Kadın Kooperatiflerimiz yerli tohum hasadında

S.S. Rumeli Kadın "Özel Çocuklar" Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi , Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile IstrancaKadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yerli tohum hasadına başladılar.
Kooperatiflerin amaçları doğrultusunda kullanılacak hasatlardan elde edilen verim ile kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerinin sağlanması, kadınlarımız ve ailelerine destek olunması hedefleniyor.

S.S. Rumeli Kadın "Özel Çocuklar" Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile IstrancaKadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi yerli tohum hasadına başladılar.
Kooperatiflerin amaçları doğrultusunda kullanılacak hasatlardan elde edilen verim ile kadınlarımızın ekonomik özgürlüklerinin sağlanması, kadınlarımız ve ailelerine destek olunması hedefleniyor.
Tüzün; “Amacımız, kadınlarımıza ekonomik özgürlük kazandırmak”
Bilindiği gibi S.S. Rumeli Kadınlar "Özel Çocuklar" Topluma Kazandırma ve Dayanışma, Kırklarkadın Özel Aileler Ekonomik ve Sosyal Destek Topluma Kazandırma ve Dayanışma Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ile IstrancaKadın Özel Unlar Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi geçtiğimiz yıl kurulmuş, ilimizde Kadın Girişim Kooperatifçiliği adına önemli adımlar atılmıştı.
Söz konusu kooperatiflerin amaç ve hedefleri konusunda anlamlı mesajlar veren Öznur Tüzün şunları belirtmişti;
“Biz burada; kadınlarımızı bir çatı altında toplayarak, kadınlarımızı ekonomiye katkı sağlamaya, kendi ayaklarının üzerinde durmaya teşvik etmek amaçlı çalışıyoruz.
Köylerimizde çocuklarımızı özenle okutuyoruz, yetiştiriyoruz ama sahip çıkamayıp, kaçırıyoruz. Çünkü şehrimizde istihdam olmadığı için kaçıyorlar. Çünkü kadınlarımız şartları ne olursa olsun, ne kadar donanımlı, ne kadar eğitimli olurlarsa olsunlar, bizim öncelikli vazifemiz; mutfakta pişireceğimizi ayarlamak, kış için hazırlığımızı yapmak, çoluğumuzu, çocuğumuzu imkanlar çerçevesinde, iyi beslemek, onları iyi büyütmek.
Kadın olarak biz emeğimizi paraya dönüştürebiliriz. El ele verip bu kooperatifler çatısı altında daha iyi bir yaşam için, çoluğumuz, çocuğumuz kendimiz için, kendi özgüvenimiz için, bunları kendimizi ekonomik olarak ayakta tutmak için kullanabiliriz.
Bizler Kırklareli adına bir yola çıktık ve Rumelikadın Kooperatifini kurduk. Ardından Istrancakadın’ı kurduk. Daha sonra da Kırklarkadın’ı kardeş getirdik. Amacımız; bunu daha çok tabana yayarak, daha çok kadınımızla paylaşarak, “Kadınlarımızın emeklerini en iyi şartlar altında direkt tüketiciye nasıl ulaştırırız?”ın derdine düşerek, el ele vererek, şehrimiz için, kendimiz için, ailemiz için, çocuklarımız için güzel şeyler yapmak için el ele verdik.”

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol