Kadın bürokratlar panelde buluştu

Kırklareli Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, “08 Mart Dünya Kadınlar Günü”  dolayısıyla “Kırklareli’nin Bürokrat Kadınları” konulu panel düzenledi. 

Panel İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Konferans Salonu’nda düzenlendi. Panele; kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, üniversite akademik-idari personeli ile öğrenciler dinleyici olarak katıldı.
Panelin moderatörlüğünü Babaeski Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Yeşim Can yaptı. KLÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit, Kırklareli İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil Ünsal ve Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener Yılmaz ise panele konuşmacı olarak katıldılar. Panelin açılış konuşmasını yapan Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi İlknur Karaaslan yaptı.
Moderatör Öğr. Gör. Yeşim Can, “08 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü”nün anlam ve önemi ile ilgili olarak bilgiler vererek Ülkemizde kadın istihdamı ile ilgili istatistiki bilgiler paylaştı.
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülnur Eti İçli, paneldeki konuşmasında; üst düzey kadın yönetici sayısını istatistiki verilerle açıklamanın yetersiz olduğuna dikkat çekerek; “Ne yapabiliriz?” sorusuna cevap üretilmesi gerektiğinin altını çizdi. Üst düzey yönetici kadınların çalışan diğer kadınların önünü açması gerektiğine değindi. Prof. Dr. Eti İçli konuşmasını, “Toplumsal hayatta bize atfedilen roller mesleki alanda yükselmemize engel değildir. Kadın isterse başarılı olabilir” diyerek tamamladı.
Türkiye’de 3 tane kadın İl
Sağlık Müdürü var
Kırklareli İl Sağlık Müdürü Dr. Çiğdem Cerit de 81 il arasında İzmir ve Denizli’den sonra üçüncü kadın sağlık müdürünün Kırklareli’nde olduğunu dile getirdi. İl Sağlık Müdürlüğü’nde üst düzey kademelerde kadınların yer almalarını desteklediğini de söylerine ekleyen Dr. Cerit, öğrencilere kitap okuma ve kariyerlerini geliştirmeleri hususlarında tavsiyelerde bulundu. Kırklareli İl
Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Serpil Ünsal ise, konuşmasında Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüklerinde vatandaşlara sunulan hizmetler ile istihdam imkanları konularında bilgiler aktararak günün anlam ve önemine ithafen “annelik ve başarılı çocuk yetiştirme”nin toplumsal kazanımlarından bahsetti. Panelin son konuşmacısı Kırklareli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Şenay Yener Yılmaz da yürüttükleri çalışmalar-
la ilgili bilgiler sunduktan sonra, “Birbirimize cinsiyet ayırımı gözetmeksizin biz olarak baktığımızda böyle günlere ihtiyacımız kalmayacak” dedi.
Program, panelistlere günün anısına plaket takdim edilmesi ve ardından TEMA Vakfı temsilcilerinin çiçek dağıtımı ile sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol