“Kadın meselesi, bir kalkınma meselesidir, bir demokrasi meselesidir”

Türkiye Belediyeler Birliği, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ilimizde gerçekleşen “Girişimci Kadınlar Buluşması” programında yaptığı konuşmasında “Kadın meselesi, bir kalkınma meselesidir, bir demokrasi meselesidir, o yüzden kadın meselesini bilgi ekonomisini yönetecekseniz toplumun her bir ferdine, eşrefi mahlukat olarak doğan her insanın kalkınmanın bir parçası yapmanız lazım. Buna mecbursunuz. 100. yılda 10'uncu ekonomi olmak istiyorsanız başka çareniz yok.
Dünya bilgi ekonomisine gidiyor. Artık insani ve çevresel kalkınma önemli. Çiçeği, böceği, havayı, suyu toprağı koruyamadığın bir dünyada bebeğini koruyamayacaksın. Bizim çevreyi korumamız ortak evimiz olan gezegenimizi korumamız lazım” dedi.

Türkiye Belediyeler Birliği, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, dün Kırklareli’nde girişimci kadınlarımız ile bir araya geldi. Kırklareli Valiliği ile Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Kırklareli Üniversitesi Rektörlük Kültür Merkezinde düzenlenen “Girişimci Kadınlar Buluşması” programı saat 15.00’de başladı. 
Kırklareli Sağlık Müdürü Çiğdem Cerit'in moderatörlüğünde gerçekleşen programa; Kırklareli Vali Yardımcısı, Vize Kaymakamı Elif Canan Tuncer de katılım gösterdi. Birçok STK temsilcisi kadınlarımızın iştirak ettiği programa; Sınırlı Sorumlu Rumeli Kadın Özel Çocuklar Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Öznur Tüzün, Sınırlı Sorumlu Istranca Kadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi Başkanı Afet Öncü ile Sınırlı Sorumlu Kırklar Kadın Özel Aile Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi mensupları da katılım gösterdiler. 
Saygı duruşunun gerçekleşmesi ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından programa konuşmacı olarak katılım gösteren 4 girişimci kadınımız, kendi başarı öykülerini anlatarak, katılımcılara önemli tavsiyelerde bulundular. 
Programın son konuşmacısı Türkiye Belediyeler Birliği ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise sözlerine şöyle başladı;
"Dünyada kas dönemi bitti. Artık kimin kası daha güçlüyse onun güçlü olduğu bir dönem yok. Artık kasa dönemi de bitti. Özellikle bu pandemi süreci bize şunu gösterdi Amerika gibi koca bir ülke huzurevinde ölülerini toplayamadı. Biz sosyal adaleti, sosyal barışı ve sosyal belediyeciliği sosyal devleti Amerika'dan daha iyi inşa etmiş bir ülkenin evlatlarıyız." 
Şahin sözlerine şöyle devam etti;
"Kadın meselesi, bir kalkınma meselesidir, bir demokrasi meselesidir, o yüzden kadın meselesini bilgi ekonomisini yönetecekseniz toplumun her bir ferdine, eşrefi mahlukat olarak doğan her insanın kalkınmanın bir parçası yapmanız lazım. Buna mecbursunuz. 100. yılda 10'uncu ekonomi olmak istiyorsanız başka çareniz yok.
Dünya bilgi ekonomisine gidiyor. Artık insani ve çevresel kalkınma önemli. Çiçeği, böceği, havayı, suyu toprağı koruyamadığın bir dünyada bebeğini koruyamayacaksın. Bizim çevreyi korumamız ortak evimiz olan gezegenimizi korumamız lazım. Gezegeni en çok kirletenler kim? Çin'inden Amerika'sına en çok kirletenler onlar. O yüzden biz Paris Anlaşması'nı en hızlı imzalayan en hızlı parlamentosundan geçiren en hızlı iklim master planını yapan bir iktidarın liderinin ve ekibinin bir parçasıyız. 
Hiç kimseyi geride bırakmıyoruz. Demokrasi yerelde başlar kalkınma yerelde başlar dediğiniz anlayışı hakim kıldığınız zaman bu fark yaratmanıza neden oluyor. Her bir şehrin, çok büyük bir potansiyeli var."
Şahin’in konuşmasının ardından Kırklareli Vali Yardımcısı Vekili Elif Canan Tuncer kendisine Poyralı el dokuması bir yelek hediye etti. “Girişimci Kadınlar Buluşması” programı fotoğraf çekimi ile son buldu. (F.Kurtbayram)

Yorum Yazın

Yapılan Yorumlar

  1. zathuranın zorgonları 25 Temmuz 2022 Pazartesi 17:54:35

    Ülkede soyulmadık satılmadık yıkılmadık yakılmadık devlet mülkü ve alçaltılmadık hiçbir sosyal değer ve tersine çevrilmedik hiçbir manevi kıymet bırakmayan felaket facia fesad sürüsü yaptıkları ettikleri işledikleri suç fiil cürümlerin tam tersini beyanda sahtekarlıktalar da