadına El Kalkamaz” temalı eğitimler verildi. Kırklareli Valiliği’nin koordinesinde devam eden ve özellikle kadın jandarma personelinin yürüttüğü proje kapsamında bugüne kadar 4 bin erkeğe eğitim verildiği bildirildi. Söz konusu eğitimlerin yıl sonuna kadar devam edeceği belirtildi.

İçişleri Bakanlığı tarafından Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Etkinliği ve Farkındalığının Artırılması amacıyla hazırlanan ‘Kadına El Kalkamaz’ sloganıyla Kırklareli İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Kısım Amirliğinde görevli kadın jandarma personeli tarafından, 03-04 Ağustos 2022 tarihlerinde Pehlivanköy Kuştepe Ayçiçek ve Korkuluk Festivalinde kadına yönelik şiddetle mücadele konusunda erkeklere bilgilendirme yaparak broşür dağıtıldı.
Festivale katılan yaklaşık 1.300 erkek vatandaşa İçişleri Bakanlığının başlattığı proje kapsamında “Kadına El Kalkamaz” mottosuyla yapılan bilgilendirme faaliyetine ilginin yoğun olduğu belirtildi.
Kırklareli Valiliğinin koordinesinde devam eden ve özellikle kadın jandarma personelinin yürüttüğü proje kapsamında şuana kadar 4 bin erkeğe eğitim verildiği, eğitimlerin yıl sonuna kadar devam edeceği açıklandı. (H.Murat Taner)

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol